Kaart

Vliegtickets Chennai

Chennai, ook vaak Madras genoemd, is een indrukwekkende vakantiebestemming in het zuidoosten van India, aan de Golf van Bengalen. De stad bruist van de economische bedrijvigheid, die teruggaat tot de zestiende eeuw toen het een handelspost van de Nederlandse Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) was. Als u vliegtickets Chennai boekt dient u zeker enkele dagen in de stad te blijven, want u kunt er prima acclimatiseren en er zijn talloze prachtige bezienswaardigheden te bewonderen.

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen bij de Ambassade van India in Den Haag. Het is aan te bevelen dit ruim van tevoren te doen, want de verwerkingstijd kan soms enkele weken duren. Zodra u na uw vakantie weer uit India vertrekt dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Seizoen

De beste periode om Chennai te bezoeken is tijdens het droge seizoen, dat van januari tot en met juni loopt.

 

Vervoer

In Chennai kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s. As u lange afstanden gaat afleggen kunt u de bus, trein of een binnenlandse vlucht nemen.

 

Openingstijden

Winkels: geopend dagelijks van 9:30 tot 21:30

Cafés en restaurants: kleine restaurantjes en eetstalletjes zijn vaak de hele dag open. De wat chiquere restaurants zijn geopend van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 23:30.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 17:00

 

Fooien

Het is in India niet gebruikelijk om taxichauffeurs een fooi te geven, maar restaurantpersoneel, gidsen en privéchauffeurs verwachten wel ca. 10% fooi. Sommige duurdere restaurants rekenen 5% tot 10% service, in dat geval hoeft u geen fooi meer te geven.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers:  politie (100), brandweer (101), ambulance (102)

Nederlandse ambassade: 6/50 F, Shantipath, Chanakyapuri, New Delhi. Tel.: +911124197600.

 

Bezienswaardigheden

De Indiase stad Madras, die officieel Chennai heet, is de hoofdstad van de deelstaat Tamil Nadu en de vier na grootste stad van India (na Mumbai, Delhi, Bangalore en Hyderabad). Chennai is niet alleen op economisch vlak belangrijk voor India, het is ook een cultureel en educatief centrum, want er zijn verschillende dans- en muziekacademies en een universiteit gevestigd. Tot de top bezienswaardigheden van Chennai behoren de Shiva-tempel van Kapalishwara, de historische wijk Mylopore, de ooit door de Portugezen in gotische stijl gebouwde San Thome Basilica en het door de Britten gestichte Government Museum. Gaat u met het hele gezin naar Chennai dan moet u ook zeker even een bezoekje brengen aan Queens Land, een leuk pretpark met talloze attracties dat zeer populair is bij de lokale bevolking.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Chennai

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Madras: Chennai.
Gulf Air, Oman Air, Singapore Airlines, Batik Air, KLM, SilkAir, Air New Zealand en Air Mauritius hebben directe vluchten naar Chennai.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Chennai is februari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.