Kaart

Vliegtickets Myanmar - Skyscanner

Vliegen naar Myanmar, het vroegere Birma, brengt u naar een land met een rijke historie, authentieke bevolkingsgroepen en bijzondere tempels. Tijdens een reis door Myanmar bezoekt u uiteraard de Bagan-vlakte met meer dan 2200 tempels en pagodes, bruisend Mandalay, het Inlemeer en de Gouden Rotspagode.

Visum

Voor een reis naar Myanmar is een toeristenvisum verplicht. U kunt het visum aanvragen bij de ambassade in Brussel en het is voor 28 dagen geldig. Daarnaast moet u uw verblijfsplaats in Myanmar kunnen aantonen en in veel gevallen ook een bewijs van terugvlucht.

Seizoen De heetste maanden zijn maart en april. Tussen mei en november worden de temperaturen koeler, echter valt er in deze periode behoorlijk wat regen. De beste maanden om Myanmar te bezoeken zijn dan van november tot en met februari.

Vervoer

Als u niet op ziet tegen de slechte wegen, is reizen door Myanmar een groot avontuur. De echte lokale atmosfeer proeft u tussen de locals, in een pick up truck of in de lokale bus. Wilt u een beetje meer comfort, houdt dan een taxi aan voor langere afstanden. Voor korte afstanden maakt u gebruik van de fietstaxi.

Openingstijden

Winkels: meestal tussen 10:00 en 19:00 uur. Er gelden echter geen vaste openingstijden voor winkels.

Banken: over het algemeen van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur.

Fooien Het geven van fooien in Myanmar is nog geen algemeen gebruik. Echter zijn fooien een mooie aanvulling op het lage loon van obers, kamermeisjes, chauffeurs en gidsen. Ook worden kleine presentjes, zoals pennen, parfummonstertjes en lippenstift erg gewaardeerd.

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 199

Bezienswaardigheden Myanmar

De grootste trekpleister van Myanmar is zonder twijfel de Bagan-vlakte. De indukwekkende verzameling boeddhistische tempels, stoepa’s en ruïnes kunt u te fiets bewonderen óf tijdens zonsopgang met de luchtballon! Tussen de Shan heuvels ligt het adembenemende Inle Lake, waar de Intha-bevolking op de oevers woont. Huur hier een fiets en rijd naar Kalaw, waar u een prachtige trektocht door de bergen kunt maken met overnachtigen bij de lokale bevolking. De grootste tempel van Myanmar staat in Rangoon. Deze fenomenale Schwedagon Pagode is bedekt met duizenden edelstenen en meer dan 50.000 kilo bladgoud.

Een bezoek aan Mandalay, het culturele centrum, mag niet ontbreken. Hier kunt u naar hartenlust souvenirs kopen, want op de drukke markten worden handgemaakte producten verkocht. Als u de 1700 treden van de Mandalay-heuvel beklimt, wordt u beloond met een prachtig uitzicht over de stad en het Fort van Mandalay. Tevens kun u vanuit Mandalay nabij gelegen middeleeuwse hoofdsteden bezoeken, zoals Amarapura. Hier staat de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld! Op deze ‘U Bein-brug’ kijkt u absoluut uw ogen uit, want de brug wordt veelvuldig gebruikt door monniken.

De ‘gouden rots’ op het randje van de berg Kyaiktiyo is een van de meest heilige boeddhistenplaatsen. Bovenop staat een kleine pagoda die u te voet of met de jeep kunt bereiken. Probeer ook een overnachting te plannen in Sagaing, de nonnenstad, die bekend staat om haar labyrinth van kloosters langs de heuvel. Voor een dagje strand gaat u naar Ngwe Saung Beach, een van de mooiste stranden van Myanmar.

Myanmar kent vele kleurrijke muziekfestivals tijdens volle maan. Het belangrijkste feest is echter het waterfestival Thinyan. Van 13 tot en met 16 april wordt op bijzondere wijze het nieuwe jaar ingeluid. Om de zonden van het afgelopen jaar weg te spoelen, gooit iedereen op straat elkaar nat met water!  

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.