Kaart

Vliegtickets Fiji - Skyscanner

In de Zuidelijke Stille Oceaan liggen 333 prachtige tropische eilanden. Tussen Australië, Nieuw-Zeeland en Hawaii ligt de ultieme droombestemming voor een tropische vakantie. Fiji is met een aantal grotere eilanden en talloze minder bevolkte eilandjes een waar paradijs op aarde. De witte zandstranden, prachtige koraalriffen om te duiken, de lagunes en het tropische weer staan garant voor een echt bounty eiland-gevoel. De eilanden zijn nog amper door toerisme aangetast waardoor Fiji een ultieme tropische vakantie biedt.

 

Vervoer

Op de grotere eilanden Vitu Levu en Vanua Levu zijn er vele mogelijkheden om het eiland en de omgeving te verkennen. Er rijden regelmatig bussen, ferry's varen af en aan naar verschillende eilanden en een auto huren is gemakkelijk. Het wordt afgeraden om in de avonduren met een auto op pad te gaan, op Fiji wordt vaak roekeloos gereden en dieren kunnen 's nachts op de weg liggen en ongelukken veroorzaken. Op de kleinere eilanden is de begaanbaarheid met auto's een stuk minder, er zijn minder verharde wegen. Op de kleinere bewoonde eilanden kan de taxi uitkomst bieden, vooraf een prijs afspreken die contant betaald kan worden is een must.

 

Visum

Reizigers vanuit Nederland hebben geen visum nodig om naar Fiji af te reizen. Een geldig Nederlands paspoort en de vliegtickets naar Fiji zijn voldoende voor een mooie vakantie. Reizigers die langer dan vier maanden in Fiji willen verblijven zullen wel vooraf een visum moeten aanvragen.

 

Seizoen

Tussen eind oktober en begin juni is er kans op orkaanactiviteit in Fiji. In de maanden maart en april is de kans op orkanen het grootst. Tussen april en september liggen de temperaturen tussen de 20 en 25 graden en is de kans op neerslag het kleinst. De maanden rondom de Nederlandse zomervakantie zijn optimaal om vliegtickets naar Fiji te boeken. In mei, juni, september en oktober zijn de temerpaturen gemiddeld goed, is de kans op neerslag klein en is er minimaal kans op orkanen.

 

Openingstijden

De banken op Fiji bevinden zich alleen op Vitu Levu op de vliegvelden in Nadi en Suva. De banken zijn van maandag tot en met donderdag van 9:30 uur tot 15:00 uur geopend, op vrijdag van 9:30 uur tot 16:00 uur. Op de andere eilanden zijn geen pinautomaten, het is dus belangrijk om voldoende cash mee te nemen.

Op de meeste eilanden zijn postkantoren van doordeweeks van 8:00 uur tot 16:00 uur geopend en op zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur. De winkels zijn op de meeste eilanden dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

 

Fooien

In restaurants is het niet gebruikelijk om een fooi te geven en onderhandelen over de prijs wordt in de meeste gevallen als belediging opgevat. Dit laatste gaat niet op voor taxichauffeurs, het is slim om vooraf een prijs af te spreken en kritisch om te gaan met de prijs die de chauffeur vraagt. Een andere uitzondering zijn de Fiji-indianen. Zij leven over het algemeen in armoede en zijn het wel gewend om te onderhandelen. In de meeste gevallen is service bij de prijs inbegrepen dus is een aparte fooi niet nodig.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummers: per eiland en regio zijn er verschillende alarmnummers, vraag het lokale alarmnummer na bij het hotel

Nederlands conculaat: Cromptons, Suite 10 (Queensland Insurance Centre), G.P.O. 300, Suva

Telefoon : +679 3301499

Nederlandse ambassade Nieuw-Zeeland: Cooperative Bank Building, Level 10, Hoek Featherston & Ballance Strs, Wellington 6011

Telefoon: +64 4 471 6395

 

Bezienswaardigheden

Fiji biedt veel meer dan prachtige stranden en een zeetemperatuur die niet onder de 25 graden komt, al zijn dit wel de bekendste aandachtstrekkers voor reizigers die op zoek zijn naar een relaxte vakantie op een tropisch eiland. Wegens de goede ligging is het onderwaterleven erg de moeite waard, prachtige koraalriffen en tropisch onderwaterleven maken duiken en snorkelen een waar avontuur. Op veel eilanden zijn watersporten als raften, vissen en duiken populair. De eilanden kennen uitgestrekte tropische bossen en bergen tot 1300 meter hoog. Het gevarieerde landschap biedt onderdak aan talloze dieren en Fiji spant zich in om de natuur zo goed als mogelijk te bewaren. De cultuur van Fiji kent een belangrijke plek voor traditionele dans en zang. Op veel eilanden worden met regelmaat voorstellingen gegeven, het is een belevenis om dat van dichtbij mee te maken. Met vliegtickets naar Fiji op zak kan een gevarieerde vakantie op een prachtig bounty eiland beginnen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.