Kaart

Vliegtickets Entebbe

Gaat u op vakantie naar Oeganda? Dan boekt u waarschijnlijk vliegtickets Entebbe, waar zich de belangrijkste internationale luchthaven van het land bevindt. Vanuit Entebbe kunt u diverse safaritochten en excursies maken, maar voordat u daaraan begint is het zeer de moeite waard om eerst de stad zelf te verkennen.

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u een visum nodig om Entebbe te bezoeken. U kunt dit visum aanvragen bij het consulaat van Oeganda in Wassenaar, en dient daarbij een boekingsverklaring of een retour- of doorreisticket en het adres van uw hotel te overleggen. Een visum voor Oeganda is 3 maanden geldig.

 

Seizoen

De droge seizoenen zijn de beste periodes om Entebbe te bezoeken, deze lopen van juni tot augustus en van december tot februari.

 

Vervoer

In Entebbe kunt u gebruik maken van bussen, boda-boda’s (brommertaxi’s) en minibusjes, die in Oeganda “taxi’s” worden genoemd. Indien u grotere afstanden wilt afleggen kunt u het beste de bus nemen of een auto of busje met chauffeur huren.

 

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 20:00 en op zaterdag van 9:00 tot 16:00. Grote winkels, winkelcentra en warenhuizen hebben ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: geopend vanaf 8:00 of 13:00 tot tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca

Banken: meestal geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 en op zaterdag van 9:00 tot 15:00

 

Fooien

In Entebbe is het geven van fooien alleen gebruikelijk in restaurants, waar het personeel meestal ca. 10% van de rekening verwacht. Als u gebruikt maakt van bussen, minibusjes, taxi’s en boda-boda’s hoeft u geen fooi te betalen.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 999.

Nederlandse ambassade: Rwenzori Courts, 4th floor, 2 Nakasero Rd, Kampala. Tel.: +256-41-4346000.

 

Bezienswaardigheden

Oeganda ligt in het oosten van Afrika, ter hoogte van de evenaar. Zodra u met uw vliegtuig in Oeganda bent geland is het aan te bevelen om eerst een of twee dagen in Entebbe te overnachten, niet alleen om te acclimatiseren maar ook omdat er een aantal zeer interessante bezienswaardigheden te vinden zijn. Entebbe ligt een half uurtje rijden van Kampala, de hoofdstad van Oeganda, en ligt aan het met nijlpaarden bezaaide Victoriameer. Het is een gemoedelijke stad, waar u heerlijk kunt rondslenteren en eventueel het Uganda Wildlife Education Centre kunt bezoeken of kunt afkoelen in het zwembad van de Entebbe Golf Club. Indien u daar tijd voor heeft kunt u ook nog even naar Kampala rijden, waar een bezoekje aan de Kasubi Tombs en het Nationaal Museum zeer de moeite waard zijn. Wilt u ook nog even op koopjesjacht gaan dan dient u naar Kampala Road te gaan, waar allerlei winkels en markten te vinden zijn. Daarna wordt het tijd om de natuur in te gaan. Tot de topattracties van Oeganda behoren een trektocht naar de berggorilla’s in het Bwindi Impenetrable Forest National Park, een excursie naar de leeuwen in het Queen Elizabeth National Park, een boottochtje op het Kazinga Channel en chimpansees bekijken in het Kibale Forest National Park. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Entebbe

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Entebbe: Entebbe.
Delta, Oman Air, Qatar Airways, KLM, Singapore Airlines, Kenya Airways, Precision Air en AeroLink Uganda hebben directe vluchten naar Entebbe.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Entebbe is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.