Kaart

Vliegtickets Ethiopië - Skyscanner

Ethiopië is een boeiende vakantiebestemming in de hoorn van Afrika, waar u behalve een prachtige natuur ook interessante historische bezienswaardigheden kunt bewonderen. Met vliegtickets Ethiopië geniet u dus van de perfecte balans tussen natuur en cultuur!

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen om Ethiopië te bezoeken. Bij aanvraag van uw visum dient u een boekingsverklaring of een kopie van uw ticket te overhandigen. Na uw reis naar Ethiopië dient uw paspoort bovendien nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. 

Seizoen

Ethiopië heeft een tropisch moessonklimaat, waarbij de dagtemperatuur het gehele jaar dagelijks rond de 20C tot 25C ligt. Het droge seizoen loopt van oktober tot februari. Van maart tot mei is het redelijk vochtig in Ethiopië, maar het echte regenseizoen loopt van juni tot september.

Vervoer

In Ethiopië is de bus de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer. Voor zowel korte als afstanden kunt u ook een taxi nemen of een auto met chauffeur huren. Het is in Ethiopië niet mogelijk om met een huurauto het land te verkennen, aangezien u hiervoor in het bezit dient te zijn van een lokaal rijbewijs.

Openingstijden

Winkels: De meeste winkels zijn van maandag tot en met vrijdag open van 8:00 tot soms wel 1:00. Sommige supermarkten en schoonheidssalons zijn zelfs 24 uur per dag geopend. 

Restaurants en cafés: vaak open van 8:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca. 

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:30. 

Fooien

Het geven van fooien is niet gebruikelijk in Ethiopië, al maakt u personeel in restaurants, hotels en taxi’s zeer blij met wat kleingeld.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 991/997 (politie), 902/907 (ambulance), 903/902 (brandweer)

Nederlandse ambassade: Old Airport Zone, Kifle Ketema – Lideta, Kebele 02/03, Addis Ababa. Tel.: +251113711100.

Bezienswaardigheden

Indien u gaat vliegen naar Ethiopië landt u in Addis Abeba, de hoofdstad van het land. De stad ligt op grote hoogte (tussen 2000 en 3000 meter), er zijn dus veel steile straten en steegjes te vinden. Eén van de populaire toeristische trekpleisters van Addis Abeba is de Merkato, die beschouwd wordt als de grootste openluchtmarkt van Afrika. Ook in het binnenland van Ethiopië zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Bezoek in ieder geval de historische ommuurde stad Harar, die gekenmerkt wordt door een wirwar van smalle steegjes en een bijzonder architectuur. Een andere topattractie van Ethiopië is het Semien Mountains Nationaal Park, een adembenemend bergachtig gebied waar veel wilde zwijnen, antilopen en gazellen te zien zijn. Indien u kennis wilt maken met traditionele stammen dient u naar het zuiden van Ethiopië te gaan, want daar wonen veel nomadenvolken die getooid gaan in kleurrijke gewaden en kapsels.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.