Kaart

Vliegtickets Kazachstan - Skyscanner

In 2006 werd Kazachstan in een klap wereldberoemd door de film Borat. Kazachstan is een van de grotere landen ter wereld en het grootste land in Centraal-Azië, toch is het bij veel reizigers uit Europa nog relatief onbekend. Het land ligt in twee continenten, Azië en Europa, en kent met meer dan 50 nationaliteiten een multiculturele samenleving. De Kazachstaanse cultuur kent vele verschillende invloeden die in het dagelijks leven en op straat terug zijn te zien. Daarnaast zijn er verschillende nationale parken, berggebieden en vismeren. In de winters is heel Kazachstan met sneeuw bedekt en is het heerlijk skieen in dit bijzondere land. Met vliegtickets naar Kazachstan kan een onvergetelijke vakantie beginnen.

 

Vervoer

Het nemen van een taxi is in Kazachstan vrij goedkoop. Veel taxichauffeurs zullen proberen toeristen voor een hogere prijs te vervoeren, dus onderhandel altijd over de ritprijs. De bus, trein of tram nemen is zeker in de steden goed te doen. Het is alleen even opletten, bussen rijden zonder tijdsschema en busstops waardoor het voor toeristen die geen Russisch spreken een uitdaging is om op de juiste bestemming aan te komen. Ook de marshrutka is een leuke manier om te reizen, dit zijn vervallen bestelauto's die door de steden reizen. Om grote afstanden af te leggen is de trein een goede optie. Treinkaartjes zijn niet heel duur en elke grote stad heeft een treinstation.

Visum

Reizigers vanuit Nederland hebben uiteraard een geldig paspoort nodig. Daarnaast zijn vliegtickets naar Kazachstan en terug naar Nederland verplicht en is er een toeristenvisum nodig. Het visum is 30 dagen geldig en kan bij een visumbureau worden aangevraagd.

 

Seizoen

Kazachstan kent koude winters en hete zomers. Het woestijnklimaat zorgt voor extreme temperatuursverschillen tussen de seizoenen. De winters zijn goed geschikt om te skieen, tussen november en maart kan het tussen –5 en –15 graden worden. De maanden mei, juni, september en oktober zijn het meest populair om vliegtickets naar Kazachstan te boeken. In deze maanden is het overwegend droog en ligt de temperatuur rondom een aangename 20 graden.

 

Openingstijden

Banken, postkantoren en winkels zijn op werkdagen tussen 8:00 uur en 18:00 uur geopend. Veel kantoren en winkels sluiten voor de lunchpauze. De bazaars zijn al vroeg open, vanaf 6:00 uur 's ochtends kan daar al gewinkeld worden. Veel grotere warenhuizen zijn ook na 18:00 uur open.

 

Fooien

De duurdere restaurants gaan uit van een fooi van ongeveer 10 tot 15%. In kleinere restaurants en bars kan het bedrag worden afgerond. Chauffeurs, gidsen en hotelpersoneel als kamermeisjes stellen een kleine fooi erg op prijs.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: Politie 102, Brandweer 101, Ambulance: 103

Nederlandse ambassade: Kosmonavtov street 62, Renco building 3rd floor, Microdistrict Chubary

010000 Astana

Telefoon: +7 7172 555450

 

Bezienswaardigheden

Kazachstan biedt prachtige landschappen en een gevarieerde cultuur. Voor reizigers die toe zijn aan een nieuw avontuur is dit een fantastische bestemming. Het Bayterek monument in Astana, de raketlanceerbasis Baikonur Cosmodrome en de eeuwenoude Tamgaly Patrogliefen zijn bijzonder mooie bezienswaardigheden om te bezoeken. De zeven grote nationale parken, het Altaj gebergte en het Panfiliv Park met de Zenkow kathedraal geven genoeg inspiratie om dit prachtige land te willen

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.