Kaart

American Airlines

American Airlines, vaak ook kortweg American genoemd, behoort tot de grootste luchtvaartmaatschappijen van Amerika en de wereld en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de stad Fort Worth in de Amerikaanse staat Texas. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar ruim 350 bestemmingen wereldwijd en behoort tot de luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe onder meer ook British Airways en Iberia behoren. De thuisbasis van American Airlines is Dallas/Fort Worth International Airport, andere belangrijke hubs voor de luchtvaartmaatschappij zijn Los Angeles International Airport en John F. Kennedy International Airport in New York. American Airlines heeft een dochtermaatschappij genaamd American Eagle, welke zich vooral richt op regionale vluchten.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met American Airlines

Inchecken American Airlines

Bij American Airlines kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Kies je ervoor om online of via je mobiele telefoon in te checken, dan kan dit vanaf 24 uur tot 90 minuten (internationale vluchten) of 45 minuten (binnenlandse vluchten) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens kun je naar de luchthaven gaan en je ruimbagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van American. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, zorg er in dat geval voor dat je minimaal 60 minuten (internationale vluchten) of 45 minuten (binnenlandse vluchten) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig hebt ingecheckt. Voor enkele bestemmingen, waaronder Caracas, Dublin, Buenos Aires, Maracaibo en St. Thomas gelden afwijkende uiterlijke inchecktijden, raadpleeg hiervoor de website van American Airlines. Op de luchthavens van Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando en Seattle kun je pas vanaf 4 uur voor vertrek van je bevestigde vlucht inchecken of je bagage afgeven.

Bagage American Airlines

Als je gaat vliegen met American Airlines mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat de maximale afmetingen heeft van 56 x 36 x 23 cm (inclusief handgrepen en wielen). Daarnaast mag je 1 persoonlijk item bij je hebben, zoals een handtasje, aktetas, camera of laptoptas. Kleine huisdieren die in de cabine mogen meevliegen en muziekinstrumenten worden ook beschouwd als een stuk handbagage en dienen onder de stoel of in het bagagevak te passen. Of je voor het inchecken van ruimbagage dient te betalen en hoeveel stuks ruimbagage je mag meenemen hangt af van je luchthaven van vertrek en bestemming, in welke klasse je reist en of je een frequent flyer kaart hebt. In ieder geval geldt altijd dat de omtrek van elk stuk ruimbagage niet groter mag zijn dan 158 cm (62 inch) en niet zwaarder mag wegen dan 23 kg (50 lbs). Voor reizigers in de First/Business Class en vluchten naar Brazilië geldt een maximum gewicht van 32 kg (70 lbs) per stuk ruimbagage). Raadpleeg de website van American Airlines als je precies wilt weten hoeveel ruimbagage je gratis mag meenemen op jouw vlucht.

Stoelen reserveren American Airlines

Reizigers die met American Airlines vliegen kunnen gratis standaard stoelen reserveren tijdens het boeken van hun vlucht. Soms is het niet mogelijk om gedurende het boekingsproces stoelen te reserveren, in dat geval kun je tijdens het inchecken een stoel uitkiezen. Voor het reserveren van voorkeursstoelen (bijvoorbeeld stoelen met meer beenruimte of vooraan in het vliegtuig) dient altijd extra betaald te worden, de kosten daarvoor variëren van $4 tot $139 per stoel per enkele reis. Voorkeursstoelen zijn echter gratis voor onder meer reizigers met een hoge frequent flyer status en full-fare tickethouders.

Boekingskosten American Airlines

Als je online boekt brengt American Airlines geen boekingskosten in rekening. Boek je telefonisch via de klantenservice van American Airlines, dan betaal je $30 (binnenlandse vluchten) of $40 (internationale vluchten) boekingskosten.

Service aan boord

Op alle vluchten van American Airlines dienen reizigers in de Economy Class voor hun drankjes, hapjes en maaltijden te betalen, alleen als je in de Business of First Class reist of in de Economy Class vliegt is dit gratis. Ben je Platinum lid en vlieg je in de Economy Class, dan krijg je één drankje en snack cadeau. Op de meeste vluchten van American Airlines wordt inflight entertainment aangeboden welke tot je beschikking staat via je persoonlijke videoscherm. Op veel vluchten is nu ook wifi beschikbaar, zodat je de inflight films en televisieseries kunt streamen via je eigen laptop of notebook. Daarnaast kun je tegen betaling via wifi ook internetten en emailen, de kosten daarvoor hangen af van het type vlucht en variëren van $12 (2 uur) tot $19 (hele vlucht). In elke stoelzak aan boord van American Airlines vind je een magazine vol handige reistips, en een catalogus vol belastingvrije artikelen die aan boord te koop zijn tijdens internationale vluchten.

Punctualiteit American Airlines

De punctualiteit van American Airlines is goed te noemen. Van oktober 2016 tot september 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van American Airlines volgens het statistisch bureau OAG 78,7%.

American Airlines

4,5/5
Gebaseerd op 156 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.