Porto Alegre

24 sep. 2019 - 25 sep. 2019

2 gasten - 1 kamer

De vele comfortabele hotels in Porto Alegre zijn een goed vertrekpunt voor een culturel en culinaire reis door dit deel van Brazilië. Waar u ook kijkt, Porto Alegre, gelegen aan de Rio Guaiba ademt overal cultuur en herbergt alle aspecten in zich die een authentieke Gaucho stad moet hebben.

In de hoofdstad van de staat Rio Grande do Sul ontbreekt het u niet aan bezienswaardigheden, geniet u van de sfeer die Porto Alegre uitstraalt en leert u over de roerige geschiedenis. Zoals in het Fundação Iberê Camargo, een museum met internationale allure waarin zo’n 5.000 werken hangen van een van Brazlië’s grootste kunstenaars Iberê Camargo.

Porto Alegre heeft een cultureel leven waar je u tegen zegt. Dat maakt het erg populair bij toeristen. Bezoek onder meer de Catedral Metropolitana , het Museu Memorial do Rio Grande do Sul , het Museu Santander Cultural en het Casa de Cultura Mário Quintana. Een aantrekkelijk punt van Porto Alegre, in vergelijking met andere grote steden, is dat hier alle grote bezienswaardigheden op een paar kilometer afstand van elkaar zijn te vinden. Dat geeft u meer tijd om extra te genieten van elk fraai detail dat u op reis ontdekt tijdens uw wandelingen .

Bereikbaarheid is een zeer waardevolle bondgenoot als u op reis bent en Porto Alegre bezoekt. Het kan de keuze van uw hotel bepalen. Neem bijvoorbeeld het Plaza Sao Rafael Hotel gelegen in het historische centrum of de Regente Flat Hotel in de wijk Barrio Bom fim. Door hun goede ligging kunt u eenvoudig de interessantse plekken van Porto Alegre ontdekken. Zoals het meer Lago Guaiba bij de Avenida Beira - Rio, nabij de zogenaamde Usina do Gasometreo. Hier komen inwoners en toeristen samen om te genieten van een van de mooiste uitzichten over de stad. De zon onder zien gaan langs de oevers van de Guaiba is onbetaalbaar.

Wie denkt dat Porto Alegre bestaat uit louter rust, heeft het mis. Tussen de vele prachtige parken die u in deze stad treft, noemen we graag speciaal het park Parque Mauricio Sirotsky Sobrinho en het park Parque Moinhos de Vento (bijgenaamd " Parcão ") waar u de dynamiek en levendigheid vindt van tal van muzikanten. In het land van de Gauchos mixen rock, jazz , hiphop , samba , reggae, funk, blues en vele andere muzikale stromingen zonder moeite met elkaar tot een uitgebreid eigen repertoire. De mix van ritmes geeft een echte smeltkroes van culturen weer die u terugziet in de indrukwekkende verscheidenheid van lokale bands .

Uit de nationale muziek spreekt de liefde van het volk voor hun land en voor Porto Alegre. Zo is het niet moeilijk om typische, traditionele dansshows te vinden in de zogenoemde TGCs ( traditionele gaucho centra) , waar u ook nog de beroemde en authentieke gaucho barbecue kunt meemaken. Overigens, als u houdt van lokale producten en speciale delicatessen, ga dan zeker naar de markt van Porto Alegre in het centrum van de stad. Als bijpassende tip geven we nog mee: de mogelijkheid om te verblijven in de nabijheid van de markt door te overnachten in het moderne Eko Residence Hotel. Het hotel maakt onder meer gebruik van een milieuvriendelijk regenwatersysteem en zone-energie.

Neem even de tijd, pak een Hollandse kop thee en vergelijk op uw gemak de beste deals voor vliegtickets Porto Alegre.

 

Best beoordeelde hotels in Porto Alegre

vanaf € 41
vanaf € 86

Wat zeggen reizigers over Porto Alegre?

9,8
Reizende Gezinnen
8,6
Wellness
8,4
Fijnproevers
8,2
Fans van de buitensport
7,8
Fans van het nachtleven
Beoordelingen van leden (81)
Eduardo Sasso
Eduardo SassoSanta Cruz
29-06-2017

Dat is mijn geboortestad. Grote stad. Verkeer. Veel winkelcentra en een aantal leuke plekken om te eten. Niet erg veel van een toeristische punt in gedachte.

Joseph Coureur
Joseph CoureurNew York City
25-07-2015

Ondanks al zijn problemen, is dit nog steeds een prachtige stad. Het helpt om een ​​aantal van de lokale bevolking kennen, zoals ik deed toen ik daar op reis was.

Pedro Nascimento
Pedro Nascimento
06-01-2017

Geweldige plek om te wonen, een geweldige plek om te reizen naar. Zorg ervoor dat u de Redenção plein en Lagom Brew Pub proberen.

Felipe Lima
Felipe LimaSan Francisco
06-01-2017

Mijn woonplaats. Ondanks de vele problemen, zoals chaotische verkeer, gebrek aan goed openbaar vervoer en onveilige gebieden, is een prachtige stad, I like it :)

Veelgestelde vragen

De goedkoopste maand is oktober, met een gemiddelde van € 33 per nacht. De duurste maand om in Porto Alegre te verblijven is september, met een gemiddelde prijs van € 36 per nacht.
De gemiddelde prijs van een hotel in september vorig jaar was € 36 per nacht. Dit is 2% meer dan de gemiddelde nachtprijs van € 35 in de afgelopen 12 maanden.
De verwachte gemiddelde temperatuur in Porto Alegre in september is 17,9°C/64,1°F. De warmste maand is meestal januari, met een gemiddelde van 31,1°C/88,0°F. De koudste maand is juli, met een gemiddelde temperatuur van 9,7°C/49,5°F.
De dichtstbijzijnde luchthaven bij Porto Alegre is Porto Alegre (POA) (6,76 km).

Plan een reis naar Brazilië

In en rond Porto Alegre