Kaart

Amsterdam - Entebbe

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Entebbe

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 343

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 6364 kilometer

10u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Kenya Airways

Entebbe

1 luchthaven

Zit u te denken aan een vakantie in Oeganda en bent u van plan vliegtickets Entebbe te gaan boeken? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Entebbe kunt vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Entebbe naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Entebbe International Airport, zoals het grootste vliegveld van Oeganda officieel heet, bevindt zich nabij het stadje Entebbe, zo’n 41 kilometer ten zuidwesten van van het centrum van de Oegandese hoofdstad Kampala. Helaas zijn er geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Entebbe aanbieden, u zult dus altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Entebbe uitvoeren zijn onder meer Etihad Airways, Qatar Airways, Emirates, Kenya Airways, Turkish Airlines en Egyptair.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt dient u een visum aan te vragen bij de ambassade van Oeganda in Den Haag. Daarnaast dient uw paspoort  bij aankomst in Oeganda nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Indien u van plan bent om behalve Oeganda ook Kenia en/of Rwanda te bezoeken dan kunt u het East Africa Visum aanvragen, dat geldig is in alle drie de landen. Informeer hierover bij de ambassade van het land waar u als eerste binnenkomt.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizgers die van Amsterdam naar Entebbe gaan vliegen wordt aangeraden om 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, zodat zij voldoende tijd hebben voor paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u op het vliegveld van Entebbe bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bus of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u vanaf de luchthaven naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In Oeganda is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Entebbe gaat vliegen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Entebbe duren ruim 10 uur of nog langer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u onderweg dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen shuttlebus van het vliegveld naar het hotel heeft geregeld via uw hotel in Entebbe dan kunt u het beste een taxi nemen naar uw eindbestemming, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Zorg ervoor dat u uitsluitend gebruik maakt van officiële taxi’s, dit is het veiligst en meestal ook het goedkoopst.

Praktische informatie

Entebbe heeft een subtropisch regenwoudklimaat waarbij de gemiddelde dagtemperatuur het gehele jaar door rond de 23 C ligt. De regio kent geen echte regenseizoenen; de meeste regen valt in de maand april, de droogste maand is januari. De prijzen in Oeganda liggen een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.