Goedkope vluchten naar Zimbabwe

Ontdek Zimbabwe

Wat te doen in Zimbabwe?
Zimbabwe ligt in het zuiden van Afrika, tussen Botswana, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika. Vanwege de instabiele politieke situatie in het land is er vrijwel geen toerisme in Zimbabwe. Dit is erg jammer, want in het land zijn diverse bijzondere toeristische attracties te vinden, waaronder de Victoria watervallen en diverse nationale parken, waaronder het Victoria Falls National Park, het Hwange National Park en Nyanga National Park. Daarnaast zijn er in Zimbabwe diverse ruïnes en archeologische vindplaatsen te vinden, wat vrij uniek is voor Afrika. Ga je vliegtickets Zimbabwe boeken? Bekijk dan nu in welke periode goedkope vluchten Zimbabwe beschikbaar zijn. Maak daarbij handig gebruik van de zoekfuncties van Skyscanner, dan zie je direct wanneer tickets Zimbabwe het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Zimbabwe
Het openbaar vervoer in Zimbabwe is vrij onbetrouwbaar. Er rijden wel bussen tussen grote steden, maar ze vertrekken op onregelmatige tijden en de bussen zijn vaak ook in slechte staat van onderhoud, De enige enigszins betrouwbare buslijn is die tussen RoadPort in Harare en Johannesburg, Lusaka en Lilongwe. Naast gewone bussen rijden er ook minibusjes door het hele land, deze hebben wat betreft veiligheid echter geen goede reputatie. Als je wat van het land wil zien is een auto huren in Zimbabwe daarom waarschijnlijk je beste optie. Niet alle wegen zijn even goed onderhouden maar de wegen tussen Victoria Falls en Bulawayo, Bulawayo en Masvingo (Great Zimbabwe) en Masvingo en Mutare zijn van goede kwaliteit. Houd er rekening mee dat de meeste tankstations in Zimbabwe geen creditcards accepteren.
Als je vanaf Harare International Airport, zoals het internationale vliegveld van Zimbabwe in Harare officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Harare wilt reizen kun je het beste gebruik maken van de Go Direct shuttleservice, dit is een taxiservice die je vooraf via internet kunt boeken en rechtstreeks naar het centrum van de stad rijdt. Je kunt ook gebruik maken van “Chicken Buses” maar deze vertrekken pas als ze vol zijn.

Heb je een visum nodig voor Zimbabwe?
Reizigers die gaan vliegen naar Zimbabwe hebben een visum nodig om het land te bezoeken, dit visum kun je aanschaffen bij aankomst op de luchthaven van Harare. Houd er rekening mee dat je paspoort tot minimaal na je verblijf in Zimbabwe geldig dient te zijn.

Beste reistijd
De beste periode voor reizen naar Zimbabwe is tussen mei en oktober, want dan is het droge seizoen, zijn de temperaturen mild (gemiddelde dagtemperatuur tussen de 15 C en 22 C), is het risico op malaria laag en heb je de beste kans om wilde dieren te spotten.

Openingstijden
Winkels: doorgaans geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 16:00. Grote winkels, warenhuizen en winkelcentra zijn meestal dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00.

Restaurants en cafés: meestal geopend van ca. 8:00 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 15:00 en op zaterdag van 8:00 tot 11:30.

Fooien geven in Zimbabwe
In Zimbabwe is het gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs ca. 10% fooi te geven. Daarnaast verwachten gidsen en park rangers een flinke fooi.

Informatie en noodnummers
Algemene alarmnummers: +263 4 995 (politie), (+263) 776 404070 / 776 404045 / 776 336394 / 776 336150 (ambulance), +263 4 783980 (brandweer)

Nederlandse ambassade: 2 Arden Road, Newlands, Harare. Tel.: +263 4 77 67 01 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Zimbabwe
Helaas zijn er momenteel veiligheidsrisico’s voor reizen naar Zimbabwe (bekijk altijd het laatste reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken), maar hopelijk verbetert de situatie snel zodat jij binnenkort vliegtickets Zimbabwe kunt boeken want in dit Afrikaanse land zijn een aantal topbezienswaardigheden te bewonderen die absoluut op je ‘bucket list’ moeten staan. Om te beginnen natuurlijk Victoria Falls, een 2 kilometer breed gordijn van water dat in de Zambezi kloof valt en een mist van waterdruppels verspreidt die op 20 kilometer afstand te zien is. De watervallen bevinden zich in Victoria Falls National Park waar je behalve watervallen ook diverse wilde dieren kunt spotten, waaronder olifanten, buffels, neushoorns, nijlpaarden en antilopen. Het grootste park van alle 8 nationale parken die Zimbabwe telt is echter het Hwange National Park, een wildreservaat waar je behalve olifanten en gemsbokken ook oog in oog kunt komen te staan met leeuwen, hyena’s, cheeta’s en Afrikaanse wilde honden. Wil je de kans op het zien van wilde dieren zo groot mogelijk maken dan kun je het beste een safari in Zimbabwe boeken.
Wat uniek is aan Zimbabwe is dat er zich in dit land diverse archeologische vindplaatsen bevinden waar je ruïnes van eeuwenoude stenen bouwwerken kunt bewonderen. Het beroemdst zijn de ruïnes van Great Zimbabwe in Masvingo en de Khami ruïnes in Bulawayo, maar er zijn ook ruïnes te bewonderen in Dhlo-Dhlo en Naletale.
Wil je nog wat souvenirs kopen voordat je je vakantie in Zimbabwe afsluit, dan kun je het beste een hotel in Harareboeken en de markt van Harare bezoeken die elke zondag plaatsvindt. In Harare zijn ook nog wat andere interessante bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder het MacGregor Geological Museum, het Queen Victoria Museum en de National Gallery.

Meer tips voor Zimbabwe
Wow! De mooiste watervallen ter wereld
Prachtig maar levensgevaarlijk: de meest onveilige plekken ter wereld

Hotels Zimbabwe
Vergelijk nu meteen hotels Zimbabwe

Auto huren in Zimbabwe
Vergelijk hier autoverhuur Zimbabwe

 

Veelgestelde vragen

Zimbabwe is gedeeltelijk open voor reizigers. Check onze live COVID-19-pagina voor meer informatie over reisbeperkingen voor Zimbabwe en mogelijke quarantainevereisten bij aankomst. We proberen zo nauwkeurig mogelijk te zijn, maar de situatie kan snel veranderen. Meld je aan voor updates via de kaart, zodat je als eerste op de hoogte bent.
De gemiddelde vlucht van Nederland naar Harare (hoofdstad van Zimbabwe), duurt 12u 5min. De reistijd is berekend op basis van vluchten vanaf Amsterdam.
Qatar Airways, KLM, Singapore Airlines, Martinair, Air Namibia, Kenya Airways, Etihad Airways en Ethiopian Airlines hebben directe vluchten naar Zimbabwe.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Zimbabwe is februari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.