Kaart

Amsterdam - Preveza

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Preveza

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 130

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Preveza

1 luchthaven

Indien u op vakantie gaat naar de westkust van Griekenland gaat kunt u vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Aktio National Airport vliegen, zoals de luchthaven van de Griekse steden Preveza en Lefkas officieel heet. Lees op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Preveza kunt vliegen, hoe u vanaf het vliegveld van Preveza naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Preveza gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Reizigers die vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Preveza wensen te vliegen zijn aangewezen op de prijsvechters Transavia en TUI Airlines, want deze twee luchtvaartmaatschappij voeren als enige directe vluchten uit naar deze bestemming in het noordwesten van Griekenland. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Preveza aanbieden zijn onder meer Easyjet, Aegean (gedeeltelijk uitgevoerd door Olympic Airlines), Flybe (gedeeltelijk uitgevoerd door Monarch) en Condor (gedeeltelijk uitgevoerd door Lufthansa).

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft u geen visum aan te vragen om naar Griekenland op vakantie te gaan, een paspoort of Europese Identiteitskaart volstaat.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Preveza wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de veiligheidsprocedures soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het vakantieseizoen. Eenmaal aangekomen op Aktio National Airport dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van met welke vorm van transport u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Preveza gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam Airport Schiphol naar Preveza duren iets meer dan 3 uur, kiest u voor een indirecte vlucht dan bent u wel 7 uur of langer onderweg, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij met wie u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Preveza kunt u prima met de bus naar uw hotel in Preveza of een andere eindbestemming in de regio reizen. Op Aktio National Airport stoppen namelijk diverse bussen, onder meer in de richting Preveza, Lefkas en Vonitsa. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, loop in dat geval naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

Preveza kent warme droge zomers waarbij de dagtemperatuur tussen de 25 en 27 C ligt. Gedurende de wintermaanden ligt de dagtemperatuur rond de 10 C, in die periode valt ook de meeste regen. De prijzen in Griekenland liggen wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.