Kaart

Vliegtickets Lima

Met vliegtickets Lima landt u in de mistige, opwindende en bruisende hoofdstad van Peru. In feite komt u terecht in een moderne afgelegen metropool die omringd wordt door grillig gebergte. Het kan zijn dat u daardoor de schoonheid van Lima niet direct ziet, maar als u wat dieper graaft zult u ontdekken dat het een stad is vol prachtige tempels en luxueuze koloniale villa’s die omgeven worden door sprankelende en elegante moderne architectuur.

In Lima bevinden zich ongelooflijk veel musea en galeries die van alles tentoonstellen, variërend van traditioneel aardewerk tot multimedia installaties. Daarnaast komt u er reusachtige winkelcentra en enorme boekwinkels tegen waarin u daadwerkelijk kunt verdwalen. Aangezien het aantal restaurants en cafés eindeloos lijkt is eten waarschijnlijk een van de prettigste bezigheden in Lima. Dankzij de talloze verschillende keukens die eeuwen geleden al een stempel gedrukt hebben op de gastronomie in Peru kunt u tegenwoordig genieten van heerlijke gerechten vol kruiden en uitgesproken smaken en u kunt daarvoor overal terecht, dus niet alleen in exclusieve restaurants maar ook in lokale eetgelegenheden. Elke nacht komt de wijk Barranco tot leven en dat is dan ook de beste plek om te luisteren naar en te dansen op de beste tropische ritmes die er bestaan.

Ondanks de kosmopolitische uitstraling heeft Lima ook enkele sloppenwijken waar veel mensen in armoede leven. Sommige toeristen vinden het moeilijk om dit te aanschouwen maar het hoort allemaal bij de rijke cultuur die de stad kenmerkt. Lima is daadwerkelijk een unieke bestemming die u niet mag missen! 

Visum

Indien u in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort en van plan bent om korter dan 3 maanden in Peru te blijven dan hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

Het gehele jaar door is het in Lima aangenaam warm, maar er hangt wel vaak een dikke mist die ook wel ‘la garua’ wordt genoemd. De warmste maanden zijn januari, februari en maart.

Vervoer

In geheel Lima kunt u gebruik maken van de zeer goedkope minibusjes, beter bekend als “combis” of “micros”. Daarnaast kunt u gebruik maken van taxi’s. Spreek altijd vooraf een prijs af met uw taxichauffeur want de taxi’s hebben geen meter.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn van maandag t/m zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00. Grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak langer open en sommige winkels zijn ook op zondag open.
Restaurants en cafés: vaak geopend van ca. 7:00 tot ca. 24:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca
Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 en op zaterdag van 9:00 tot 12:00. Veel banken sluiten voor een siësta van 13:00 tot 15:00.

Fooien

De meeste restaurants voegen automatisch 10% fooi toe aan de rekening, maar als de service goed is dan is het gebruikelijk om daar bovenop nog eens 10% fooi te geven. Aan taxichauffeurs hoeft u geen fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummers: 105 (politie en ambulance), toeristenpolitie (460 1060 of 460 0844), 116 (brandweer en ambulance).
Nederlandse ambassade: Torre Parque Mar, Av. José Larco 1301, piso 13, Miraflores – Lima. Tel.: + 51 1 213 9800.

Bezienswaardigheden

Lima is een geliefde bestemming voor veel toeristen. In de stad vindt u talloze bezienswaardigheden, zoals de Plaza de Armas en het Nationale Museum. Indien u op zoek bent naar souvenirs kunt u het beste naar het Kennedypark gaan, want hier bevindt zich de drukke winkelstraat Larco en een bruisende markt.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Lima

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Lima: Lima.
Sky Airline, Delta, KLM, GOL Linhas Aéreas, Avior Airlines, Copa, Avianca en Condor hebben directe vluchten naar Lima.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Lima is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.