Kaart

Vliegtickets Jamaica

Wat te doen op Jamaica?
Jamaica is een eiland in de Caraïbische Zee en maakt onderdeel uit van de Grote Antillen, waartoe ook Cuba, Haïti, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico behoren. Het eiland is vooral bekend vanwege de tropische stranden, rum en Bob Marley, maar wat veel mensen niet weten is dat Jamaica ook een prachtige natuur heeft, met watervallen, bergketens en tropische regenwouden. Als je een strandvakantie naar Jamaica gaat boeken moet je dus zeker ook wat uitstapjes gaan maken om het échte Jamaica te ontdekken! Ben je op zoek naar vliegtickets Jamaica? Bekijk dan direct wanneer je goedkope vluchten Jamaica kunt boeken. Vergeet ook niet gebruik te maken van de zoekfuncties van Skyscanner, dan zie je in één oogopslag wanneer tickets Jamaica het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Jamaica?
Met een gunstige tussenstop vlieg je in 15 uur naar Jamaica.

Tijdsverschil met Jamaica
In onze zomertijd is het verschil met Jamaica 7 uur (vroeger), in onze wintertijd is dit verschil 6 uur (vroeger).

(Openbaar) Vervoer op Jamaica
De bus is de belangrijkste vorm van openbaar vervoer op Jamaica. Je kunt met de bus naar vrijwel elke uithoek van het eiland reizen en het voordeel is bovendien dat ze heel goedkoop zijn. Verblijf je in een resort of hotel op Jamaica dan kan het zinvol zijn daar dagtochtjes te boeken, dit is wat duurder dan het openbaar vervoer maar vaak wel praktischer. Een auto huren op Jamaica is ook goed te doen, al dien je er wel rekening mee te houden dat het verkeer er links rijdt, dat sommige wegen slecht onderhouden zijn en dat veel weggebruikers het niet zo nauw nemen met de verkeersregels.

Als je vanaf Norman Manley International Airport in Kingston naar je hotel in Kingston of vanaf Sangster International Airport in Montego Bay naar je hotel in Montego Bay wil reizen en geen transfer hebt geregeld via je hotel of resort dan kun je het beste een taxi nemen, want er is geen  openbaar vervoer vanaf de luchthaven.

Heb je een visum nodig voor Jamaica?

Reizigers die gaan vliegen naar Jamaica hebben geen visum nodig om het land te bezoeken. Wel dient je paspoort minimaal tot het einde van je verblijf geldig te zijn.

Beste reistijd
De beste periode voor een vakantie naar Jamaica is tussen december en mei. Tussen juni en november kunnen er soms stevige buien vallen en in deze periode wordt het eiland soms ook geteisterd door orkanen. De gemiddelde dagtemperatuur op Jamaica ligt het gehele jaar door tussen de 25 C en 30 C.

Openingstijden
Winkels: grote winkels, warenhuizen en winkelcentra zijn meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 22:00. Kleinere winkels hebben soms ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: vaak open van 9:00 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca. Er zijn ook restaurants en bars die 24 uur per dag open zijn.

Banken: open maandag tot en met donderdag van 8:30 tot 14:30 en vrijdag van 8:30 tot 16:00.

Fooi geven op Jamaica
Op Jamaica is het gebruikelijk om in restaurants en aan gidsen 10 tot 20% fooi te geven. Soms wordt er service in rekening gebracht, in dat geval hoef je daar bovenop geen fooi meer te geven. Als je een taxi neemt hoef je geen fooi te geven.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 112 en 911

Nederlands consulaat: 19 Haining Road, Kingston, Jamaica. Tel.: + 1 876 6302042. Voor noodgevallen buiten kantooruren dien je het noodnummer van de Nederlandse Ambassade in Havanna op Cuba te bellen: (+53) (0) 52680303

Bezienswaardigheden Jamaica
Waarschijnlijk ga je vooral op vakantie naar Jamaica omdat je daar zo heerlijk aan het strand kunt liggen. Vooral Montego Bay is zeer geliefd bij toeristen, en wordt gekenmerkt door uitgestrekte zandstranden met veel resorts, winkels en restaurants. Houd je van duiken en snorkelen dan kun je echter het beste naar Dolphin Cove gaan, een baai waar je met dolfijnen kunt zwemmen en de prachtige onderwaterwereld kunt bewonderen. Ook Negril in het westen van Jamaica wordt steeds populairder, met name bij watersporters. Niet ver van Negril bevindt zich bovendien het dorpje YS, waar diverse watervallen en natuurlijke waterbronnen zijn te vinden en waar je suikerrietplantages en rumfabrieken kunt bezoeken.

Natuurliefhebbers komen op Jamaica volledig aan hun trekken, want het eiland barst van het natuurschoon. Bezoek in ieder geval de watervallen van Dunn’s River en de iets verderop gelegen rotskloof Fern Gully en het Cranbook Flower Forest, en maak een uitstapje naar de Blue Mountains waar je koffieplantages kunt bekijken. Ook mooi is het Canoe Valley Park, een gebied dat vooral uit mangrove moerassen en kalksteen bossen bestaat waar talloze dieren zich schuilhouden, waaronder vogels, reptielen, vleermuizen en krokodillen.

Een bezoek aan Jamaica is natuurlijk pas compleet als je het plaatsje Nine Miles hebt bezocht, de geboortestad van Bob Marley. Hier kun je behalve zijn geboortehuis ook het mausoleum bewonderen waar deze beroemde reggae-artiest begraven is. Wil je nog meer herinneringen ophalen aan Bob Marley, neem dan een kijkje in het Bob Marley Museum in de wijk Trenchtown in Kingston, dat vroeger zijn huis was. Andere bezienswaardigheden in Kingston zijn het openluchtmuseum ‘Columbus Park’, dat vol kanonnen en antieke landbouwwerktuigen staat, en ‘Devon House’, een koloniaal landhuis van enorme afmetingen.

Hotels Jamaica
Vergelijk nu direct hotels op Jamaica

Auto huren op Jamaica
Vergelijk ook autoverhuur Jamaica

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.