Kaart

Vliegtickets vanaf Ierland - Skyscanner

Vliegtickets vanaf Ierland

Op zoek naar vliegtickets vanaf Ierland? Dan kunt u kiezen uit diverse vliegvelden, afhankelijk van waar u op dit moment in Ierland verblijft. De grootste luchthaven van Ierland is Dublin Airport, maar ook vanaf een groot aantal regionale vliegvelden in Ierland kunt u naar talloze bestemmingen binnen Europa en daarbuiten vliegen.

Vervoer naar de luchthavens van Ierland

Ierland telt zeven internationale luchthavens, te weten Cork Airport, Donegal Airport, Dublin Airport, Weston Airport, Galway Airport, Kerry Airport, Ireland West Airport Knock, Shannon Airport en Waterford Airport. Verreweg de grootste luchthaven van Ierland is Dublin Airport, in het Iers aangeduid als Aerfort Bhaile Átha Cliath. Dit vliegveld ligt 10 kilometer ten noorden van het centrum van Dublin en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Vanuit het centrum rijden namelijk dagelijks diverse bussen naar de luchthaven, waaronder de Airlink Express 747 die vanaf busstation Busáras en de treinstations Dublin Connolly en Dublin Heuston naar het vliegveld rijdt. Beschikt u over een (huur)auto, dan dient u vanuit het centrum van Dublin de N1 richting Coolock Ln/R104 te rijden en vervolgens afslag R104 te nemen, waarna u de borden kunt volgen naar de luchthaven. Ook alle kleinere luchthavens in Ierland zijn goed met het openbaar vervoer en de auto te bereiken.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf Dublin Airport kunt u met talloze internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen, waaronder Aer Lingus, KLM, British Airways, Air France, Delta Airlines, Icelandair, United Airlines en US Airways. Ook zijn er diverse budget- en chartermaatschappijen die van en naar de luchthaven van Dublin vliegen, zoals Ryanair, Flybe, Germanwings, Air Transat, Air Contractors, Germania, Onur Air en WOW Air. Bestemmingen die u vanaf Dublin Airport kunt bereiken zijn onder meer Amsterdam, Parijs, Brussel, Barcelona, Londen, New York, San Francisco, Toronto en Dubai. Vanaf de kleinere luchthavens van Ierland kunt u met name binnen Europa vliegen, en de hele kleine vliegvelden verzorgen uitsluitend regionale vluchten en vluchten naar het Verenigd Koninkrijk.

Faciliteiten

Dublin Airport is een grote internationale luchthaven en beschikt daarom over talloze faciliteiten die het comfort van de wachtende reiziger bevorderen, denk daarbij belastingvrije winkels, mode- en cadeauwinkels, diverse restaurants en cafés, geldwisselkantoren, en supermarkt, een drogisterij, een boekwinkel, geldautomaten en bagagekluizen. De kleinere luchthavens van Ierland beschikken over minder voorzieningen, maar u kunt er altijd wel een kopje koffie drinken of belastingvrije inkopen doen.

Tip: Op zoek naar goedkope vliegtickets vanaf Ierland? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek ‘’Ierland (IE) Alle vliegvelden’ in en laat Skyscanner u alle goedkope vluchten vanaf Ierland tonen.

Foto's van Flickr/Keith N Dowling

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.