Kaart

Vliegtickets Groenland - Skyscanner

Wat te doen in Groenland?

Vliegtickets Groenland? Ja hoor! Groenland ligt ten noordoosten van Canada en is een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken. Het land behoort tot de dunbevolktste gebieden van de wereld, wat vanwege het poolklimaat ook niet verwonderlijk is. Toch neemt het toerisme in Groenland de laatste jaren wat toe. Vooral natuurliefhebbers gaan op vakantie naar Groenland om daar ijsfjorden te bezichtigen en walvissen te spotten. Zoek jij een bijzondere vakantie waarbij natuurschoon centraal staat en denk je aan vliegtickets Groenland? Kijk dan nu meteen wanneer je goedkope vluchten Groenland kunt boeken. Gebruik daarbij ook de handige zoekfuncties van Skyscanner, want dan zie je meteen wanneer tickets Groenland het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Groenland

Het wegennetwerk in Groenland is zeer beperkt, alleen in en rondom de hoofdstad Nuuk rijden enkele bussen en taxi’s. Daarbuiten ben je aangewezen op binnenlandse vluchten verzorgd door Air Greenland en passagiersboten: de ferrymaatschappij Arctic Umiaq Line vaart van april tot januari tussen Qaqortoq en Ilulissat, Disko Line ferries vaart tussen diverse kustplaatsjes in de Disko Bay, Maniitsoq Tour Boat vaart tussen Maniitsoq en Nuuk, en South Greenland Blue Ice Explorer biedt op maat gemaakte tochten met kleinere boten aan. Een auto huren in Groenland is vanwege het beperkt aantal wegen niet zinvol. Wil je wat meer zien van Groenland dan is het aan te raden een sledehondentocht te boeken.

Als je vanaf Nuuk Airport, zoals de het belangrijkste vliegveld van Groenland bij de hoofdstad Nuuk officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Nuuk of andere bestemming in de omgeving wil reizen kun je het beste de bus nemen, want buslijn 3 van busmaatschappij Nuup Bussii rijdt elk uur vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad en stopt onderweg in de wijken Nuussuaq en Quassussuup.

Heb je een visum nodig voor Groenland?

Wie gaat vliegen naar Groenland heeft geen visum nodig om het land te bezoeken, een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart is voldoende. Zonder visum mag je per bezoek maximaal 3 maanden in Groenland blijven.

Beste reistijd
De beste reistijd voor een vakantie naar Groenland hangt af van wat je tijdens je vakantie in Groenland gaat doen. ’s Zomers (van mei tot en met september) kun je de midzomernachtzon ervaren, walvissen spotten en wandel- en boottochten maken. Gedurende de winter (van oktober tot en met april) kun je het noorderlicht aanschouwen, sledehondentochten maken en sterrenkijken. De gemiddelde dagtemperatuur ligt ’s zomers tussen de 5 C en 10 C en ’s winters tussen de – 20 C en – 4 C. In juli en augustus wordt het land geteisterd door muggen, neem dan goede muggenbescherming mee.

Openingstijden

Winkels: in de grotere plaatsen meestal geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:30 en zaterdag van 9:00 tot 13:00. Kleinere winkels hanteren vaak ruimere openingstijden en zijn soms ook op zondag open.

Restaurants en cafés: doorgaans open van 12:00 tot 14:00 en van 17:30 tot 24:00.

Banken: geopend maandag tot en met donderdag van 9:30 tot 15:30 en op vrijdag van 9:30 tot 15:00.

Fooien geven in Groenland

In Groenland is het niet gebruikelijk om een fooi te geven als je in een restaurant eet of een taxi neemt.

Informatie en noodnummers

Algemeen alarmnummer: 112

Nederlands consulaat: Kissarneqqortuunnguaq 9, 3900 Nuuk. Tel.: (+299) 55 57 95

Bezienswaardigheden Groenland

Wie Groenland hoort denkt natuurlijk meteen aan Eskimo’s, die hier inderdaad al sinds de 13e eeuw leven en eigenlijk Inuit heten. De Inuit wonen al lang niet meer in iglo’s, want Groenland is een modern land waar zelfs internet niet ontbreekt, maar je kunt er nog wel altijd ervaren hoe de Inuit vroeger (en nu nog steeds) leefden. Je kunt bijvoorbeeld onder begeleiding van een ervaren Inuit een sledehondentocht gaan maken, ijsvissen en jagen. Daarnaast zijn er in Groenland nog talloze andere activiteiten die je kunt doen waarbij de natuur centraal staat, zoals walvissen spotten, een sneeuwmobieltocht maken, wandelen, (heli-)skiën, bergbeklimmen, duiken, kajakken, heetwaterbronnen bezoeken en het noorderlicht bekijken. Ook kun je als je op vakantie naar Groenland gaat enkele culturele dingen op je programma zetten. Wil je meer te weten komen over hoe de lokale bevolking leeft, bezoek dan de kleine maar zeer informatieve musea in Nuuk en Ilulissat, of maak een wandeling met een lokale gids. Uiteraard moet je ook even de hoofdstad Nuuk bezoeken, want hier zijn diverse restaurants te vinden waar je traditionele Groenlandse gerechten kunt proeven zoals gebraden muskusos en heilbot, en leuke winkeltjes waar souvenirs te koop zijn. Verspreid over de hele stad bevinden zich bovendien prachtige sculpturen, de hoofdstad Nuuk is dus eigenlijk een klein openluchtmuseum! Als je een stadswandeling door Nuuk gaat maken moet je ook zeker even langs de kust lopen om alle kleurrijke traditionele huizen te bewonderen.

Hotels Groenland

Vergelijk hier hotels Groenland

Auto huren in Groenland

Vergelijk ook autoverhuur Groenland

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.