Kaart

Corendon

Corendon Airlines is een Turkse budgetmaatschappij die haar hoofdkantoor en thuisbasis op Antalya Airport heeft gevestigd. De prijsvechter is opgericht in 2005 en onderdeel van de Corendon Group, waartoe ook Corendon Dutch Airlines behoort. Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines voeren vluchten uit naar meer dan 50 bestemmingen in 15 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waaronder Marrakech, Tel Aviv, Heraklion, Tenerife, Ibiza, Antalya en Bodrum. De belangrijkste hubs van Corendon zijn Antalya en Amsterdam. Corendon vliegt uitsluitend met Boeing 737-800 toestellen. Naast vliegtickets kun je op de website van Corendon ook pakketreizen inclusief hotel en eventueel autohuur boeken.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Corendon

Inchecken Corendon

Op de website van Corendon kun je via het Selfservice menu online inchecken.  Zelf online inchecken kan vanaf 48 uur tot 5 uur (bij vertrek vanuit Brussel 10 uur) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten en vervolgens je bagage afgeven bij het bagage afgiftepunt van Corendon op het vliegveld. Als je ruimbagage, stoel(en) of een maaltijd wilt reserveren kan dat 6 weken tot 5 uur voor vertrek. Behalve online kun je ook op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies van Corendon, dit wordt echter afgeraden omdat dan de kans groot is dat je bij de toewijzing van de stoelen niet naast je reisgenoot komt te zitten. Op de luchthaven inchecken kan tot 2 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig.

Corendon Bagage

Bij Corendon gelden diverse handbagageregels. Ten eerste mag je slechts één stuk handbagage meenemen en die mag niet meer dan 7 kilo wegen. Daarnaast mag je handbagage niet groter zijn dan 25cm x 35cm x 55cm. Naast deze handbagage mag je één jas, één paraplu of wandelstok, één plastic tasje (seal bag) met belastingvrije artikelen en babyartikelen die aan boord worden gebruikt meenemen. Boeken, tijdschrift(en) en een laptop en/of fototoestel dienen in je handbagage opgeborgen te worden. Als je handbagage niet voldoet aan de eisen brengt Corendon een boete van € 75,- per stuk in rekening. Vanaf 6 weken tot 5 uur voor vertrek kun je bij Corendon ruimbagage reserveren, hiervoor dient altijd extra betaald te worden. De prijs hangt af van hoeveel je ruimbagage weegt en vanaf welke luchthaven je vertrekt. Voor 0-20 kilo is dit als je vanaf een Nederlandse luchthaven vliegt €17 per enkele reis, vervolgens betaal je per additionele 10 kilo zo’n €10 extra. Boek je je ruimbagage pas bij als je incheckt op het vliegveld, dan zijn de tarieven hoger en dien je daar bovenop €15 extra te betalen. Het overbagagetarief is €7 per kilo. Vind hier meer informatie over bagage Corendon Airlines

Stoelen reserveren Corendon

Voor het reserveren van stoelen dien je bij Corendon apart bij te betalen, de kosten daarvan variëren per bestemming, stoelkeuze en reisperiode. Als je geen stoel reserveert wordt bij het inchecken automatisch een stoel aan je toegewezen, het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgenoot komt te zitten. Als je wilt weten wat de kosten zijn van het reserveren van een stoel dien je in te loggen op de website van Corendon.

Boekingskosten Corendon

Als je boekt bij Corendon betaal je altijd €3 boekingskosten. Daarnaast dien je extra te betalen voor aanvullende diensten, zoals het reserveren van ruimbagage, een stoel of maaltijd. Ook dien je extra te betalen voor niet-gangbare bagage zoals een golftas, fiets, surfboard of huisdier. Corendon biedt de unieke mogelijkheid om tot 8 weken voor vertrek je vakantie gratis om te boeken. Je betaalt dus geen wijzigingskosten als je een vakantie naar Griekenland hebt geboekt maar uiteindelijk besluit toch liever naar Bali te gaan. Daarnaast biedt Corendon laagste prijsgarantie; zie je jouw reis bij een concurrent tegen een lagere prijs, dan krijg je van Corendon het verschil retour én nog eens een bonuskorting van €20. Uiteraard dient de reis inhoudelijk wel precies hetzelfde te zijn. Kijk voor alle voorwaarden op de website van Corendon.

Service aan boord

Op alle vluchten van Corendon dien je voor drankjes en snacks aan boord te betalen. In de stoelzak voor je bevindt zich een menukaart met talloze drankjes, snacks, versnaperingen en lichte maaltijden waaruit je kunt kiezen. Betalen kan aan boord met contant geld of een creditcard. Wil je tijdens je vlucht een maaltijd nuttigen, dan kun je die tot 48 uur voor vertrek reserveren via het Corendon Selfservice menu op de website. Sinds de zomer van 2015 biedt Corendon aan boord van een aantal vliegtuigen een uniek inflight entertainment systeem aan, waarbij je met behulp van het interne wifi-systeem via je eigen smartphone, tablet of laptop op het inflight entertainment systeem kunt inloggen. Vervolgens kun je tegen betaling films of televisieseries streamen, een boek downloaden of muziek luisteren.

Punctualiteit Corendon

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Corendon.

Corendon Airlines

3,5/5
Gebaseerd op 388 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.