Kaart

Cathay Pacific

Cathay Pacific is de nationale luchtvaartmaatschappij van Hong Kong en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Hong Kong International Airport. De maatschappij werd opgericht op 24 september 1946 door de Amerikaan Roy C. Farrell en de Australiër Sydney H. de Kantzow, die elk $1 investeerden om het bedrijf officieel te registreren. Samen met dochtermaatschappij Cathay Dragon vliegt Cathay Pacific naar ruim 180 bestemmingen in 44 landen wereldwijd, waaronder Amsterdam, Londen, Parijs, New York City, San Francisco, Singapore, Taipei en Sydney. De luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe ook British Airlines en Iberia behoren. In 2014 werd Cathay Pacific door Skytrax uitgeroepen als “Airline Of The Year” en daarnaast heeft de maatschappij vier keer een onderscheiding ontvangen voor “World’s Best Airline”.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Cathay Pacific

Cathay Pacific inchecken

Bij Cathay Pacific kun je zowel online, via je smartphone of op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken is verreweg het handigst en kan bij veel vluchten vanaf 48 uur tot 90 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Alleen bij vluchten die vertrekken vanaf de vliegvelden van Ho Chi Minh City, Xiamen, Colombo, Bahrain, Hanoi en Langkawi kun je niet online of via je mobiel inchecken. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden op je smartphone. Daarna kun je als je eenmaal op de luchthaven bent je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt. Op de luchthaven inchecken kan ook, loop daarvoor naar de incheckbalies of self service kiosks (alleen beschikbaar op Chiang Kai-Shek International Airport en Hong Kong International Airport) van Cathay Pacific. Zorg altijd dat je minimaal 2 tot 3 uur voor het vertrek van je vliegtuig aanwezig bent op de luchthaven.

Bagage Cathay Pacific

Hoeveel hand- en ruimbagage je gratis mag meenemen hangt bij Cathay Pacific af van de vliegklasse waarin je boekt. Vlieg je in de Economy of Premium Economy Class dan mag je 1 stuk handbagage van maximaal 7 kilo meenemen die niet groter is dan 23 x 36 x 56 cm. Heb je een ticket in de Business of First Class geboekt, dan mag je 1 stuk handbagage van respectievelijk maximaal 10 of 15 kilo meenemen waarvan de omtrek niet groter is dan 23 x 36 x 56 cm. Voor ruimbagage geldt dat je als je in de Economy Class vliegt je maximaal 1 stuk van maximaal 20 kilo gratis mag meenemen, in de Premium Economy Class maximaal 1 stuk van maximaal 25 kilo, in de Business Class maximaal 1 stuk van maximaal 30 kilo en in de First Class maximaal 1 stuk van maximaal 40 kilo. Er kunnen limieten voor toegestane afmetingen en stuks bagage gelden. Ook gelden er uitzonderingen voor vluchten van en naar Noord- en Zuid-Amerika en Auckland. Wil je meer details weten over de bagagelimieten van Cathay Pacific, bezoek dan hun website. Vind hier meer informatie over bagage Cathay Pacific

Stoelen reserveren Cathay Pacific

Als je met Cathay Pacific gaat vliegen kun je op de meeste vluchten gratis een standaard stoel reserveren. Voor stoelen met extra beenruimte dient extra betaald te worden, de kosten daarvoor hangen af van de vliegafstand en bedragen $50 voor korte vluchten en $150 voor lange vluchten. Silver-leden van de Marco Polo Club of hoger en reizigers met een frequent flyer kaart van Oneworld (Ruby, Sapphire en Emerald) kunnen gratis stoelen met extra beenruimte reserveren. Stoelen met extra beenruimte zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt en worden aangeboden op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Passagiers die een stoel bij de nooduitgang willen reserveren moeten voldoen aan bepaalde veiligheidseisen, raadpleeg hiervoor de website van Cathay Pacific.

Boekingskosten Cathay Pacific

Cathay Pacific brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je een boete van $150 te betalen als je niet van je ticket gebruik maakt en niet minimaal 24 uur van tevoren hebt geannuleerd.

Service aan boord

Cathay Pacific staat bekend om haar excellente service aan boord, ook in de Economy Class, en heeft mede dankzij hierdoor al veel onderscheidingen gewonnen. Op zowel korte als lange vluchten krijg je in alle vliegklassen heerlijke Aziatische maaltijden geserveerd, waarbij je de keuze hebt uit een royaal aanbod aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Daarnaast heb je op alle lange afstandsvluchten de beschikking over een persoonlijk videosysteem waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. Op alle Airbus A320 toestellen van Cathay Dragon kun je bovendien met je smartphone, tablet of laptop inloggen op een gesloten wifi-netwerk waarop een groot aantal films, televisieseries, radioprogramma’s en nog veel meer te vinden zijn. Om in te loggen op dit netwerk dien je wel eerst de StudioKA app van Cathay Dragon te downloaden op je apparaat. Wil je aan boord even lezen, dan kan dat ook want in de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine Discovery. Daarnaast worden er bij het instappen diverse nationale en internationale kranten aangeboden die je in het vliegtuig kunt lezen en gratis mee mag nemen.

Punctualiteit Cathay Pacific

De punctualiteit van Cathay Pacific is goed te noemen, van maart 2016 tot april 2017 had de maatschappij volgens statistisch bureau OAG een punctualiteitspercentage van 75,2%.

Cathay Pacific

5,0/5
Gebaseerd op 12357 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.