Kaart

Vliegtickets Cambodja

Cambodja is een prachtig land in Zuidoost-Azië, waar een adembenemende natuur en indrukwekkende eeuwenoude tempels de horizon bepalen. Cambodja leent zich bij uitstek voor een rondreis van een paar weken, zodat je alle topbezienswaardigheden kunt bekijken. Bezoek de beroemde tempels Angkor Wat en Preah Vihear, de Mekong laagvlakte en natuurlijk de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Sluit je rondreis af met een paar dagen zon en zee op het strand van Sihanoukville.

Vliegen naar Cambodja

Helaas gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Cambodja. Je hebt dus altijd een tussenstop. Je vliegt bijvoorbeeld via Singapore, Guangzhou, Hong Kong, Bangkok, Kuala Lumpur of Xiamen naar Phnom Penh of Siem Reap.

Onder meer de volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Cambodja:

Goedkope tickets vinden

Een retour ticket naar Cambodja boek je al voor €397*, maar meestal kost een ticket tussen de 700 en 900 euro*.

Gebruik de handige zoekfuncties van Skyscanner voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Cambodja. Stel ook een prijsalarm in. Zo word je automatisch op de hoogte gehouden van aanbiedingen.

Last minute

Geen zin meer om te wachten en wil je nú op reis naar Cambodja? Boek dan je vliegticket naar Cambodja met de handige Skyscanner app. Hiermee kun je gemakkelijk op je smartphone een goedkoop ticket vinden. Handig voor als je in de trein zit, of als je tijdens een saaie vergadering wegdroomt van een mooie rondreis door Cambodja.

Hoe lang is het vliegen naar Cambodja?

De vliegtijd naar Cambodja is 14 tot 20 uur, afhankelijk van je bestemming en tussenstop.

Luchthaven Cambodja

Het belangrijkste vliegveld van Cambodja ligt bij Siem Reap (Angkor International Airport). Een ander groot internationaal vliegveld ligt bij de hoofdstad Phnom Penh (Pochentong International Airport).

Het aan de kust gelegen Sihanoukville heeft ook een vliegveld waarop je kunt vliegen vanaf Siem Reap en Phnom Penh, maar ook vanaf onder meer Kuala Lumpur en Ho Chi Minhstad.

Ook binnenlandse vluchten in Cambodja vergelijk en boek je gemakkelijk met Skyscanner.nl.

Reizen naar Cambodja

Het hart van Cambodja wordt gevormd door de Mekong laagvlakte, waar ook de hoofdstad Phnom Penh ligt. De belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh zijn het Royal Palace en de Silver Pagoda. Daarnaast is ook een bezoek aan de ‘killing fields’ in Choeung Ek en de Tuol Sleng gevangenis een must voor alle toeristen die meer over de geschiedenis van Cambodja willen leren.

Andere interessante bezienswaardigheden in de Mekong Laagvlakte zijn onder meer de tempels van Sambor Prei Kuk, de Tonlé Sap rivier en het Tonlé Sap meer.

Reis ook zeker naar Siem Reap, dat dicht bij de beroemde tempel Angkor Wat ligt. Niet ver daar vanaf gelegen is ook de tempel van Banteay Chmar te vinden. Kun je geen genoeg krijgen van mooie tempels? Reis dan door naar de tempel van Preah Vihear, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Wil je tijdens je vakantie ook nog relaxen aan het strand? Ga dan naar Sihanoukville. Hier kun je heerlijk onder een parasol liggen en bijkomen van je reis door Cambodja.

Meer inspiratie vind je in dit artikel over rondreizen in Cambodja.

Beste reistijd

In Cambodja is het gemiddeld 27 graden, maar in de wintermaanden kan het kwik zakken naar 10 graden en in de zomermaanden juist stijgen naar 40 graden. De beste reistijd naar Cambodja is tussen november en april. Hiermee vermijd je het regenseizoen met kans op overstromingen.

Praktische informatie

  • De valuta is de Cambodjaanse riel en de Amerikaanse dollar.
  • In Cambodja is het zeer gebruikelijk om fooien te geven. In restaurants kun je 5 tot 20 procent fooi geven. Gidsen verwachten 10% fooi en in hotels maak je de kruier, liftjongen en het kamermeisje blij met wat kleingeld. In een taxi hoef je geen fooi te geven.
  • Voor een vakantie naar Cambodja heb je een visum nodig. Deze vraag je aan na aankomst op één van de internationale vliegvelden (Siem Reap of Phnom Penh). Een visum kost 30 USD*. Je mag hiermee dertig dagen in Cambodja verblijven. Je paspoort moet daarnaast na je vertrek zes maanden geldig zijn.
  • In Cambodja kun je gebruikmaken van bussen, minibussen, taxi’s, brommer/motortaxi’s en fietstaxi’s. Ook is het in Cambodja mogelijk om een auto of motor te huren.
  • Tijdens onze zomertijd is het in Cambodja 5 uur later. Tijdens onze wintertijd 6 uur later.
  • Cambodja heeft meerdere alarmnummers, namelijk 117 (politie), 118 (brandweer), 119 (ambulance) en 012942484 (toeristenpolitie).
  • Check de website van Nederland Wereldwijd voor meer informatie over de veiligheid in Cambodja.
  • Voor een reis naar Cambodja heb je enkele vaccinaties nodig. In het artikel ‘Gezondheidsrisico’s op reis: vaccinaties en advies’ lees je meer over inentingen voor Cambodja.

Hotels in Cambodja

Vind hier de beste deals voor hotels in Cambodja.

Autoverhuur in Cambodja

Vergelijk hier de prijzen voor autoverhuur in Cambodja.

 

* gegevens correct per mei ’18

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.