Kaart

Vliegtickets Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië, een prachtig land in Oost-Europa / Zuidwest-Azië dat aan Rusland, Azerbeidzjan, Armenië, Turkije en de Zwarte Zee grenst. De stad kan leunen op een rijke geschiedenis en er zijn tal van bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder indrukwekkende historische gebouwen, interessante musea en prachtige parken. Kies voor vliegtickets Tbilisi en laat u verrassen door de veelzijdigheid die deze stad te bieden heeft!

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Tbilisi te bezoeken. Wel dient uw paspoort nog tot minimaal drie maanden na uw verblijf geldig te zijn.

 

Seizoen

Tbilisi heeft een relatief mild klimaat, want in juli is het er gemiddeld 25 C en in januari zo’n 1C.  De meeste neerslag valt in mei en juni.

 

Vervoer

Tbilisi beschikt over een klein metrosysteem dat uit twee lijnen bestaat. Daarnaast kunt u in de stad gebruik maken van bussen en taxi’s.

 

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00. Grote winkels en winkelcentra zijn vaak geopend tot 21:00 of 22:00

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van ca. 10:00 tot 18:00 en op zaterdag van 10:00 tot 14:30.

 

Fooien

In Tbilisi brengen restaurants vaak 10% service in rekening, u hoeft daar bovenop dus geen fooi meer te geven. Als u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.  

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Sheraton Metechi Palace Hotel, 20 Telavi Street, 0103 Tbilisi. Tel.: +995599926661

 

Bezienswaardigheden

Tbilisi ligt in het oosten van Georgië en is gebouwd op een bergachtig terrein, dat voor prachtige vergezichten zorgt als u door de stad wandelt. Het historische centrum, dat ‘Oud Tbilisi’ wordt genoemd, staat volgebouwd met historische gebouwen en traditionele huizen, die gekenmerkt worden door houten balkons en hofjes. De mooiste bezienswaardigheden in dit deel van de stad zijn de middeleeuwse Georgisch-orthodoxe Metechi kerk, het Roestavelitheater, het Operahuis, het parlementsgebouw en het badhuis in de wijk Abanotubani. Houdt u van moderne architectuur, dan moet u zeker even het presidentieel paleis en de Brug van de Vrede gaan bewonderen, want deze twee futuristische gebouwen zijn opgetrokken uit glas en staal. Kunstliefhebbers kunnen daarna meteen doorlopen naar het Georgische Museum van Schone Kunsten, waar onder meer werken van de beroemdste Georgische schilder Pirosmani worden getoond. Vlak daarnaast ligt het S. Janasjia Museum, waar u behalve de beroemde 1,8 miljoen jaar oude prehistorische menselijke botten uit Dmanisi en eeuwenoude gebruiksvoorwerpen ook naar een tentoonstelling over de Sovjetbezetting kunt gaan. In het centrum van de stad zijn ook veel cafés en restaurants te vinden, waar u na een lange dag bezienswaardigheden bekijken heerlijk kunt bijkomen.

Goedkoopste vluchten naar Tbilisi van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

Foto's van Flickr/L Gnome

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.