Kaart

Vliegtickets Oman - Skyscanner

Wat te doen in Oman?
Het Sultanaat van Oman ligt in het Midden-Oosten aan de Perzische Golf en grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Jemen.  Oman bestaat voor een groot deel uit woestijn, maar er zijn ook diverse groene gebieden, bergen en natuurlijk oases te vinden. Het toerisme is de laatste jaren sterk toegenomen in Oman, maar desondanks weet het land haar traditionele cultuur goed te bewaren. Ben je op zoek naar een authentieke Arabische vakantiebestemming dan zijn vliegtickets Oman dus een perfecte keuze! Ben je van plan om te gaan reizen naar Oman, kijk dan nu direct wanneer je goedkope vluchten Oman kunt boeken. Maak daarbij handig gebruik van de zoekfuncties van Skyscanner, dan zie je meteen wanneer tickets Oman het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Oman
Wie in Oman met het openbaar vervoer wil reizen kan het beste de bus nemen, want er zijn dagelijkse busverbindingen met alle grote steden, zoals Muscat, Salalah, Sohar, Sur en Nizwa. Daarnaast zijn er ook bussen die meerdere keren per dag van Muscat naar Dubai en Abu Dhabi rijden. Verder zijn overal in Oman minibusjes (Baisa buses) en deeltaxi’s te vinden, deze stoppen onderweg regelmatig om andere passagiers op te pikken. Wil je het land op eigen gelegenheid gaan verkennen dan kun je prima een auto huren in Oman, want de wegen zijn van goede kwaliteit en de benzine is goedkoop.
Als je vanaf Muscat International Airport, zoals het vliegveld van Muscat (hoofdstad van Oman) officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Muscat wilt reizen kun je het beste de bus nemen. Alle bussen die naar het centrum van Muscat rijden zijn van busmaatschappij Oman National Transport Company en stoppen op Sultan Qaboos Highway, wat op korte loopafstand van de luchthaven is.

Heb je een visum nodig voor Oman?
Reizigers die gaan vliegen naar Oman hebben een visum nodig om het land te bezoeken. Dit visum kan worden aangevraagd bij aankomst op het vliegveld van Muscat, bij de douane. Let erop dat je paspoort bij aankomst in Oman nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Beste reistijd Oman
De beste reistijd voor een vakantie naar Oman is tussen september en mei, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur niet extreem hoog is en meestal tussen de 25 C en 32 C ligt. De meeste neerslag in Oman valt tussen januari en april.

Openingstijden

Winkels: de meeste grote winkels, winkelcentra en warenhuizen zijn dagelijks geopend van 9:00 of 10:00 tot 22:00. Kleinere winkels zijn zaterdag tot en met donderdag geopend van 08:00 tot 13:00 en van 16:30 tot 21:00. Sommige winkels zijn ook op vrijdag geopend van 16:30 tot 21:00.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 7:00 of 11:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: meestal open zondag tot en met donderdag van 8:00 tot 14:00.

Fooien geven in Oman
In Oman is het gebruikelijk om in restaurants ca. 10% fooi te geven, tenzij er service in rekening is gebracht. Als je een taxi neemt of tankt bij een tankstation is het gebruikelijk om het bedrag naar boven af te ronden.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 9999

Nederlandse ambassade: Way 3017, Villa 1366, Shatti Al Qurum, Muscat. Tel.: +968 24 60 37 06 / +968 24 60 37 19 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Oman
Bij vluchten naar Oman land je meestal in Muscat, de hoofdstad van dit kleine Sultanaat. Het verdient de aanbeveling eerst een paar dagen in Muscat door te brengen, want hier zijn diverse interessante bezienswaardigheden te bewonderen en bovendien kun je zo rustig acclimatiseren. Tot de topbezienswaardigheden van Muscat behoren de indrukwekkende Sultan Qaboes-moskee, het Museum of Omani Heritage, het Muscat Gate Museum en het Natural History Museum. Uiteraard moet je in Muscat ook even gaan winkelen in de altijd bruisende soek, waar je soms het gevoel krijgt in een tijdcapsule te zijn gestapt en leuke souvenirs kunt kopen. Muscat telt daarnaast enkele prachtige parken, waaronder het Riyam Park, het Al Naseem Public Park en het Qurum Natural Park. Ga je samen met je kinderen op vakantie naar Oman, bezoek dan ook zeker even het Omani Aquarium and Marine Science en het Children’s Museum. Vanuit Muscat kun je daarnaast diverse uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar de grotten van Majlis al Jinn en Al-Hootah. Ook kun je in Muscat een een- of meerdaagse kameelsafari boeken of in de zon gaan liggen op het Al Sawadi strand.
Na een paar dagen Muscat wordt het tijd om met een huurauto door het land te gaan rijden. Overal verspreid liggen archeologische trekpleisters die een bezoekje meer dan de moeite waard zijn, zoals de vindplaatsen van Bat, Al-Khutm, Al-Ayn, Ras Al-Hadd en Samad Al-Shan en de verzonken stad Ubar. Een andere populaire bezienswaardigheid is Fort Bahia, dat aan de voet van de berg Djabal Achdar ligt en op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Hotels Oman
Vergelijk nu meteen hotels in Oman

Auto huren in Oman
Vergelijk hier autoverhuur Oman

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.