Kaart

Vliegtickets Bolivia - Skyscanner

Bolivia bevindt zich in Zuid-Amerika, tussen Brazilië, Paraguay, Argentinië, Peru en Chili. Talloze toeristen boeken jaarlijks vliegtickets Bolivia vanwege de prachtige gevarieerde natuur en de vele historische steden en dorpjes, waar de bewoners in de meest kleurrijke klederdrachten lopen. Als u gaat vliegen naar de Bolivia bent u verzekerd van een interessante en veelzijdige vakantie die zelfs voor de budgetreiziger binnen handbereik ligt.

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort mag u maximaal 90 dagen naar Bolivia op vakantie gaan zonder visum. Zodra u het land binnenkomt dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Bolivia kent verschillende klimaten, variërend van een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 30C in het Amazoneregenwoud tot een poolklimaat in het Andesgebergte. De meeste toeristen bezoeken Bolivia tussen mei en oktober, wanneer het er meestal droog en zonnig is. Tussen november en maart kunt u beter niet naar Bolivia op vakantie gaan, want dan valt de meeste regen en zijn veel wegen onbegaanbaar.

Vervoer

In Bolivia is de bus het belangrijkste vervoermiddel, zowel voor korte als lange afstanden. Op sommige routes is de trein een prima alternatief, waarbij u soms getrakteerd wordt op panoramische vergezichten. Een auto huren in Bolivia wordt sterk afgeraden omdat dit niet veilig is.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 12:00 en van 14:00 tot 19:00. Winkelcentra en grote warenhuizen hebben vaak ruimere openingstijden.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs in grote steden zijn open tot 1:00 of later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:00 en van 14:30 tot 18:00.

Fooien

Het is in Bolivia gebruikelijk om restaurantbedienden, privéchauffeurs en gidsen ca. 5-10% fooi te geven. Indien u een taxi neemt hoeft u geen fooi te betalen.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer:  110 (politie), 118 (ambulance), 119 (brandweer).

Nederlandse ambassade: Torre Parque Mar, Av. José Larco 1301, piso 13, Miraflores, Lima, Peru. Tel.: +51 1 213 9800.

Bezienswaardigheden

Nadat u bent geland in La Paz wordt het sterk aangeraden om eerst enkele dagen te acclimatiseren, want de hoofdstad van Bolivia ligt op een hoogte van bijna

4000 meter. De eerste dagen kunt u de stad gaan verkennen en talloze bezienswaardigheden gaan bewonderen, waaronder de in 1835 gebouwde kathedraal Nuestra Señora de la Paz, het Museo Nacional de Arquelogía, het Museo de la Coca en de beroemde Mercado de Hechicería (heksenmarkt). Vervolgens wordt het tijd om door Bolivia te gaan trekken. Ga in ieder geval naar de overblijfselen van  de antieke stad Tiwanaku (Tiahuanaco), het Titicaca-meer, de bergketens van Chacaltaya, het prachtige koloniale stadje Potosí, de historische stad Sucre en het dorpje Maeca Negro, waar u het hoogst gelegen skiresort ter wereld kunt bewonderen. Daarnaast heeft Bolivia diverse nationale parken, waaronder het adembenemende Noel Kempff Merchado National Park. Indien u van spanning en avontuur houdt zult u zeker ook even een ritje over de noordelijke Yungasweg willen maken, die ook wel Camino de la Muerte of Death Road wordt genoemd en als de gevaarlijkste weg ter wereld wordt beschouwd.  

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.