Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Venetië

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Venetië

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Venetië of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Venetië. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Venetië

Terwijl een zingende gondelier u door smalle kanalen, onder bruggetjes en langs nostalgische straatjes vaart, aanschouwt u deze betoverende stad vanaf het water. Geen plek leent zich beter voor een romantische stedentrip dan Venetië. In deze eeuwenoude stad vol bezienswaardigheden kunt u genieten van heerlijke Italiaanse restaurants, prachtige paleizen en de niet te missen San Marco basiliek. En ’s avonds verblijft u in één van de romantische hotels Venetië met Skyscanner.

Het romantische San Marco plein

Het grote Piazza San Marco vormt het hart van de stad. De romantische aanblik van de vele duiven, steegjes die uitmonden op het plein en terrasjes waar je een heerlijke cappuchino kunt drinken maken deze plek tot een echte must-see. Aan het plein bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië. De San Marco Basiliek, de Canal Grande, het Torro dell’Orologio en het bijzondre Dogenpaleis, waarbinnen het Paradijs van Tintoretto te bewonderen is. Dit kunstwerk van 7,45 bij 24,65 meter neemt de hele oostwand van het paleis in beslag. Voor een waanzinnig uitzicht betreedt u de Campanile van Venetië, de bijna 100 meter hoge klokkentoren.

Bijzonder feitje: het San Marco plein overstroomt regelmatig door het stijgende water.

Bij het San Marco plein kunt u verblijven in diverse topklasse en middenklasse hotels zoals het Bauer Hotel (5-sterren) of in het Hotel Campiello (3-sterren).

Venetiaanse snuisterijen: kant, glaswerk en carnavalsmaskers

In Venetië kunt u heerlijk winkelen. Naast de bekende modewinkels en luxe Italiaanse schoenenzaken, vindt u vooral in de zijstraatjes richting de Rialto-markt kleine authentieke winkeltjes. Velen zijn gespecialiseerd in de verkoop van kant of glaswerk uit Burano en Murano. Ook komt u overal de handgemaakte Venetiaanse carnavalsmaskers tegen. Versierd met juwelen, gekleurde veren, stof en dierenhuiden zijn ze een lust voor het oog. Een bijzonder souvenir voor thuis aan de muur!

Betaalbaar shoppen doet u tussen de Venetianen op de sfeervolste vismarkt van Italië, de Rialto-markt. De lokale bevolking koopt hier dagelijks zijn verse vis, pasta's, fruit en zoetwaren. Ga hier rustig op een bankje zitten en geniet van de bedrijvigheid en de kleurrijke specerijen.

Overnachten nabij de Rialto-markt kunt u in bijvoorbeeld in het luxe Hotel Rialto (4-sterren) of in comfortabele middenklasse hotels zoals het Residenza Goldoni, Hotel Ovidius of Lanterna di Marco Polo (allen 3-sterren).

Goedkope hotels Venetië

Hoewel een bezoek absoluut de moeite waard is, is Venetië een relatief dure stad. Wij adviseren u dan ook een meerdaagse kaart voor de waterbussen te kopen. Zo kunt u zich een hoop geld besparen. Goedkoper overnachten op een centrale locatie doet u bijvoorbeeld in Hotel Caneva of Hotel Albergo San Samuele (beiden 1 ster). Vlakbij de Rialto-markt vindt u B&B Santa Sofia.

Tips

Voor een echte Italiaanse koffiebelevenis stopt u even bij Caffe Florian aan het San Marco plein. Dit (duurdere) koffiehuis bestaat al sinds 1720 en hier worden de muren opgesierd door de allermooiste fresco's. Beroemdheden zoals Lord Byron, Goethe en de legendarische Casanova waren graag geziene gasten.