Kaart

Amsterdam - Bombay

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Mumbai

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 397

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

11

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 6865 kilometer

8u 25min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Jet Airways

Mumbai

1 luchthaven

Bent u van plan om van Amsterdam naar Mumbai te vliegen? Dan landt u op Chhatrapati Shivaji International Airport, dat zo’n 7 kilometer ten zuiden van het centrum van Mumbai ligt. Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Mumbai kunt vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken en allerlei andere praktische reisinformatie die handig is om te weten als u vliegtickets Mumbai heeft gekocht.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam Schiphol kunt u met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Mumbai vliegen. Uw vlucht duurt het kortst als u een rechtstreekse vlucht neemt van Jet Airways, de enige luchtvaartmaatschappij die een directe lijnverbinding onderhoudt tussen Amsterdam en Mumbai. Jet Airways vliegt eenmaal per dag naar Mumbai. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Mumbai verzorgen zijn onder meer Swiss, Egyptair, British Airways, Oman Air en Turkish Airlines.

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om naar India te vliegen, u kunt dit visum aanvragen bij de ambassade van India in Den Haag. Zorg ervoor dat u dit visum op tijd regelt, want de aanvraag kan enige weken in beslag nemen. Uw paspoort dient bij aanvraag van het visum nog minimaal 6 maanden geldig te zijn en op de datum dat u landt in Mumbai nog minimaal 3 maanden.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Mumbai gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Eenmaal aangekomen op Chhatrapati Shivaji International Airport in Mumbai dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, het metrostation, treinstation, de bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis na aankomst wilt vervolgen.

Reistijd en tijdsverschil

In India is het 4,5 uur later dan in Nederland, u kunt dus een beetje last krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar Mumbai gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam naar Mumbai duren iets meer dan 9 uur. Kiest u voor een indirecte vlucht dan kunt u tot wel 15 uur of meer onderweg zijn, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

De snelste, eenvoudigste en veiligste manier om vanaf het vliegveld van Mumbai naar uw hotel in Mumbai te gaan is met de taxi. Er is op het vliegveld van Mumbai ook een trein- en metrostation maar deze zitten vaak heel vol en de reistijden kunnen onbetrouwbaar zijn. Neemt u een taxi, zorgt u er dan wel voor dat u een taxi neemt vanaf de officiële taxistandplaats en ga niet in op aanbiedingen van taxichauffeurs die in de aankomsthal hun diensten aanbieden, want zij rekenen vaak flink hogere prijzen.

Praktische informatie

Mumbai heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat de gemiddelde dagtemperatuur het gehele jaar door tussen de 30 en 33 C ligt. Daarnaast kent Mumbai een regenseizoen, dat van juni tot en met september loopt. Het prijsniveau in Mumbai ligt een flink stuk lager dan in Nederland, u kunt dus uitgebreid op koopjesjacht gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.