Kaart

Vliegtickets Botswana

Wat te doen in Botswana?
Botswana ligt in het zuiden van Afrika en grenst aan de landen Zuid-Afrika, Namibië en Zimbabwe.  De meeste toeristen die op vakantie naar Botswana gaan doen dat vanwege de vele prachtige nationale parken en reservaten die er in het land te vinden zijn. Het grootste gedeelte van Botswana wordt namelijk ingenomen door de Kalahari woestijn, waar ondanks de droogte de meest indrukwekkende flora en fauna te bewonderen is. Heb je zin om op safari naar Afrika te gaan en ben je van plan vliegtickets Botswana te boeken? Kijk dan nu in welke periode goedkope vluchten Botswana beschikbaar zijn, en vergeet daarbij niet gebruik te maken van de handige zoekfuncties van Skyscanner zodat je direct ziet in welke periode tickets Botswana het goedkoopst zijn. Vergeet ook niet om goedkope vliegtickets Johannesburg te bekijken, want veel reizigers die naar Botswana gaan vliegen naar Johannesburg. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Botswana
Wie veel van het land wil gaan zien kan het beste een auto huren in Botswana, al dan niet met chauffeur. De wegen in Botswana worden over het algemeen goed onderhouden, al dien je altijd wel waakzaam te zijn voor dieren die op de weg kunnen lopen. Geef je de voorkeur aan het openbaar vervoer, dan kun je ook prima de bus nemen om het land te gaan verkennen. Een van de grootste busbedrijven is Seabalo, deze rijdt van de hoofdstad Gaborone naar vrijwel alle grote en middelgrote steden.

Als je vanaf Sir Seretse Khama International Airport, zoals de het vliegveld van Botswana officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Gaborone of een andere bestemming in Botswana wil reizen kun je het beste een taxi nemen, want het openbaar vanaf de luchthaven is zeer beperkt. Land je op het vliegveld van Johannesburg in Zuid-Afrika en reis je vanuit daar naar Botswana, dan is een taxi ook je beste optie.

Heb je een visum nodig voor Botswana?
Reizigers die gaan vliegen naar Botswana hebben geen visum nodig om het land te bezoeken. Wel dient je Nederlandse paspoort nog minimaal 6 maanden tot na je vertrek uit Botswana geldig te zijn.

Beste reistijd
De beste reistijd voor een vakantie naar Botswana is tussen mei en september, tijdens het droge seizoen wanneer veel wilde dieren in de natuurparken en reservaten zich in de omgeving van waterbronnen bevinden. Gedurende de droge periode ligt de gemiddelde dagtemperatuur in Botswana tussen de 25  en 30 C. In het regenseizoen is de gemiddelde dagtemperatuur vaak zo’n 32 tot 35 C.

Openingstijden
Winkels: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00 en op zaterdag van 8:30 tot 13:00. Sommige kleine winkels zijn tijdens de lunch enkele uren gesloten.

Restaurants en cafés: meestal open van ca. 8:00 of 18:00 tot ca. 23:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 tot 14:30 en op woensdag van 8:15 tot 12:00.

Fooi geven in Botswana
In Botswana is het niet gebruikelijk om een fooi te geven als je in een restaurant eet of een taxi neemt. In hotels verwacht de kruier, liftjongen en kamermeisje wel een kleine fooi en als je op safari gaat verwacht de gids ca. $10 fooi per persoon per dag.

Informatie en noodnummers
Algemene alarmnummers: 999 (politie), 997 (ambulance), 998 (brandweer)

Nederlands consulaat: PO Box 457, Gaborone. Tel.: +267 727 299 98.

Bezienswaardigheden Botswana
Als je op safari in Afrika wilt gaan is Botswana eigenlijk de beste bestemming, want dit land, dat voor 70% uit de Kalahari woestijn bestaat, herbergt talloze indrukwekkende nationale parken en reservaten. Botswana heeft doelbewust gekozen voor duurzaam toerisme, de meeste safari’s die je in Botswana kunt boeken zijn daarom zeer exclusief (met name in het Okavango delta en Chobe National Park) en daar zit ook een prijskaartje aan. Toch kun je zeker ook met een klein budget naar Botswana reizen, want het prijsniveau van het land is vergelijkbaar met dat van Zuid-Afrika.
Tot de topbezienswaardigheden van Botswana behoort ongetwijfeld het Chobe National Park, omdat hier een groot aantal natuurlijke waterbronnen te vinden zijn waar veel wilde dieren op af komen. Daarnaast heeft dit park de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Ook het Okavango Delta is dankzij de talloze stromen en kreken zeer de moeite waard, en is vooral geliefd bij vogelspotters die het natuurgebied per boot verkennen. Twee andere beroemde natuurparken van Botswana zijn het Central Kalahari Game Reserve en het Kgalagadi Transfrontier Park, dat deels ook in Zuid-Afrika ligt. Ben je maar kort in Botswana of op doorreis, dan is een bezoek aan het Mokolodi Nature Reserve en het Gaborone Game Reserve zeer de moeite waard. Deze twee kleinere parken liggen vlakbij de hoofdstad Gaborone en hier zijn  alle diersoorten bijeengebracht die in het land van nature leven.

Hotels Botswana
Vergelijk nu meteen hotels Botswana

Auto huren in Botswana
Vergelijk hier autoverhuur Botswana

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.