Autoverhuurbedrijven kunnen een extra toeslag rekenen voor bestuurders jonger dan 25 jaar, deze betaalt u normaalgesproken wanneer u de auto komt ophalen. Er kunnen op bepaalde locaties ook leeftijdsrestricties van toepassing zijn. Controleer altijd eerst de website van het autoverhuurbedrijf voordat u reserveert.

Auto huren in Eindhoven - Vergelijk autoverhuur eenvoudig met Skyscanner

avis
eury
hert
sixt
thrf
budg

Goedkoop auto huren in Eindhoven

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar als je in het buitenland woont en voor vakantie naar Eindhoven vliegt kun je overwegen een auto te huren. Het voordeel van een auto huren in Eindhoven is dat je eenvoudig uitstapjes kunt gaan maken zonder dat je afhankelijk bent van openbaar vervoer of taxi’s. Overal in het centrum van Eindhoven zijn kantoren van autoverhuurbedrijven gevestigd waar je auto’s kunt huren in diverse categorieën, variërend van een kleine goedkope huurauto tot een luxe zakenauto met veel bagageruimte. Kortom, autohuur in Eindhoven is zo gek nog niet.

Autoverhuur in Eindhoven - locaties

Zoek je een auto te huur in Eindhoven, dan kun je op diverse plaatsen in de stad terecht. In het centrum van Eindhoven zijn diverse autoverhuurbedrijven te vinden, waaronder Sixt (aan de Vestdijk, vlak bij de Kleine Bleekstraat), Europcar (op het station van Eindhoven), GoRoadtrip Eindhoven Autoverhuur (op de hoek van de Kruisstraat en Pastoor Petersstraat) en Avis (op de Jeroen Boschlaan). Daarnaast zijn er in de buitenwijken van Eindhoven enkele autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder Adriaanse Autoverhuur (op de Meerenakkerweg) en Hertz (op de High Tech Campus). Ook is het mogelijk om een auto te huren op Eindhoven Airport, dat ca. 8 kilometer ten westen van de stad ligt. Hier zijn diverse autoverhuurbedrijven actief, waaronder Hertz, Avis, Europcar en Sixt, die allemaal een loket in de luchthaventerminal hebben en meestal ruimere openingstijden hanteren.

Met je huurauto in Eindhoven rijden

In het centrum van Eindhoven kan het vooral tijdens de spits erg druk op de weg, en ook op de ring rond Eindhoven staat het verkeer dan meestal vast. Eindhoven is niet heel erg groot en de bewegwijzering is overal goed, maar als je de stad niet goed kent is het handig een navigator mee te nemen of te huren bij je autoverhuurbedrijf.

Huurauto parkeren

In het centrum van Eindhoven dien je elke dag (ook op zondag) van 9:00 tot 21:00 uur te betalen om te parkeren op de openbare weg. In het centrum van Eindhoven betaal je op straat en op parkeerterreinen € 2,30 per uur (maximum dagtarief niet van toepassing), op de Keizersgracht betaal je € 3,30 per uur en op het Stationsplein € 3,30 per uur. De maximale parkeerduur is in het centrum van Eindhoven vrijwel overal onbeperkt. In de wijken rondom het centrum kun je iets goedkoper parkeren en betaal je € 1,40 per uur, met een maximum dagtarief van € 4,80. Daarnaast kun je je huurauto in één van de acht parkeergarages zetten, zoals bijvoorbeeld Parkeergarage Kennedyplein (P1), Parkeergarage Bijenkorf (P2), Parkeergarage De Witte Dame (P4) of Parkeergarage Stadhuisplein (P8). Ook bevinden zich rondom het centrum van Eindhoven twee P & R terreinen, te weten P & R Meerhoven en P & R Fuutlaan Station Eindhoven, waar je je auto goedkoop kunt parkeren (€3,00 per dag) en vervolgens voor slechts €0,50 met het openbaar vervoer naar de binnenstad kunt reizen (deze bus stopt onder andere bij het Philips Stadion, Piazza en het Centraal Station).

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2018 en is onderhevig aan verandering.

Bezienswaardigheden

Wat doen in Eindhoven: 13 sprankelende tips en activiteiten Ontdek de leukste Nederlandse steden per fiets: 7 routes

Dagtrips vanuit Eindhoven met je huurauto

Antwerpen

De Belgische stad Antwerpen ligt slechts 88 kilometer ten westen van Eindhoven, en is daarmee de perfecte bestemming voor een dagtrip. Antwerpen is vooral bekend vanwege haar prachtige historische binnenstad, waar talloze bezienswaardigheden te bewonderen zijn, waaronder de Grote Markt, de Onze Lieve Vrouwekathedraal, het Steen en de Bourla. In deze gemoedelijke Vlaamse stad zijn bovendien enkele musea te vinden, waaronder het MAS, dat inmiddels internationale furore maakt. Vanaf het dak van dit museum heb je bovendien een indrukwekkend uitzicht over de stad. Andere leuke trekpleisters in Antwerpen zijn onder meer de gezellige Vogeltjesmarkt, en natuurlijk mag je je dagtochtje naar Antwerpen niet afsluiten zonder eerst nog een heerlijke zak Vlaamse frites te hebben gegeten die je wegspoelt met een Belgisch biertje.

Brussel

Nog geen anderhalf uur of 132 kilometer rijden vanaf Eindhoven ligt de Belgische hoofdstad Brussel. Als je een dagtripje naar Brussel gaat maken wil je natuurlijk even de belangrijkste iconen van de stad zien, te weten Manneken Pis en het Atomium. Daarnaast kent Brussel echter nog diverse andere topbezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis, de Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele en de Grote Markt. Ga je met het hele gezin naar Brussel, vergeet dan niet dat je in Brussel over de ‘striproute’ kunt wandelen, waar allerlei muurschilderingen van stripfiguren van Belgische striptekenaars te vinden zijn. Houd je van bijzondere winkeltjes en restaurants, ga dan naar de wijk de Grote Zavel, die barst van de antiekwinkeltjes, couturiers, restaurants en chocolatiers.

Den Bosch

De hoofdstad van Noord-Brabant ligt slechts 37 kilometer ten noorden van Eindhoven en is ook zeker een bezoekje waard, niet in de laatste plaats omdat het een prachtig historisch centrum heeft. Een van de beroemdste bouwwerken van Den Bosch is de Sint Janskathedraal, en daarnaast is ook het Stadhuis op de Grote Markt een echte eyecatcher. In Den Bosch kun je ook diverse musea bezoeken, waaronder het Noordbrabants Museum, het Stedelijk museum 's-Hertogenbosch en het Jheronimus Bosch Art Center. Vergeet ook niet om Bossche bollen te proeven, dit zijn gebakjes ter grootte van een tennisbal die gevuld zijn met soezenbeslag en slagroom en geglazuurd met pure chocolade.

Keulen

De Duitse stad Keulen ligt 144 kilometer ten oosten van Eindhoven. Een dagtocht naar deze stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die vooral bekend is vanwege de kerstmarkt die jaarlijks in december plaatsvindt, is dus prima te doen. Een groot deel van de binnenstad van Keulen is tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest, maar desalniettemin zijn er nog veel historische bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder het vijftiende eeuwse Rathaus, de Romaanse kerk Groß St. Martin, de synagoge Roonstraße en natuurlijk de Dom van Keulen. Daarnaast zijn er in de stad diverse andere indrukwekkende bouwwerken te vinden, zoals de drie bogen tellende Hohenzollernbrücke en de Kabelbaan over Rijn, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Goedkope Auto Huren

Welkom bij de autoverhuur zoekpagina van Skyscanner. Wij doorzoeken duizenden bestemmingen en vergelijken huurauto aanbiedingen, zodat je jouw perfecte huurauto vindt tegen een voordelige prijs. Wij helpen je altijd om jouw reis zo goedkoop mogelijk te maken, of het nou gaat om een auto huren voor 18 jaar of km vrij een auto huren, zodat je met een goed gevoel de weg op gaat.

Busje Huren & Autoverhuur Vergelijken

Dankzij Skyscanner zul je de laagste prijzen voor autoverhuur en busjesverhuur vinden die op internet beschikbaar zijn. Zodra je een aanbieding voor autoverhuur hebt gevonden die perfect bij je past, verwijzen wij je direct door naar het betreffende autoverhuurbedrijf waar je rechtstreeks kunt reserveren. Wij berekenen nooit commissie, je profiteert altijd van de laagste prijs.

Auto Huren Buitenland

Op zoek naar een huurauto voor een verre reis, een city trip in Europa of wintersport? Een exclusieve auto huren? Of juist een busje of een 7 persoons auto huren? Voor een weekend of voor 1 dag? Waar je ook naartoe wilt, welke auto je ook wenst, wij hebben de juiste deals voor je! Wij tonen je alle aanbiedingen van gerenommeerde en betrouwbare autoverhuurbedrijven, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken.

*Dit is een geschatte prijs om je te helpen kiezen uit een groot aantal opties. De prijs van vandaag is gebaseerd op het gemiddelde van de laagste prijzen op Skyscanner gedurende elk van de afgelopen 15 dagen.