Kaart

Vliegtickets Preveza

Het Griekse Preveza is een geliefde vakantie bestemming wegens het heerlijke weer, de prachtige overblijfselen van een eeuwenoude geschiedenis en de parelwitte stranden. De stad biedt een veelzijdigheid aan activiteiten en ontspanning, dat allemaal onder het genot van het prettige mediterane klimaat waardoor het weer gedurende het hele jaar aangenaam is. De groene bergen in de directe omgeving van Preveza bieden voor natuurliefhebbers en wandelaars een prachtig gebied om te ontdekken. Een gevarieerde reis op slechts drie uur vliegen afstand, dat kan met vliegtickets naar Preveza.

 

Visum

Nederlandse vakantiegangers hebben geen visum nodig om Griekenland te bezoeken. Vliegtickets naar Preveza en een geldig Nederlands paspoort zijn voldoende. Het is wel van belang dat het paspoort geldig is tot na de terugreis vanuit Griekenland.

 

Seizoen

Griekenland kent een mediteraan klimaat. Veel zon, hoge temperaturen en zachte winters kenmerken het weer in Preveza. Tussen mei en september komen de temperaturen gemiddeld tussen de 20 en 30 graden uit, het is in die periode overwegend droog. In het voor- en naseizoen is het weer al erg aangenaam, het loont de moeite om te kijken naar vliegtickets naar Preveza in juni of september om de drukte te ontlopen en toch te genieten van een heerlijk zonnige vakantie.

 

Vervoer

Het huren van een brommer, scooter, quad of auto is zeer gebruikelijk onder toeristen. De verkeersregels in Griekenland wijken amper af van die in Nederland, met een geldig rijbewijs of identificatiebewijs is het huren van bijvoorbeeld een scooter of auto een fijne manier om meer van de omgeving van Preveza te ontdekken. De treinverbindingen in Griekenland zijn niet erg betrouwbaar. Het nemen van een taxi is veilig en relatief goedkoop. Vanaf de luchthaven van Preveza, Aktion National Airport, is een taxi de snelste en makkelijkste oplossing om naar de stad te komen.

 

Openingstijden

De meeste winkels, banken en postkantoren sluiten aan het begin van de middag. In het hoogseizoen zijn veel winkels ook op zondag open. Banken en postkantoren zijn op werkdagen van 8:00 uur tot 14:00 uur geopend. Winkels zijn op maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 13:30 uur geopend, de meeste winkels gaan rond 16:00 uur nog enkele uren open.

 

Fooien

Het is in Griekenland gebruikelijk om fooi te geven. In restaurants is het voldoende om het bedrag naar boven af te ronden en wat wisselgeld achter te laten, hetzelfde geldt voor chauffeurs en gidsen.

Een kamermeisje of kuier in het hotel verwacht een kleine bijdrage van één of twee euro.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 112

Nederlandse ambassade in Athene:

Leoforos Vassileos Konstantinou 5-7, 106 74 Athene

Telefoon: +30 210 7254900

 

Bezienswaardigheden

De stad Preveza ligt in het gelijknamige departement. In het noorden is het gebied groen en bergachtig wat zich leent voor een mooie wandeling of een tourtocht met een quad of scooter. De hoogste bergen in het noorden van Preveza zijn 1274 meter hoog, de Thesprotika bergen. In het zuiden ligt de stad Preveza wat een enorm lange geschiedenis kent. Nu is het een pittoresk havenstadje met onder andere een Venetiaans kasteel, verschillende forten, prachtige stranden en spabronnen om te bezoeken.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Preveza

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Preveza: Preveza.
transavia, Vueling Airlines, Volotea, Norwegian Air International, Novair, Norwegian Air Sweden, Norwegian en Czech Airlines hebben directe vluchten naar Preveza.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Preveza is april.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.