Kaart

EVA Air

EVA Air is een Taiwanese luchtvaartmaatschappij en heeft Taiwan Taoyuan International Airport in Taipei als thuisbasis. De maatschappij is door Skytrax beoordeeld als een 5-sterren airline en vliegt naar meer dan 40 internationale bestemmingen in Azië, Australië, Europa en Noord-Amerika. EVA Air behoort tot de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook Brussels Airlines en Singapore Airlines behoren. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1989 en is de een na grootste maatschappij van Taiwan.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met EVA Air

Inchecken EVA Air

Bij EVA Air kun je op drie manieren inchecken, te weten online, via je mobiele telefoon of op de luchthaven. Bij de meeste vluchten kun je 24 uur tot 3 uur voor vertrek online of via je smartphone inchecken. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden op je telefoon, waarna je eventuele bagage bij aankomst op het vliegveld kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van EVA Air. Soms ontvang je na het online inchecken geen instapkaart maar een Check-in Confirmation, in dat geval dien je op de luchthaven naar de incheckbalie te lopen waar je een instapkaart krijgt overhandigd. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, het wordt in dat geval geadviseerd om minimaal 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn. Voor alle vluchten geldt dat je uiterlijk 30 minuten voor het geplande vertrek van je vliegtuig bij de gate moet zijn.

Bagage EVA Air

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij EVA Air gratis mag meenemen hangt af van je vliegklasse en bestemming. In het algemeen geldt dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet meer dan 7 kilo weegt en niet groter is dan 56 x 36 x 23 cm. Daarnaast mag je enkele persoonlijke spullen meenemen, waaronder een klein handtasje, een laptop of paraplu. Reizigers in de Royal Laurel / Premium Laurel / Business Class mogen maximaal 2 stuks handbagage van maximaal 7 kilo en maximaal 56 x 36 x 23 cm meenemen.Bij veel vluchten mag je als je in de Economy Class ofwel maximaal 30 kilo meenemen (bestemmingen waarbij gewichtsconcept wordt gehanteerd) of maximaal 2 stuks ruimbagage (bestemmingen waarbij stuksconcept wordt gehanteerd) gratis inchecken. Daarbij geldt wel dat elk stuk bagage niet meer dan 32 kilo mag wegen en dat de omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage niet groter mag zijn dan 158 cm. Voor reizigers in de Royal Laurel / Premium Laurel / Businessclass en elite-leden gelden ruimere bagagevrijstellingen. Raadpleeg voor een compleet overzicht van alle bagageregels de website van EVA Air.

Stoelen reserveren EVA Air

Als je vliegtickets bij EVA Air gaat boeken kun je tijdens het boekingsproces gratis standaard stoelen reserveren. Daarnaast kun je ook tijdens het online inchecken zelf gratis een stoel kiezen of een eerder gereserveerde stoel wijzigen. De hoeveelheid beenruimte die je hebt bedraagt 78 tot 81 cm in de Economy Class, waarbij de stoelbreedte ca. 46 cm is. In de Elite Class bedraagt de beenruimte ca. 96,5 cm en is de stoelbreedte 49,5 cm en in de Royal Laurel Class kun je je benen helemaal strekken met een beenruimte van ruim 205 cm en een stoelbreedte van 66 cm, bovendien zijn deze stoelen te veranderen in een echt bed.

Boekingskosten EVA Air

EVA Air brengt geen boekingskosten in rekening. Wel kunnen er extra kosten verbonden zijn aan het wijzigen of annuleren van een vliegticket of de aankoop van extra diensten, zoals voorkeursstoelen. Op de website van EVA Air kun je meer informatie vinden over de tarieven.

Service aan boord

Op alle vluchten van EVA Air kun je genieten van luxe en comfort, zelfs in de Economy Class. Op alle 77-300ER, A330-200/300 en veel 747-400 toestellen zit je in een ergonomisch ontworpen stoel met verschuifbare hoofdsteun die het zitcomfort optimaal maken. Daarnaast heb je bij EVA Air de keuze uit allerlei heerlijke maaltijden, inclusief lokale gerechten zoals Chinese rijstpap voor bij het ontbijt. Op alle 77-300ER, A330-200/300 en veel 747-400 toestellen heb je in de Economy Class bovendien de beschikking over een persoonlijk videosysteem waarop je onder meer films en televisieseries kunt bekijken en spelletjes kunt spelen. Hoe hoger de vliegklasse je vliegt, hoe meer luxe en comfort je kunt verwachten, waaronder een 10,4 inch persoonlijke videoscherm, exclusieve maaltijden en stoelen die je kunt veranderen in een echt bed. In elke stoelzak bevindt zich het enVoyage boordmagazine, dat boordevol handige reistips en interessante wetenswaardigheden staat. Ook kun je op alle internationale vluchten van EVA Air aan boord belastingvrije artikelen kopen, waaronder parfums, accessoires en andere luxe cadeaus.

Punctualiteit EVA Air

De punctualiteit van EVA Air is goed te noemen, van oktober 2016 tot september 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van EVA Air volgens het statistisch bureau OAG ca. 76,2%.

EVA Air

5,0/5
Gebaseerd op 11474 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.