Kaart

Vliegtickets Addis Abeba

Addis Abeba is de hoofdstad van Ethiopië, een indrukwekkende vakantiebestemming in de hoorn van Afrika waar u behalve een prachtige natuur ook veel interessante historische bezienswaardigheden kunt bekijken. Met vliegtickets Addis Abeba geniet u dus van de perfecte balans tussen natuur en cultuur!

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen om Ethiopië te bezoeken. Bij aanvraag van uw visum zal u worden gevraagd een boekingsverklaring of een kopie van uw ticket te overhandigen. Na uw reis naar Ethiopië dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Seizoen

Ethiopië heeft een tropisch moessonklimaat, met het gehele jaar door een dagtemperatuur van rond de 20C tot 25C. Het droge seizoen loopt van oktober tot februari, het regenseizoen van juni tot september.

 

Vervoer

In Ethiopië reist u het goedkoopst met de bus, maar als u wat meer snelheid en comfort wenst kunt u voor zowel korte als afstanden ook een taxi nemen of een auto met chauffeur huren. In Ethiopië is het niet mogelijk om een auto te huren, aangezien u hiervoor in het bezit dient te zijn van een lokaal rijbewijs.

 

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met vrijdag open van 8:00 tot soms wel 1:00 ‘s nachts. Sommige supermarkten en schoonheidssalons zijn zelfs 24 uur per dag geopend.

Restaurants en cafés: open van 8:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:30.

 

Fooien

In Ethiopië is het geven van fooien is niet gebruikelijk, maar natuurlijk maakt u personeel in restaurants, hotels en taxi’s wel zeer blij met wat kleingeld.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 991/997 (politie), 902/907 (ambulance), 903/902 (brandweer).

Nederlandse ambassade: Old Airport Zone, Kifle Ketema – Lideta, Kebele 02/03, Addis Abeba. Tel.: +251113711100.

 

Bezienswaardigheden

Addis Abeba is de hoofdstad van Ethiopië en ligt op grote hoogte (tussen 2000 en 3000 meter), de stad telt daarom veel steile straten en steegjes. Eén van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Addis Abeba waar vrijwel elke toerist naartoe gaat is de Merkato, een enorme openluchtmarkt die als de grootste van Afrika wordt beschouwd. Naast bruisende marktkraampjes met luidruchtige straatverkopers telt de stad echter ook brede schaduwrijke lanen, luxe hotels, villa’s en restaurants, waar u heerlijk kunt ontspannen en acclimatiseren. Daarnaast zijn er in Addis Abeba een heleboel interessante bezienswaardigheden te vinden, waaronder het Archeologisch Museum, het Etnologisch Museum en het Nationaal Museum, waar u het skelet van Lucy kunt bewonderen, de eerste mensachtige die zo’n 3,5 miljoen jaar geleden in dit gebied leefde. Andere bezienswaardigheden van Addis Abeba die u niet mag missen zijn de Onze Lieve Vrouwenkerk van Entoto, het mausoleum van Menelik II, de Sint Joriskerk en de Trinity of Selassie Kathedraal. Vanuit Addis Abeba kunt u diverse excursies boeken naar toeristische trekpleisters in het hele land, waaronder de historische ommuurde stad Harar en het Semien Mountains Nationaal Park.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Addis Abeba

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Addis Abeba: Addis Abeba.
Delta, Gulf Air, Qatar Airways, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, Qantas en Shenzhen Airlines hebben directe vluchten naar Addis Abeba.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Addis Abeba is november.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.