Kaart

Vliegtickets Mumbai

Mumbai, bij velen beter bekend als Bombay, is een bruisende Indiase stad vol contrasten. Deze moderne stad is tegenwoordig een belangrijk zakelijk centrum van India, maar daar tegenover staat dat er nog steeds veel arme mensen op straat leven. Indien u Mumbai gaat verkennen zal de bedrijvigheid van de stad een enorme indruk op u maken, en tevens zult u veel overblijfselen uit het koloniale verleden van India herkennen, zoals de prachtige koloniale gebouwen in Engelse stijl en de mooi aangelegde parken waar men cricket speelt. Mumbai herbergt bovendien talloze historische gebouwen, tempels, musea en andere interessante bezienswaardigheden, dus met vliegtickets Mumbai zult u uw ogen eindeloos de kost kunnen geven.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen bij de Ambassade van India in Den Haag. Het wordt aangeraden om ruim van tevoren een visum aan te vragen want de verwerkingstijd kan soms enkele weken duren. Uw paspoort dient bij vertrek uit Mumbai nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

De droge tijd, die van oktober tot februari loopt, is de beste periode om Mumbai te bezoeken. Tijdens het regenseizoen is het in Mumbai zeer warm en vochtig en bij zware regenval wordt de luchthaven vaak gesloten.

Vervoer

In Mumbai kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s. Taxi’s zijn goedkoop en efficiënt en voorzien van een meter.

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 9:30 tot 21:30
Cafés en restaurants: kleine eetgelegenheden zijn vaak van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open. De wat duurdere restaurants zijn open voor lunch van 12:00 tot 14:00 en voor diner van 19:30 tot 23:30.
Banken: maandag t/m vrijdag geopend van 9:30 tot 17:00

Fooien

Het is in Mumbai niet gebruikelijk om taxichauffeurs een fooi te geven, maar gidsen en privéchauffeurs verwachten ca. 10% fooi per dag. Sommige restaurants rekenen 5% tot 10% service, mocht dit niet zijn inbegrepen dan kunt u dit bedrag als fooi geven.

Informatie en noodgevallen

In Delhi kunt u de volgende alarmnummers bellen: politie (100), brandweer (101), ambulance (102).
Nederlands Consulaat: "Forbes Building'' 1st floor, Charanjit Rai Marg, 400001 Mumbai. Tel.: +91 22 2219 4200.

Bezienswaardigheden

Mumbai bevat een schat aan bezienswaardigheden, zoals het monument de Gateway of India, de openbare wasplaats Mahalaxmi Dhobi Ghat, de eeuwenoude moskee Haji Ali, het Prince of Wales Museum en het Sanjay Gandhi National Park. Indien u van winkelen houdt dient u zeker naar wat markten te gaan, zoals de Colaba Causeway, Chor Bazaar en Linking Road.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Mumbai

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Bombay: Mumbai.
Delta, Gulf Air, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, SilkAir, Air New Zealand en Air Namibia hebben directe vluchten naar Mumbai.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Mumbai is mei.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.