Nieuws Auto's Auto huren voor lange termijn: hoe zit dat?

Alle artikelen

Auto huren voor lange termijn: hoe zit dat?

Stel: je wilt een auto huren voor een langere tijd. Omdat je een roadtrip gaat maken door een heel continent, of omdat je een tijdje in het buitenland gaat wonen of werken en je een auto nodig hebt. Hoe zit dat eigenlijk? Skyscanner vertelt je alles wat je moet weten als je een auto wilt huren voor langere termijn.

Een auto huren kan in de meeste gevallen vanaf één dag tot maximaal 30 dagen. Wil je een huurauto voor langer dan een maand, bijvoorbeeld twee maanden, dan moet je zoeken naar de term shortlease. In Nederland kun je daarvoor terecht bij allerlei particuliere autoverhuurders. Maar ook de vijf grootste internationale autoverhuurbedrijven bieden mogelijkheden voor shortlease of lang huren aan.

Lange termijn autohuur bij Sixt

Wil je een auto huren voor een lange periode bij Sixt, dan dient de huurperiode langer te zijn dan 27 dagen. Vanaf dat moment geldt: hoe langer de huurperiode, hoe goedkoper het dagelijkse tarief. De auto’s zijn gloednieuw (niet ouder dan zes maanden) en onder de beschikbare auto’s zit bijvoorbeeld een BMW 1 Serie, maar ook een Volkswagen Golf, Open Zafira, SUV, Cabrio of personenbus. Je hebt 107 vrije kilometers per dag en je bent gedekt tegen schade en diefstal. Een extra bestuurder zit erbij inbegrepen.

De grootste voordelen: je hoeft je auto niet in te leveren op dezelfde plaats waar je hem ophaalde. Mocht je auto onverwacht stuk gaan, dan regelt Sixt een vervangende auto.
Kosten voor shortlease: vanaf €799* per maand. Bekijk hier meer informatie over shortlease bij Sixt.

Huur een auto bij Sixt

Lange termijn autohuur bij Avis

Ook Avis biedt de mogelijkheid aan voor langetermijnautohuur: zij noemen dat Avis Flex. “Een flexibel alternatief voor carpoolen en leasen, zonder borg of andere verplichtingen.” Aangezien de voorwaarden per locatie verschillen, vraagt Avis naar de klantenservice te bellen voor meer informatie over shortlease. Wat dan wél weer handig is, is dat Avis ook een optie biedt voor diegene die een auto wilt huren voor een periode van 12 maanden of langer: Comfort Rent. Tip: wil je een auto huren voor lange termijn in België? Avis is hier de grootste partij.

De grootste voordelen: als het langetermijncontract vernieuwd moet worden, mag je je auto altijd inruilen voor een beter of nieuwer exemplaar.
Kosten voor shortlease: n.b. Bekijk hier meer informatie over shortlease bij Avis.

Huur een auto bij Avis

Lange termijn autohuur bij Hertz

Hertz gebruikt niet de term shortlease, maar de “minilease”. Hiervoor kom je in aanmerking als je een auto wilt huren voor langer dan 30 dagen. Je krijgt dan alle voordelen van leasing, maar dan zonder langdurige contractverplichtingen. Je hebt 3000 vrije kilometers per maand, een 24-uurs pechhulpdienst (handig in het buitenland!) en een verzekering voor schade en diefstal. De auto’s zijn niet ouder dan negen maanden en er is ruime keuze aan sportieve hatchbacks, zuinige auto’s, stijlvolle modellen of bestelwagens. Bekijk hier het aanbod.

Tip: bij Avis, Hertz en Sixt kun je ook op Curaçao, Aruba en Bonaire een auto huren voor lange termijn.

De grootste voordelen: je hoeft niet vooraf te betalen en je hebt geen extra kosten wanneer je de auto toch eerder wilt inleveren. Ook kun je tussendoor van auto wisselen, mocht je toch een ander model willen.
Kosten voor shortlease: vanaf €248* per maand. Bekijk hier meer informatie over shortlease bij Hertz.

Huur een auto bij Hertz

Lange termijn autohuur bij Europcar

Europcar maakt onderscheid in kort huren (tot een maand), lang huren (vanaf een maand) en shortlease (minimaal 12 maanden). Hier kies je dus niét voor shortlease – tenzij je een auto voor minimaal een jaar wilt huren – maar voor de optie ‘lang huren’. Je hebt geen vast contract en je kunt kiezen uit een groot aanbod aan personen- en bestelauto’s (kleine modellen, middelgrote modellen en grote modellen). Ook bij Europcar heb je 3000 vrije kilometers per maand, krijg je vervangend vervoer bij schade en/of onderhoud en heb je 24/7 gratis pechhulp in Europa. Ook krijg je bij je huurauto een WA, Casco, diefstal- en inzittendenverzekering.

De grootste voordelen: wil je de auto toch eerder inleveren? Dan kan dat zonder extra kosten. Na 30 dagen is je huurauto per dag opzegbaar.
Kosten voor lang huren: vanaf €434 per maand. Bekijk hier meer informatie over lang huren bij Europcar.

Huur een auto bij Europcar

Lange termijn autohuur bij Enterprise

Net als bij Avis, moet je telefonisch contact opnemen bij Enterprise als je meer informatie wilt over het huren van een auto voor een langere periode. De voorwaarden verschillen namelijk per vestiging. Vraag dan naar meer informatie over het “Maand of Meer” autohuurprogramma. Je hebt in elk geval 3000 vrije kilometers pr maand, een schadeverzekering (basisdekking), diefstalbescherming, WA-verzekering en 24-uurspechhulp.

De grootste voordelen: na een huurperiode van 30 dagen is de auto per dag opzegbaar.
Kosten voor shortlease: n.b. Bekijk hier meer informatie over shortlease bij Enterprise.

Huur een auto bij Enterprise

Lange termijn autohuur bij Goldcar

Wil je een auto huren voor lange termijn in Spanje? Dan kun je bij Goldcar terecht, een van de grootste autoverhuurbedrijven in Spanje. Bij Goldcar kun je in principe een auto huren voor maximaal 28 dagen, maar je kunt het proces van het huren van een auto zo vaak herhalen als je maar wilt. Dat werkt zo: zoek een auto met de zoekmachine voor een huurperiode van 28 dagen en voltooi de reservering. Je krijgt een e-mail met een link en gebruikersnaam zodat je vanaf dat moment kunt inloggen op de site. Keer dan terug naar de zoekmachine en sluit een nieuwe huurovereenkomst af voor dezelfde auto vanaf het kantoor waar je de vorige auto wenst terug te brengen. Goldcar heeft overigens ook filialen in zeventien andere landen, waar je ook een auto voor langere termijn kunt huren.

De grootste voordelen: de huurperiode is steeds maximaal 28 dagen; je zit dus niet vast aan een langdurig contract.
Kosten voor shortlease: n.v.t. Je betaalt per 28 dagen en de kosten verschillen per auto. Bekijk hier meer informatie.

Huur een auto bij Goldcar

Meer handige tips voor autohuur? Bekijk dan:

*Geplaatst: september 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.