Kaart

Vliegtickets Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië, een Italiaans eiland in de Middellandse Zee met een subtropisch klimaat. Indien u graag op het strand ligt maar niet van massatoerisme houdt zijn vliegtickets Cagliari zeer aan te bevelen, want op Sardinië zijn diverse prachtige zandstranden en baaien te vinden die door nog maar weinig toeristen zijn ontdekt. Daarnaast zijn in en rondom Cagliari talloze interessante bezienswaardigheden te bewonderen, de hoogste tijd dus om naar Cagliari te vliegen!

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om naar Cagliari op vakantie te gaan.

Seizoen

Cagliari heeft een subtropisch Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Als u voor de zon en het strand komt is de zomer de beste periode om Cagliari te bezoeken, de overige seizoenen zijn perfect voor een stedentrip of wandelvakantie.

Vervoer

Cagliari heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk, waarbij u gebruik kunt maken van bussen, trolleybussen en een metro. Wie het eiland wil gaan verkennen of op zoek wil gaan naar stille strandjes en baaien kan het beste een auto huren.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 13:00 en van 15:30 tot 19:30. Op zondag en maandagochtend zijn de meeste winkels gesloten.

Restaurants en cafés: open van ca. 8:00 tot 24:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 13:30 en van 15:00 tot 16:00.

Fooien

De meeste restaurants brengen standaard 12% tot 15% service in rekening, het is gebruikelijk om daar bovenop nog eens ca. 5% fooi te geven. In taxi’s kunt u het bedrag naar boven afronden. Ook hotelpersoneel maakt u blij met een kleine fooi.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 113 (politie), 118 (ambulance), 115 (brandweer).

Nederlandse ambassade: Via Michele Mercati 8, 00197 Rome. Tel.: (+39) 06-32286001.

Bezienswaardigheden

Of u nu op zoek bent naar een bijzondere strandvakantie of niet-alledaagse stedenreis, als u naar Cagliari gaat vliegen zult u zeker niet worden teleurgesteld. Cagliari kent een rijke historie en er zijn dus talloze prachtige eeuwenoude bezienswaardigheden te vinden te gaan, zoals het adembenemende Gotische en Barokke Cattedrale di Santa Maria del Castello, het oogverblindende Palazzo Regio, de imposante Torre San Pancrazio en de Cittadella dei Musei, waar ook het Museo Archeologico te vinden is, het belangrijkste archeologische museum van Sardinië. Ook in de directe omgeving van Cagliari is van alles te zien, zoals de Grotta di Nettuno, die u per boot of te voet van dichtbij kunt bewonderen. Natuurlijk mag een dagje aan het strand ook niet ontbreken als u naar Cagliari op vakantie gaat. Zoekt u een bijzonder strandje, rijd dan richting San Teodoro, want in de omgeving van dit oude stadje bevinden zich diverse parelwitte zandstrandjes die verscholen liggen tussen de prachtige rotsformaties.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Cagliari

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Cagliari: Cagliari.
Delta, Qatar Airways, Oman Air, KLM Cityhopper, KLM, Vueling Airlines, Volotea en Air Moldova hebben directe vluchten naar Cagliari.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Cagliari is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.