Kaart

Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en heeft Brussels Airport (vliegveld Zaventem) als thuisbasis. Deze Belgische luchtvaartmaatschappij bestaat pas sinds 2006 en is ontstaan na een fusie van SN Brussels Airlines en prijsvechter Virgin Express. De luchtvaartmaatschappij is nu voor 45% in handen van Lufthansa en vliegt naar meer dan 90 bestemmingen in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Azië. Brussels Airlines is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Brussels Airlines?

Brussels Airlines check in

Bij Brussels Airlines kun je op vijf verschillende manieren inchecken: online, via je mobiele telefoon, automatisch, bij een express check-in machine op de luchthaven en bij een incheckbalie. Automatisch inchecken is het snelst, als je hier tijdens het boeken voor kiest krijg je 24 uur voor vertrek automatisch een instapkaart toegestuurd via email of sms. Online of via je mobiel inchecken is ook heel handig en kan in de meeste gevallen (met uitzondering van vluchten die vertrekken vanaf Ajaccio, Bari, Bastia, Cagliari, Figari en Montpellier) al 24 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je nadat je ingecheckt bent downloaden op je mobiele telefoon of uitprinten en je bagage kun je vervolgens uiterlijk 40 minuten (Europese vluchten) tot 60 minuten (intercontinentale vluchten) voor vertrek afgeven bij het bagage afgiftepunt op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat uiterlijk 70 tot 30 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken, afhankelijk van je vliegklasse en bestemming. Express check-in machines zijn beschikbaar voor b.light passagiers op de luchthavens Barcelona, Bristol, Birmingham, Brussel, Kopenhagen, Budapest, Edinburgh, Lissabon, Geneve, Londen, Moskou, Manchester, Praag, Nice, Rome en Toulouse. Als je vanaf de Afrikaanse steden Kigali, Kinshasa of Monrovia vertrekt kun je ook inchecken op het kantoor van Brussels Airlines dat zich in het centrum van de stad bevindt. Wil je precies weten wat de check-in deadlines zijn voor jouw ticket, raadpleeg dan de website van Brussels Airlines.

Ruim- en handbagage brussels airlines

Je mag bij Brussels Airlines één persoonlijk item (bv. handtasje of kleine laptoptas van maximaal 40 x 30 x 10 cm) en één stuk handbagage dat maximaal 12 kilo weegt en niet groter is dan 55 x 40 x 23 cm meenemen. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is afhankelijk van je vliegklasse, eindbestemming en je frequent flyer status. In grote lijnen geldt dat je als je binnen Europa (inclusief Armenië, Marokko & Israël) in de Check&Go klasse vliegt geen gratis bagage mag inchecken. Wil je toch bagage meenemen, dan varieert de prijs tussen de €15 en €105, afhankelijk van hoeveel bagage je mee wilt nemen en wanneer je de bagage bijboekt (vooraf online bijboeken is goedkoper dan bijboeken op de luchthaven). Bij lange afstandsvluchten mag het eerste stuk bagage van maximaal 23 kilo altijd gratis ingecheckt worden, ongeacht de vliegklasse. Wil je meer meenemen, dan dien je bij te betalen, de kosten daarvoor variëren tussen de €200 en €450 per stuk bagage, afhankelijk van je bestemming, het gewicht en het aantal stuks extra bagage. De totale afmeting (l x b x h) van je ingecheckte bagage mag in ieder geval niet groter zijn dan 158 cm (inclusief zijvakken, wielen en handvaten) en niet meer dan 32 kilo wegen. Wil je uitrekenen hoeveel jij voor je ruimbagage dient te betalen en welke limieten van toepassing zijn, raadpleeg dan de website van Brussels Airlines. Vind hier meer informatie over Brussels Airlines handbagage.

Boekingskosten Brussels Airlines

Voor vluchten die online zijn geboekt worden geen boekingskosten in rekening gebracht. Koop je een ticket via de ticketbalie of telefonisch via het Service Centre van Brussels Airlines dan dien je als je reis in Brussel begint respectievelijk €7 of €10 boekingskosten te betalen. Voor vluchten die in andere landen beginnen gelden andere tarieven.

Stoelen reserveren Brussels Airlines

Voor vluchten die online zijn geboekt worden geen boekingskosten in rekening gebracht. Koop je een ticket via de ticketbalie of telefonisch via het Service Centre van Brussels Airlines dan dien je als je reis in Brussel begint respectievelijk €7 of €10 boekingskosten te betalen. Voor vluchten die in andere landen beginnen gelden andere tarieven.

Service aan boord

Vlieg je in de Check&Go of Light&Relax klasse, dan dien je op korte vluchten voor alle dranken, snacks en maaltijden te betalen, op lange vluchten zijn deze gratis. Voor reizigers in de Flex&Fast en Bizz&Class klasse zijn alle drankjes, snacks en maaltijden altijd gratis. Op lange afstandsvluchten heb je bij Brussels Airlines de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je onder meer films kan kijken en spelletjes kunt spelen. Daarnaast kun je als je online incheckt gratis een digitale editie van je favoriete krant op je smartphone, tablet of laptop laden en aan boord kun je het boordmagazine b.inspired lezen, dat in elke stoelzak zit.

Punctualiteit

Er zijn geen recente punctualiteitscijfers bekend van Brussels Airline

Brussels Airlines

5,0/5
Gebaseerd op 485 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.