Kaart

Vliegtickets Kirgizië - Skyscanner

Wat te doen in Kirgizië?
Kirgizië, vaak ook Kirgizstan genoemd, is een land in Centraal-Azië en was vroeger onderdeel van de Sovjet-Unie. Het land wordt omringd door Oezbekistan, Kazachstan, China en Tadzjikistan en ligt voor zeker de helft in het op ruim 3000 meter hoogte gelegen Tiensjangebergte. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Kirgizië is de heilige rots Soelajman-Too, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en een pelgrimsoord is voor moslims. Kirgizië is wat toerisme betreft nog redelijk onontgonnen, dus als jij op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming dan zijn vliegtickets Kirgizië misschien wel wat voor jou. Kijk direct wanneer je goedkope vluchten Kirgizië kunt boeken, en maak daarbij handig gebruik van de zoekfuncties van Skyscanner zodat je meteen kunt zien in welke periode tickets Kirgizië het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Kirgizië
In Kirgizië zijn minibusjes (marshrutkas) en deeltaxi’s de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer. Iets goedkoper maar ook wat langzamer is de trein, al moet gezegd worden dat het railnetwerk in Kirgizië vrij beperkt is en dat alleen de steden Bisjkek, Balykchy, Tokmok, Karabalta en Kazakh per trein bereikbaar zijn. Een auto huren in Kirgiziëkan natuurlijk ook, vergeet daarbij niet een verzekering af te sluiten want dat is in dit land geen standaard.
Als je vanaf Manas International Airport, zoals het internationale vliegveld van Kirgizië in Bisjkekofficieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Bisjkek wil reizen dan kun je het beste een taxi nemen, want er is geen openbaar vervoer vanaf de luchthaven.

Heb je een visum nodig voor Kirgizië?
Indien je gaat vliegen naar Kirgizië heb je geen visum nodig. Wel dient je paspoort bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Beste reistijd
Het beste seizoen voor een vakantie naar Kirgizië is tussen juni en september, want dan ligt er geen sneeuw in de bergen en dat is belangrijk als je een trektocht wil gaan maken. De gemiddelde dagtemperatuur in Bisjkek ligt in de zomer tussen de 25 en 30C, in de bergen zijn de temperaturen een stuk lager.

Openingstijden
Winkels: doorgaans geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00. Van 13:00 tot 14:00 zijn veel winkels gesloten. De drukbezochte bazaars in Bisjkek zijn ook op zondag open.

Cafés en restaurants: geopend van ca. 8:00 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca

Banken: doorgaans geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. De meeste banken zijn tussen de middag van 12:00 tot 13:00 een uurtje gesloten.

Fooien geven in Kirgizië
In Kirgizië is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Veel restaurants brengen wel vaak standaard 10% service in rekening.

Informatie en noodnummers
Algemene alarmnummers: 102 (politie), 103 (ambulance), 101 (brandweer), 285 978 (toeristenpolitie)

Nederlands consulaat: 96 Tynystanov Street, Office 11, 720000 Bisjkek. Tel.: (+996) 312-690 565

Bezienswaardigheden Kirgizië
Als je op vakantie naar Kirgizië gaat, zul je waarschijnlijk vliegtickets Bisjkek boeken. In Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië, zijn nog veel sporen van het Sovjet-tijdperk te zien, waaronder brede wegen en pleinen, grote parken, typische Sovjet-architectuur en standbeelden van onder meer Lenin. Desondanks moderniseert de stad in snel tempo, wat onder meer te zien is aan de hippe cafés en restaurants die overal in de stad opduiken.

Na een bezoekje aan Bisjkek zul je waarschijnlijk een wandel- of trektocht willen gaan maken, bijvoorbeeld in het bij toeristen populaire Nationale park Ala-Archa, waar je ook in een traditionele yurt kunt overnachten. Ben je een ervaren bergbeklimmer dan is een tocht naar het Tiensjanggebergte zeer aan te bevelen, hier kun je klimmen naar de Overwinningspiek (7439 m) en de Chan Tengri (7010 m). In de vallei van dit gebergte ligt bovendien de beroemde 'Seven Bulls', een formatie van zeven prachtige rode rotsen. Ook zeer hoog in de bergen ligt het Issyk-Kul meer, waar je kunt wandelen en natuurlijke warmwaterbronnen en spa’s kunt bezoeken.

Eén van de hoogtepunten als je gaat reizen naar Kirgizië is ongetwijfeld de heilige rots Soelajman-Too, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en een pelgrimsoord is voor moslims. De rots ligt nabij de indrukwekkende stad Osj, die aan de Zijderoute ligt en vooral bekend staat om haar bruisende markt de Jayma bazaar die langs de rivier gehouden wordt.

Meer tips voor Kirgizië
5 unieke natuurgebieden op Werelderfgoedlijst

Hotels Kirgizië
Vergelijk nu meteen hotels in Kirgizië

Auto huren in Kirgizië
Vergelijk hier autoverhuur Kirgizië

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.