Kaart

Vliegtickets Yangon

Yangon is de voormalige hoofdstad van Myanmar, een land in het zuidoosten van Azië dat eigenlijk pas sinds kort een toeristische bestemming is. In Myanmar wisselen prachtige tempels, adembenemende landschappen en witte zandstranden elkaar af, dus als u op zoek bent naar een veelzijdige reis zijn vliegtickets Yangon zeer aan te bevelen. Maar blijf na aankomst wel eerst even een paar dagen acclimatiseren in Yangon, want deze stad barst van de interessante bezienswaardigheden.

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig als zij op reis gaan naar Myanmar. U kunt dit visum aanvragen bij het consulaat van Myanmar in Breda en dient daarbij onder meer een “work history formulier” in te vullen of uw studentenkaart te kunnen tonen. Daarnaast dient uw paspoort minimaal 6 maanden geldig te zijn op de datum dat u landt in Yangon. Uw visum moet zodra deze verstrekt is binnen 3 maanden gebruikt worden.

 

Seizoen

Yangon heeft een tropisch moessonklimaat, de regentijd loopt van mei tot en met september. Zowel in het droge als het natte seizoen is de gemiddelde dagtemperatuur in Yangon zo’n 27C.

 

Vervoer

In Yangon kunt u gebruik maken van taxi’s en bussen. Daarnaast varen er diverse veerboten vanaf de haven van Yangon naar onder meer Dala, Thanlyin en het Irrawaddy delta.

 

Openingstijden

Winkels: vaak geopend van maandag tot en met zaterdag van ca. 9:30 tot 17:00. Winkelcentra en grote warenhuizen hebben meestal ruimere openingstijden en zijn soms ook op zondag open.

Restaurants: meestal geopend van 7:00 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 15:00.

 

Fooien

In Myanmar is het geven van fooien niet gebruikelijk, maar u maakt hotel- en restaurantpersoneel en taxichauffeurs altijd blij met wat kleingeld. Gidsen verwachten meestal wel een kleine fooi.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 199 (politie), 191 (brandweer), 192 (ambulance), 371910 / 374281 (toeristeninformatie).

Nederlandse ambassade: In Myanmar heeft Nederland geen vertegenwoordiging, u dient u zich in dit geval daarom te wenden tot de Nederlandse ambassade in Thailand: 15 Soi Tonson, Ploenchit Road, Bangkok 10330, Thailand. Tel: +6623095200.

 

Bezienswaardigheden

Yangong, ook vaak Rangoon genoemd, is de voormalige hoofdstad van Myanmar, een land in zuidoost-Azië dat in de koloniale tijd Birma heette. Vooral de binnenstad van Yangon is het een lust voor het oog, vanwege de vele Britse koloniale gebouwen in Victoriaanse stijl. Tot de juweeltjes onder deze gebouwen behoren in ieder geval de voormalige High Court, de Secretariat buildings, St. Paul's English High School en het Strand Hotel. In Yangon zijn ook diverse parken waar u zich heerlijk kunt ontspannen, waaronder het 45 hectare omvattende Kandawgyi Nature Park en de Yangon Zoological Gardens, waar niet alleen een dierentuin te vinden is maar ook een aquarium en een pretpark. Vergeet ook niet om een kopje thee te drinken in een van de vele typisch Myanmar theehuizen, die op vrijwel elke hoek van de straat te vinden zijn.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Yangon

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Rangoon: Yangon.
JC International Airlines, Qatar Airways, Singapore Airlines, SilkAir, Sichuan Airlines, Mann Yadanarpon Airlines, Bangkok Airways en Golden Myanmar Airlines hebben directe vluchten naar Yangon.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Yangon is november.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.