Kaart

Vliegtickets Venezuela - Skyscanner

Wat te doen in Venezuela?
Venezuela ligt aan de noordkust van Zuid-Amerika, naast Colombia, Brazilië en Guyana. Het land is vooral bekend om haar prachtige natuur en heeft dankzij onder meer het Andesgebergte, het Amazone regenwoud, de Caraïbische kust en het Orinoco Rivierdelta een zeer hoge biodiversiteit. Maar Venezuela is zeker niet alleen een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers, ook als je van zon, strand en zee houdt of graag pittoreske stadjes bezoekt kom je in dit land helemaal aan je trekken. Ben je van plan vliegtickets Venezuela te gaan boeken? Bekijk dan snel wanneer er goedkope vluchten Venezuela te vinden zijn. Maak daarbij gebruik van de handige zoekfuncties van Skyscanner, dan zie je in één oogopslag wanneer tickets Venezuela het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Venezuela
Als je met het openbaar vervoer wil gaan reizen in Venezuela ben je aangewezen op bussen. Voor zowel korte als lange afstanden kun je gebruik maken van reguliere stads- en streekbussen maar als je de voorkeur geeft aan wat meer comfort kun je het beste met de iets duurdere bussen van Aeroexpresos Ejecutivos nemen. In kleinere steden en dorpen rijden ook “por puestos”, dit zijn deeltaxi’s die vooral bij de lokale bevolking heel populair zijn maar ook door toeristen worden gebruikt. Uiteraard kun je ook een auto huren in Venezuela, vaak is een auto huren met chauffeur net zo duur als een zonder chauffeur.
Als je vanaf Simón Bolívar International Airport, zoals het internationale vliegveld van Venezuela in Caracas officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Caracas wilt reizen kun je het beste de bus nemen, want op de luchthaven van Montevideo stoppen expresbussen van de busmaatschappijen SITSSA en UCAMC die je naar het centrum van de stad brengen.

Heb je een visum nodig voor Venezuela?
Reizigers die gaan vliegen naar Venezuela hebben geen visum nodig. Wel dient je paspoort bij aankomst in Venezuela nog minimaal 1 jaar geldig te zijn.

Beste reistijd Venezuela
De beste periode voor reizen naar Venezuela is tussen november en maart, want is het droge seizoen. Wil je de piekdrukte liever vermijden dan kun je het beste in oktober of april gaan reizen naar Venezuela, want dan is het regenseizoen zo goed als afgelopen of nog net niet begonnen.

Openingstijden
Winkels: doorgaans geopend maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 19:00. Grote winkels, warenhuizen en winkelcentra zijn meestal dagelijks geopend van 11:00 tot 22:00. Kleine winkels zijn tussen de middag vaak enkele uren gesloten.

Restaurants en cafés: meestal geopend van ca. 8:00 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 15:30.

Fooien geven in Venezuela
In Venezuela is het gebruikelijk dat restaurants ca. 10% service in rekening brengen en daar bovenop nog een fooi verwachten. Als je een taxi neemt kun je het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 171

Nederlandse ambassade: Avenida San Juan Bosco con 2a Transversal, Edificio San Juan, Piso 9, Altamira, Caracas 1060. Tel.: +58 212 276 93 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Venezuela
Venezuela is een paradijs voor natuurliefhebbers, want het landschap is erg gevarieerd met bergen, savannes en tropisch regenwoud. Als je vooral voor de natuur gaat reizen in Venezuela dan moet je in ieder geval zeker het Canaima National Park bezoeken, dat ten oosten van het Guayana-massief ligt en tot de topbezienswaardigheden van het land behoort. In dit park bevindt zich namelijk de Salto Ãngel (Angel Falls), dat de hoogste waterval ter wereld is. Behalve talloze watervallen zijn in dit park ook uitgestrekte savannes en oerwouden te vinden.
Een ander natuurgebied dat je niet mag missen is het Nationaal Park Sierra Nevada, dat in het Andesgebergte ligt. Niet ver van het park ligt bovendien het stadje Merida, dat dankzij de vele pittoreske koloniale huizen, straatjes en pleintjes de ideale uitvalsbasis is voor bergwandelingen. Wil je ook nog wat wilde dieren spotten, maak dan een boottochtje door het uitgestrekte savannegebied Llanos en wellicht kom je oog in oog te staan met krokodillen, roze lepelaars en jabiroes. Je kunt ook onder begeleiding van een gids een jungletocht door het Amazonegebied maken en talloze insecten, slangen, vlinders en de beroemde felgekleurde amazonepapegaaien bewonderen, of een boottochtje langs plantages, tropische regenwouden en mangrovebossen in het Orinoco-Delta maken.
In Venezuela zijn ook veel prachtige stranden te vinden. Het bekendst is ongetwijfeld Isla Margarita, dat barst van de hagelwitte zandstranden en verkoelende palmbomen en dankzij de passaatwinden ook bij windsurfers enorm populair is. Daarnaast zijn er in Venezuela diverse steden te vinden die een bezoekje waard zijn. Uiteraard zul je de hoofdstad Caracas niet willen overslaan, om populaire bezienswaardigheden als de 17e eeuwse kathedraal aan de Plaza Bolívar, Casa Natal de Bolívar en het theater Teresa Carreno te bezichtigen. Een ander leuk plaatsje om te bezoeken is Coro, dat aan de Caraïbische kust ligt en haar gezelligheid te danken heeft aan de prachtig gerestaureerde koloniale gebouwen.

Meer tips voor Venezuela en omgeving
Wow! De mooiste watervallen ter wereld

Hotels Venezuela
Vergelijk nu meteen hotels Venezuela

Auto huren in Venezuela
Vergelijk hier autoverhuur Venezuela

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.