Kaart

Vliegtickets vanaf Ibiza vergelijken op Skyscanner

Woont of verblijft u op dit moment op Ibiza of Formentera en zoekt u goedkope vliegtickets vanaf Ibiza? Lees dan hier hoe u de luchthaven van Ibiza kunt bereiken en naar welke bestemmingen u vanuit Ibiza kunt vliegen.

Vervoer naar Ibiza Airport

Ibiza Airport, door de lokale bewoners meestal Aeroport d'Eivissa of Aeropuerto de Ibiza genoemd, ligt 7 kilometer ten zuiden van Ibiza Stad, en is ideaal voor reizigers die op Ibiza of Formentera verblijven. De luchthaven van Ibiza is het makkelijkst met een (huur)auto te bereiken: rijd vanuit de binnenstad naar de Ctra. Circunvalacion Eivissa en volg vervolgens de borden naar de luchthaven. U kunt ook enkele bussen naar Ibiza Airport nemen, waaronder de L10 die vanuit de binnenstad rechtstreeks naar de luchthaven rijdt, alsmede bus L3 (waarbij u op het busstation Sant Antoni dient over te stappen op bus L9), en bus L13 (waarbij u op busstation Santa Eularia dient over te stappen op bus L24). Daarnaast kunt u bij talloze hotels een airport shuttle bestellen, en natuurlijk kunt u ook een taxi nemen. Indien u op Formentera verblijft dient u eerst een veerboot naar Ibiza te nemen. Vervolgens dient u in het centrum van de stad bus L10 te nemen, die u rechtstreeks naar de luchthaven brengt.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf Ibiza Airport kunt u met een groot aantal budgetmaatschappijen, zoals Transavia, Air Berlin, Easyjet, Vueling, Jet2.com, Jetairfly, Ryanair en Norwegian Air Shuttle, naar talloze bestemmingen binnen Europa vliegen, waaronder Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Brussel, Luik, Londen, Berlijn en Keulen/Bonn. Daarnaast kunt u met diverse lijndiensten van gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, zoals Iberia, Alitalia en British Airways, naar allerlei binnenlandse en Europese bestemmingen vliegen, waaronder Madrid, Londen en Milaan. Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen alleen tijdens het zomerseizoen van en naar Ibiza.

Faciliteiten

De luchthaven van Ibiza heeft één terminal, waar alle faciliteiten op korte loopafstand van elkaar te vinden zijn. Uiteraard vindt u op Ibiza Airport veel restaurants en cafés, belastingvrije winkels, modewinkels, souvenirwinkels en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook geldautomaten, draadloos internet, faciliteiten om uw baby te verschonen en diverse speelruimtes voor de kinderen.

Tip: Gaat u met de auto maar de luchthaven en bent u van plan om uw auto langer dan enkele dagen op het parkeerterrein van Ibiza Airport  te parkeren? Dan is het aan te bevelen om vooraf via internet een parkeerplaats te reserveren. Reserveren is kosteloos en verplicht u tot niets, maar u profiteert op die manier wel van veel lagere parkeertarieven.

Foto's van Flickr/Philip Larson

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.