Kaart

Vliegtickets Taipei

Wat te doen in Taipei?
Taipei is de hoofdstad van Taiwan, een soevereine staat van China die ook wel Republiek China wordt genoemd en door China wordt gezien als de 23e provincie. De stad barst van de historische bezienswaardigheden maar is daarnaast tevens rijk aan moderne architectonische hoogstandjes. Kortom, met vliegtickets Taipei maak je een indrukwekkende stedenreis die nog lang in je geheugen gegrift zal blijven staan! Zin gekregen in een stedentrip Taipei? Kijk dan snel wanneer er goedkope vluchten Taipei beschikbaar zijn. Vergeet ook niet van de handige zoekfuncties van Skyscanner gebruik te maken, want daarmee zie je in een handomdraai wanneer tickets Taipei het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Taipei?
Direct vliegen naar Taipei duurt ongeveer 12 uur.

Tijdsverschil met Taipei
In onze zomertijd is het 6 uur later in Taipei. In onze wintertijd is het verschil 7 uur

(Openbaar) Vervoer in Taipei
Taipei heeft een zeer uitgebreid en efficiënt openbaar vervoernetwerk. De belangrijkste vorm van transport is de metro (MRT), die uit vijf verschillende lijnen bestaat. De wijken waar de metro niet komt zijn eenvoudig te bereiken met bussen, en er is zelfs een kabelbaan (Maokong Gondola) die tot het openbaar vervoer wordt gerekend en de Taipei Zoo met Maokong verbindt. Ben je van plan om veel van het openbaar vervoer gebruik te maken, schaf dan de EasyCard aan, want daarmee krijg je flinke korting op je metro- en buskaartjes. Mocht je na je stedenreis Taipei ook nog wat van de omgeving willen verkennen dan is een auto huren in Taipei een aanrader, want de wegen in Taiwan zijn erg goed.

Als je vanaf Taoyuan International Airport, zoals het internationale vliegveld van Taipei officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Taipei wilt reizen kun je het beste de trein nemen, want recentelijk heeft het vliegveld een treinstation gekregen waar treinen stoppen in de richting van het centrum van de stad en het Zhongli District (Taoyuan City). Daarnaast rijden er vanaf het vliegveld diverse bussen naar de stad en naar Taoyuan District, Zhongli District, Taichung, Banqiao, Changhua en Taoyuan Station (hier stopt de hogesnelheidstrein). Mocht je op het kleinere Taipei Songshan Airport landen dan dien je met de trein (Neihu Line) naar het centrum van de stad te reizen.

Heb je een visum nodig voor Taipei?
Reizgers die gaan vliegen naar Taipei hebben geen visum nodig, een geldig Nederlands paspoort is voldoende. Wel dient je paspoort bij aankomst in Taiwan nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Per bezoek aan Taiwan mag je maximaal 90 dagen in het land blijven.

Beste reistijd
De beste reistijd voor een stedenreis Taipei is de herfst, winter of lente, want dan is de gemiddelde dagtemperatuur niet al te hoog en valt er weinig neerslag. Tussen mei en september is het vaak erg warm in Taipei (gemiddelde dagtemperatuur ca. 30 C) en valt er soms zeer veel regen.

Openingstijden
Winkels: veel winkels zijn geopend van 9:00 tot 21:00. Grotere winkels, warenhuizen en winkelcentra hebben vaak ruimere openingstijden
Restaurants en cafés: doorgaans geopend van ca. 8:00 of 11:30 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.
Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:30. Sommige banken zijn ook op zaterdag enkele uren geopend.

Fooi geven in Taipei
In Taipei en de rest van Zuid-Korea is het niet gebruikelijk om fooien te geven, maar chique restaurants (met name luxe hotels in Taipei) brengen desondanks vaak ca. 10% service in rekening. Als je een taxi neemt kun je het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodnummers
Algemene alarmnummers: 110 (politie), 119 (ambulance en brandweer)

Nederlandse ambassade: Liangmahe South Road #4, Chaoyang, Peking. Tel.: +86 10 85 32 02 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Taipei
Taipei barst van de bezienswaardigheden, het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad tot de topbestemmingen behoort voor een stedenreis. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Taipei is zonder twijfel de Chiang Kai-shek Memorial Hall, een indrukwekkend wit typisch Taiwanees gebouw dat te vinden is op Memorial Hall Square, waar ook het Nationale Concertgebouw en Nationale Theater te vinden zijn. Ook zeer populair bij toeristen is het National Taiwan Museum, dat naast het prachtige historische 228 Peace Memorial Park ligt . Voor prachtige oude Chinese kunst dien je een bezoekje te brengen aan het National Palace Museum en voor moderne kunst van voornamelijk Taiwanese hedendaagse kunstenaars kun je terecht in het Taipei Fine Arts Museum.

Een van de meest opmerkelijke gebouwen in Taipei is de Taipei 101, een 101 verdiepingen tellende wolkenkrabber die tot de bouw van de Burj Khalifa wolkenkrabber in Dubai de hoogste van de hele wereld was en ontworpen is om zelfs de zwaarste tyfoons en aardbevingen te weerstaan.

Als je van winkelen houdt kun je in Taipei helemaal los gaan, want de stad staat bekend om haar vele winkelcentra waar ook alle grote internationale merken vertegenwoordigd zijn. Veel winkelcentra, waaronder het Shin Kong Mitsukoshi complex, Breeze Center, Bellavita, Taipei 101 Mall, The Living Mall en ATT Shopping Mall, bevinden zich in het Xinji District, waar overigens ook veel bars en clubs te vinden zijn. Daarnaast moet je zeker wat nachtmarkten bezoeken, waaronder de beroemde Shilin Night Market in het Shilin District.

Wil je even de drukte van de stad ontvluchten, maak dan een wandeling door het Yangmingshan National Park of Da-an Forest Park of breng een bezoekje aan de Taipei Zoo.

Hotels Taipei
Vergelijk nu meteen hotels Taipei

Auto huren in Taipei
Vergelijk hier autoverhuur Taipei

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Taipei

Veelgestelde vragen

Er zijn 2 vliegvelden in Taipei: Taipei Taiwan Taoyuan en Taipei Sung Shan.
Delta, KLM, Singapore Airlines, Batik Air, SilkAir, Sichuan Airlines, Air New Zealand en Shenzhen Airlines hebben directe vluchten naar Taipei.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Taipei is september.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.