Kaart

Vliegtickets Almería

Op zoek naar een heerlijke strandvakantie in Spanje? Boek dan vliegtickets Almeria, want deze stad in het Spaanse Andalusië bevindt zich dicht bij veel populaire stranden en toeristische trekpleisters. Vergeet als u gaat vliegen naar Almeria echter niet om ook een bezoekje te brengen aan Almeria en directe omgeving, want hier kunt u nog van een beetje ongerepte natuur genieten.

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart heeft u geen visum nodig om naar Almeria te vliegen.

 

Seizoen

Almeria heeft een subtropisch klimaat, met warme zomers en zeer milde winters. In de zomer is de gemiddelde dagtemperatuur in Almeria ca. 29 C, en in de winter gemiddeld zo’n 16 C.

 

Vervoer

Het centrum van Almeria kunt u het beste te voet gaan ontdekken, maar als u de omgeving van Almeria wilt gaan verkennen kunt u het beste een auto huren. Vanaf de haven van Almeria vertrekken dagelijks veerboten naar Melilla, Algerije en Marokko.

 

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 14:00 en van 17:00 tot 20:00. Grotere supermarkten en warenhuizen houden meestal geen siësta.

Banken: open van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 14:30

Restaurants en cafés: voor lunch kunt u overal terecht van 13:30 tot 16:00, en voor uw diner van 20:00 tot 23:30. Tapasbars zijn doorgaans de gehele dag geopend van ca.10:00 tot 23:30.

 

Fooien

In Almeria is het gebruikelijk om in cafés en restaurants 5 tot 10% fooi te geven. Indien u een taxi neemt kunt u de prijs naar boven afronden.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 112

Nederlands consulaat: Calle Reyes Católicos 26, 04004 Almería. Tel.: +34 950275013.

 

Bezienswaardigheden

Als u naar Almeria gaat vliegen wilt u waarschijnlijk zo snel mogelijk doorreizen naar uw eindbestemming aan de kust of in het binnenland van Andalusië. Toch kan het aan te bevelen zijn om een of enkele nachtjes in Almeria te verblijven, want de omgeving rondom deze stad is zeer bijzonder en wordt gekenmerkt door witgekalkte huisjes die tegen de bergflanken zijn aangebouwd. Ook de stranden in deze omgeving zijn heel anders dan wat u van Spanje gewend bent, want tussen Almería-Cabo en Gata-Níjar zijn ze bijna maagdelijk en vindt u nog kleine traditionele Spaanse vissersdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Niet ver van Almeria bevindt zich bovendien natuurpark Cabo de Gata, waar u roze flamingo’s kunt zien pootje baden in het kristalblauwe water.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Almería

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Almería: Almería.
airBaltic, Qatar Airways, transavia, easyJet, Vueling Airlines, Smart Wings, Ryanair en Tuifly.be hebben directe vluchten naar Almería.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Almería is mei.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.