Kaart

Vliegtickets Senegal - Skyscanner

Het West-Afrikaanse land Senegal is een vakantiebestemming die aan populariteit wint. Het prettige klimaat, de prachtige nationale parken en de goede ligging aan de Atlantische Oceaan bieden reizigers een unieke Afrika-ervaring. Het landschap in Senegal is vlak, in het zuidoosten zijn heuvels tot 400 meter hoogte te vinden. Van woestijnland naar steppe en heuvels tot mangrovebossen en oerwoud zijn in het land te vinden. Hoofdstad Dakar biedt een bruisend stadsleven en vanuit de stad worden excursies georganiseerd naar het slaveneiland Île de Gorée.

 

Vervoer

De auto's en taxi's in Senegal zijn in niet al te beste staat. Armoede is een groot probleem in dit Afrikaanse land en dat uit zich onder andere in de staat van het wegvervoer. Het boeken van een taxi via een hotel of het nemen van de bus zijn over het algemeen betere opties. Al is hulp gewenst bij het nemen van de bus, meestal is het compleet onduidelijk wanneer de bus precies waarheen zal rijden. Treinen zijn vrij onbetrouwbaar. Vanuit Dakar is het mogelijk om de ferry naar  Île de Gorée te nemen, deze gaat ongeveer elk half uur. Voor een transfer van het vliegveld naar een hotel is het zinnig om via een reisorganisatie of het hotel een taxi te bestellen.

 

Visum

Reizigers vanuit Nederland hebben een visum nodig om Senegal te beozeken. Ook moet het Nederlandse paspoort nog zes maanden geldig zijn na aankomst in het land. Na het boeken van vliegtickets naar Senegal is het slim om een visumbureau te benaderen om te helpen bij het aanvragen van visa.

 

Seizoen

Van juni tot en met oktober kent Senegal een regenseizoen. Het hele jaar is de kans op hoge tot zeer hoge temperaturen groot, tussen de 20 en 30 graden is vrij normaal. De beste periode voor vliegtickets naar Senegal is van november tot en met mei. In die periode is de kans op regen minimaal en zijn de temperaturen minder hoog, gemiddeld tussen de 20 en 25 graden.

 

Openingstijden

De meeste postkantoren zijn doordeweeks open van 8:00 uur tot 12:00 uur en van 14:30 uur tot 18:00 uur. In sommige grote steden zijn postkantoren ook op zaterdagochtend geopend. Banken zijn doordeweeks van 8:00 tot 11:15 uur en van 14:30 uur tot 16:30 uur geopend. Een aantal grote banken in de steden is ook op zaterdag tot 11:00 uur geopend. De meeste winkels hanteren ook een middagsluiting. Deze zijn meestal doordeweeks tussen 8:00 uur en 13:00 uur en tussen 15:00 uur en 19:00 uur geopend. Op zaterdagochtend zijn veel winkels geopend tot ongeveer 13:00 uur.

 

Fooien

De meeste Senegalezen verdienen weinig en zijn erg blij met een kleine fooi. In restaurants en bars is een fooi van 5% voldoende, chauffeurs en gidsen zijn blij met een kleine bijdrage van omgerekend één a twee euro. Kamermeisjes verwachten een fooi van maximaal €5,- per week.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: Politie 17, Ambulance 1515, Brandweer 18.

Nederlandse ambassade: 37, Rue Jacques Bugnicourt, Dakar

Telefoon: (+221) 33-829 21 21

 

Bezienswaardigheden

Senegal staat bekend als waar vogelparadijs, miljoenen trekvogels overwinteren in de omgeving van Saint-Louis. Dit stadje is is erg charmant met de koloniale gebouwen uit de 19e eeuw en ligt op korte afstand van het mooie Djoud Nationaal Park. Dakar biedt een bruisend stadsleven met talloze mogelijkheden voor uitstapjes. Het slaveneiland Île de Gorée, talloze musea, een levendig uitgaansleven en vele winkels en terrassen bieden een bijzondere mix van Europese invloeden en Afrikaanse roots. In het Nationaal Park Niokolo-Koba zijn onder andere apen, olifanten, panters en ruim 350 vogelsoorten te spotten.

 

In de regio Casamance is er een verhoogd risico op geweld, het wordt afgeraden om daar naartoe te reizen. Andere gebieden in Senegal zijn goed toegankelijk voor toeristen. Homoseksualiteit is in Senegal verboden, ook voor toeristen. Informatie vergaren over de lokale cultuur en gebruiken voor het boeken van vliegtickets naar Senegal is aan te raden.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.