Kaart

Vliegtickets Madagaskar - Skyscanner

Madagaskar ligt aan de oostkust van Afrika in de Indische Oceaan en is zowel voor actieve vakantiegangers als natuurliefhebbers een ideale bestemming. Het eiland kent namelijk een unieke flora en fauna, en daarnaast kunt u er ook prima duiken, snorkelen en wandelen. Met vliegtickets Madagaskar staat u dus een bijzonder avontuur te wachten!

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om Madagaskar te bezoeken. U kunt dit visum aanvragen bij het consulaat van Madagaskar in Rotterdam en dient daarbij een boekingsbevestiging of ticket te overleggen. Een visum voor Madagaskar is 3 maanden geldig. Bij aankomst in Madagaskar dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen 

U kunt Madagaskar het beste bezoeken tijdens het droge seizoen, welke valt van mei tot en met oktober. De gemiddelde dagtemperatuur is in de droger periode zo’n 25C.

Vervoer

Op Madagaskar kunt u gebruik maken van (mini)busjes en gedeelde taxi’s. Daarnaast rijden er op Madagaskar ook enkele treinen. Een auto huren in Madagaskar is meestal niet mogelijk, tenzij u er een privéchauffeur van het autoverhuurbedrijf bijhuurt.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 18:00. Sommige winkels gaan tussen de middag enkele uren dicht.

Restaurants en cafés: de meeste horecagelegenheden zijn geopend van 8:00 of 13:00 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:00 en van 14:00 tot 15:30 

Fooien

In Madagaskar is het geven van fooien niet gebruikelijk, al wordt dit van toeristen vaak wel verwacht, met name in restaurants. Indien u een taxi neemt hoeft u geen fooi te betalen. 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 117 (politie), 118 (brandweer), 0202262566/ 0202220040 (ambulance).

Nederlandse ambassade: AICC Building, 5th Floor, Ngorongoro Wing, Room 554/555, Arusha, Tanzania. Tel.: +255272050065.

Bezienswaardigheden

Madagaskar is vooral wereldberoemd vanwege de unieke flora en fauna die op dit eiland te vinden is. Veel planten, reptielen en amfibieën die hier leven komen nergens anders ter wereld voor, en daarnaast is Madagaskar het enige leefgebied van de maki’s (lemuren), een primitieve aapsoort die elders ter wereld uitgestorven is. Indien u al deze bijzondere plant- en diersoorten wilt zien kunt u het beste naar enkele Nationale Parken gaan, zoals het Montagne d’Ambre National Park, het Isalo National Park en het Ankarana National Park, waar u ook de imposante baobabboom kunt aanschouwen. Ook in de regenwouden van de Atsinanana zijn veel bijzondere planten en dieren te vinden, en als u de onderwaterwereld wilt gaan bewonderen is Nosy Be de beste plek, want dit is een heerlijke duikbestemming aan de noordwestkust waar zich veel prachtige koraalriffen bevinden.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.