Kaart

Air India Express

Air India Express is een budgetmaatschappij uit India. De prijsvechter, die in 2005 werd opgericht, wordt geëxploiteerd door Air India Express Limited (AIEL), welke een volledige dochtermaatschappij is van de nationale luchtvaartmaatschappij Air India. De low cost airline gebruikt Calicut International Airport in Delhi als thuisbasis en voert vanuit daar wekelijks ca. 550 vluchten uit naar ruim 30 bestemmingen binnen India, de rest van Azië en het Midden-Oosten, waaronder Mumbai, New Delhi, Varanasi, Dubai, Abu Dhabi, Koeweit, Singapore en Kuala Lumpur. Air India Express is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met Air India. Air India Express heeft geen frequent flyer programma.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air India Express

Inchecken Air India Express

Bij Air India Express kun je uitsluitend op de luchthaven inchecken, online of via je mobiele telefoon inchecken is dus (nog) niet mogelijk. Voor alle vluchten geldt dat de incheckbalies op de luchthaven 3 uur voor vertrek openen, en dat je uiterlijk 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig dient in te checken. Air India Express adviseert altijd om ruim op tijd op de luchthaven te zijn en minimaal 45 minuten voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig bij de gate te staan.

Bagage Air India Express

Alle passagiers mogen bij Air India Express één stuk handbagage van maximaal 7 kilo en een maximale omtrek van 56 x 36 x 23 cm meenemen. Naast deze handbagage mag je geen persoonlijke artikelen zoals een handtasje of laptop tas mee aan boord nemen, al deze accessoires dienen dus te worden opgeborgen in één tas. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je tickettype en de route die je vliegt. Heb je een Express Value ticket gekocht, dan mag je maximaal 25, 30 of 35 kilo ruimbagage gratis inchecken, afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. Vlieg je met een Express Flexi ticket, dan mag je maximaal 25, 30 of 35 kilo ruimbagage gratis inchecken, afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. Op je vliegticket staat aangegeven wat jouw bagagevrijstelling is. Neem je meer mee dan toegestaan, dan dien je voor overbagage te betalen. Elk stuk ruimbagage mag een maximale omtrek (l + b + h) hebben van 158 cm. Als je handbagage groter of zwaarder is dan toegestaan dient deze te worden ingecheckt als ruimbagage en zal dan meegeteld worden met de vrijstelling voor ruimbagage. Voor bijzondere bagage, zoals een sportuitrusting, geldt een speciaal tarief. Passagiers die met een baby reizen hebben een extra bagagevrijstelling. Als je precies wilt weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken en wat de tarieven zijn voor bijzondere bagage en overbagage, ga dan naar de website van Air India Express.

Stoelen reserveren Air India Express

Voor het reserveren van stoelen dien je bij Air India Express altijd bij te betalen. Stoelreserveringen kunnen worden gemaakt tijdens het boeken van je vliegticket of op elk moment daarna. De tarieven zijn afhankelijk van het type stoel dat je boekt en bedragen INR 750 voor stoelen met extra beenruimte, INR 350 voor stoelen vooraan in het vliegtuig en INR 150 voor de overige stoelen. Reserveer je geen stoel, dan wordt er tijdens het inchecken een stoel aan je toegewezen door het grondpersoneel aan de incheckbalie. Je loopt in dat geval wel het risico dat je niet in je favoriete stoel of naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten Air India Express

Air India Express brengt een “convenience fee” ter hoogte van INR 150 in rekening per vliegsegment per boeking. Als je online vliegtickets bij Air India Express boekt kun je met alle gangbare creditcards betalen, zoals Visa en MasterCard. Als je bij een kantoor van Air India Express je ticket boekt kun je ook contant betalen. Je kunt bij Air India Express tot 90 minuten voor vertrek van je vlucht online je ticket boeken.

Service aan boord

Reizigers in met Air India Express gaan vliegen krijgen tijdens de vlucht altijd gratis (niet-alcoholische) drankjes en een snack of warme maaltijd aangeboden, afhankelijk van de duur van je vlucht. Het is niet toegestaan zelf alcoholische dranken mee aan boord te brengen, het meenemen van eigen eten is wel toegestaan. Op internationale vluchten biedt Air India Express belastingvrije- en cadeauartikelen te koop aan, zoals cosmetica en parfums, het complete aanbod is te vinden in het aan boord aanwezige magazine. Je kunt aan boord contant betalen met Indiase roepies, maar je kunt ook met een creditcard afrekenen. Aan boord van Air India Express vluchten wordt geen inflight entertainment zoals films en muziek aangeboden.

Punctualiteit Air India Express

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air India Express.

Air India Express

4,5/5
Gebaseerd op 332 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.