Kaart

Vliegtickets vanaf Groningen vergelijken op Skyscanner

Groningen Airport Eelde, vaak ook Vliegveld Eelde of Luchthaven Groningen genoemd, bevindt zich 15 kilometer ten zuiden van de stad Groningen bij het dorpje Eelde. Indien je in Noord-Nederland woont kan het zinvol zijn om te zoeken naar goedkope vliegtickets vanaf Groningen, want dagelijks vertrekken er vanaf hier diverse budgetmaatschappijen naar talloze zonnige bestemmingen binnen Europa.

Per auto naar de luchthaven van Groningen
Groningen Airport Eelde is zeer goed per auto te bereiken. Indien je vanuit de richting Groningen of Assen komt rijd je via de A28 naar de luchthaven en kies je voor afrit 37. Eenmaal aangekomen op het vliegveld kun je jouw auto parkeren op 3 verschillende parkeerterreinen (P1, P2 of P3). Daarnaast kun je ook gebruik maken van Kiss & Ride strook voor de terminal.

Openbaar vervoer naar de luchthaven van Groningen
Indien je met het openbaar vervoer reist kun je voor de shuttlebus (lijn 100) kiezen. Deze rijdt tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. De shuttlebus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt. 

Tevens kun je de luchthaven bereiken via lijn 2 (Groningen- Eelde). Reizigers vanuit de richting Assen kunnen met Lijn 50 (Assen - Groningen) rijden tot aan De Punt. De Punt ligt op ongeveer 0,5 kilometer van de luchthaven. Hier kun je overstappen op lijn 2 zodat je voor de luchthaven wordt afgezet.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen
Groningen Airport Eelde biedt je een tal van mogelijkheden. Luchtvaartmaatschappijen als Transavia, TUIfly en Corendon vliegen naar zonnige bestemmingen als Kreta, Turkije, Mallorca, Portugal en de Canarische Eilanden. Voor de stedentrips of zakelijke reizen zijn bestemmingen als Londen, Gdansk en Kopenhagen zeer populair (uitgevoerd door FlyBe, Wizzair en Nordica).

Faciliteiten
De terminal van Groningen Airport Eelde is welvoorzien en biedt een ruime selectie aan faciliteiten. Restaurant Bites and Flights is er één van, dat beschikt over vergaderzalen en een panoramaterras met uitzicht over het platform. Daarnaast beschikt de luchthaven over een airportshop, een reisbureau, gratis Wi-Fi en een laadpunt voor elektrisch rijden.

Tip: Houd je van vliegen en woon je in de buurt van Groningen Airport Eelde? Laat de luchtvaartgeschiedenis dan herleven en vlieg in een originele Dakota, die een rondvluchtje van een half uur maakt over Drenthe en Groningen. Je wordt daarbij begeleid door één of meerdere bemanningsleden zodat uw “Dakota Experience” een informele en persoonlijke ervaring wordt. Op de luchthaven van Groningen worden tevens regelmatig bijzondere vliegtuigen gespot, zoals de Lockheed C-130 Hercules en de Fokker 50. 

Heb je reeds je vlucht geboekt vanaf Groningen Eelde Airport, bekijk hier de meest actuele vertrek en aankomsttijden van Groningen Airport.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Groningen

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.