Kaart

Vliegtickets Mauritius - Skyscanner

Mauritius is een prachtig tropisch eiland met exotische stranden en helderblauwe lagunes en ligt midden in de Indische Oceaan. Aangezien het eiland nauwelijks een regentijd kent is Mauritius het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming voor zonaanbidders. Kies dus voor vliegtickets Mauritius en maak u op voor een zonbestemming waar u zich ‘s zomers én ‘s winters in luxe kunt ontspannen!

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort hoeft u geen visum aan te vragen om Mauritius te bezoeken. Wel dient uw paspoort tot na uw vertrek uit Mauritius geldig te zijn.

Seizoen

Mauritius heeft een tropisch klimaat, met een warme iets vochtigere periode die  van november tot april loopt en een iets koudere droge periode die van juni tot september loopt. Tijdens de koudere periode is de gemiddelde dagtemperatuur ca. 20 C, tijdens de warme periode loopt het kwik op tot 25 C.

Vervoer

De meeste toeristen op Mauritius maken gebruik van taxi’s, al wordt hen vaak aangeraden om chauffeurs die ongevraagd hun diensten aanbieden te vermijden en van te voren altijd een duidelijke prijsafspraak te maken. Indien u een klein budget heeft kunt u ook de bus nemen. Neemt u in dat geval wel altijd de expresbus, want als u een standaard bus neemt kunnen de reistijden erg lang zijn.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 17.30. Sommige winkels zijn ook op zon- en feestdagen geopend. 

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend, middag of avond tot ca. 23:00, afhankelijk van het type horeca

Banken: open maandag tot en met donderdag van 9:15 tot 15:15, op vrijdag van 9:15 tot 15:30 en op zaterdag van 9:15 tot 11:15.

Fooien

Op Mauritius is het gebruikelijk om in restaurants en aan gidsen ca. 10% fooi te geven. Indien u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers:  999 (politie), 114 (ambulance), 115 (brandweer)

Nederlands consulaat: 10 Dr Ferrière Street, Port Louis. Tel.: +230-2082789/879.

Bezienswaardigheden

Mauritius is een tropisch eiland dat vooral bij zonaanbidders die van luxe houden geliefd is. Tot de populairste trekpleisters van Mauritius behoort in ieder geval de hoofdstad Port Louis, waar tal van bezienswaardigheden zijn te bewonderen. Bezoek hier in ieder geval het oude fort op de citadel, de Jummahmoskee, de typisch Engelse kathedraal, het 19de-eeuwse theater, de renbaan, de Indische tempel en de Chinese wijk. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de beroemde overdekte markt van Port Louis, dat lijkt op een mix van een Arabische soek en de Parijse hallen. De mooiste stranden van Mauritius vindt u onder meer aan de oostkust tussen Trou d’Eau Douce en Grand Gaube, waar u naast kliffen en kleine baaitjes ook uitgestrekte zandstranden vindt, bijvoorbeeld nabij Belle Mare en Trou d’Eau Douce. Andere mooie stranden bevinden zich aan de westkust tussen Port Louis en Le Morne Brabant en aan de zuidkust bij de baai van Bel Ombre.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.