Kaart

Vliegtickets Azerbeidzjan - Skyscanner

Het grootste en dichtsbevolkte gebied van de Kaukasus is het relatief onbekende Azerbeidzjan. Het land kent een heel gevarieerd landschap en een enorme diversiteit aan flora en fauna. Azerbeidzjan heeft een lange en veelbewogen geschiedenis. Doordat het land op de grens van Europa en Azië ligt heeft het invloeden uit vele landen opgenomen in de eigen cultuur. Eeuwenoude gebouwen met indrukwekkende architectuur wisselen de hypermoderne gebouwen en het prachtige berglandschap af. Dit bijzondere land biedt elke reiziger een unieke reiservaring, met vliegtickets naar Azerbeidzjan is een droomvakantie een feit.

Vervoer

In de hoofdstad Bakoe is het openbaar vervoer behoorlijk vernieuwd. Het busnetwerk en de metro's zijn vrij betrouwbaar en een gemakkelijk vervoersmiddel om de stad en directe omgeving te verkennen. De verkeersveiligheid in Azerbeidzjan is niet erg hoog, er vallen jaarlijks veel slachtoffers in het verkeer. Het huren van een auto is een optie, maar het is goed opletten om ongelukken te voorkomen. Buiten de hoofdstad is het openbaar vervoer verouderd en minder betrouwbaar, een taxi is in de kleinere steden vaak een betere optie. Met vliegtickets naar Azerbeidzjan is een vakantie in Bakoe zo begonnen, voor andere bestemmingen in het land is het goed om vooraf een vervoersplan te maken.

Visum

Vakantiegangers uit Nederland hebben naast een geldig paspoort en uiteraard vliegtickets naar Azerbeidzjan ook een visum nodig. Het visum moet voor de reis worden aangevraagd, visumbureaus of de Azerbeidzjaanse ambassade kan hierin assisteren.

Seizoen

Azerbeidzjan is een gevarieerd land, dat geldt ook voor het klimaat. Negen van de elf nu bestaande klimaatzones zijn in dit land te vinden. Het is dus sterk afhankelijk van waar de reis in Azerbeidzjan naartoe gaat wat het weer ongeveer zal worden. De zomers en winters in het land komen overeen met die in Europa, de beste periode om vliegtickets naar Azerbeidzjan te boeken is tussen mei en oktober wanneer de temperatuur rondom de 20 graden en hoger is en de neerslagkans gering.

Openingstijden

In de toeristische gebieden en grote steden zijn winkels, banken en postkantoren vaak wat langer open dan in de minder drukke gebieden. In en rondom Bakoe zijn banken doordeweeks tussen 10:00 uur en 16:00 uur geopend, veel banken sluiten een tot twee uur voor de lunch. Postkantoren zijn doordeweeks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. De grotere shopping malls zijn van 10:00 uur tot 22:00 uur geopend, deze zijn elke dag van de week te bezoeken.

Fooien

In restaurants en bars is het niet gebruikelijk om fooi te geven, al is het bedienend personeel erg dankbaar wanneer er wat wisselgeld wordt achtergelaten. Gidsen en chauffeurs verwachten wel een fooi, een bijdrage van omgerekend ongeveer €5,- is voldoende.

Informatie en noodgevallen

Brandweer: 101

Politie: 102

Ambulance: 103

Nederlandse ambassade: 96 Nizami street, Landmark Building I, 3rd floor, Bakoe

Telefoon: (+99412) 465 99 22

Bezienswaardigheden

De veelzijdigheid in cultuur, geschiedenis, moderne ontwikkelingen, luxe en het landschap geven Azerbeidzjan een bijzondere en eigen uitstraling. Bakoe kent onder andere de Maagdentoren en Paleis van de Shirvanshah die als ware architectuurschatten worden beschouwd. Daarnaast kent de hoofdtad luxe shopping malls zoals Park Bulvar. Buiten de veelzijdige hoofdstad is er nog veel meer te beleven. Het landschap van Azerbeidzjan kent heuvels, bergen, stranden aan de prachtige Kaspische Zee en moddervulkanen. De lange geschiedenis van het land, de zijderoute die langs Bakoe liep en de enorme variatie aan invloeden en uitzichten maken het een bijzondere vakantiebestemming. Met vliegtickets naar Azerbeidzjan kan een unieke reis beginnen. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.