Kaart

 Schiphol

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland, gelegen in de Haarlemmermeer, met zes start-  landingsbanen. Tevens is het een van de belangrijkste van Europa; Amsterdam Schiphol is voor het Verenigd Koninkrijk met honderd directe vluchten de belangrijkste overstaphaven. De eerste passagiers die in 1920 lande met een lijndiensttoestel op vliegveld Schiphol kwamen uit Londen!

Een van de beste luchthavens ter wereld, luchthaven Amsterdam staat wereldwijd op de vijftiende plaats, en in Europa op de vijfde plaats. Dit is ook te merken aan het winkelaanbod; o.a. boeken, kleding, apotheek, kapper en natuurlijk bloemen! Naast winkelen is het ook mogelijk om te trouwen op Airport Amsterdam. Als u op zoek bent naar een bijzondere locatie of direct uw wittebroodsweken in het buitenland wilt vieren.

Wanneer u heeft afgesproken met bekenden dan is Schiphol meetingpoint een handig en herkenbaar punt daarvoor. Het meetingpoint is te herkennen aan een metershoge vierkante rood-wit geblokte kubus.   

Vergelijk de goedkope vluchten vanuit Schiphol uit 700 luchtvaartmaatschappijen als KLM, AirFrance, Transavia, en online reisbureaus als ebookers, cheaptickets, worldticketcenter, etc. Vergelijk de prijzen voor vluchten voor Amsterdam Schiphol krijg de juiste resultaten en vind de beste vluchten op Skyscanner, en boek ze direct!

Heb je reeds je vlucht geboekt vanaf Amsterdam Schiphol of ben je van plan om iemand op te gaan halen, bekijk dan hier de meest actuele vertrek- en aankomstinformatie.

Vliegvelden in de buurt van Amsterdam Schiphol:

 Routebeschrijving

Reizen met de auto verbergen 

Vanaf de A4 neemt u de afslag Schiphol. Om passagiers op te halen volgt u de borden ‘Aankomsthal’. Daar aangekomen kunt u stoppen om uw passagiers te verwelkomen en hun bagage in te laden. Wanneer u uw passagiers op gaat halen in de aankomsthal, dan kunt u uw auto kort parkeren op Schiphol Visitors Parking. Volg hiervoor de borden ‘parkeren’.

Navigatiesysteem: Aankomstpassage, Schiphol  

Om passagiers weg te brengen volgt u de borden ‘Vertrekhal’. Er zijn drie vertrekhallen, op borden staat aangegeven welke luchtvaartmaatschappijen vertrekken vanuit welke hal. Op deze weg kunt u snel uw passagiers uit laten stappen, hun bagage uitladen en kort uitzwaaien. Voor een langer afscheid kunt u uw auto parkeren op Schiphol Visitors Parking.

Navigatiesysteem: Vertrekpassage, Schiphol

Bij de vertrek- en aankomsthal is het verboden om te parkeren!

Parkeren

Voor passagiers op te halen of weg te brengen is kort parkeren op Schiphol visitors parking (P1 & P2) geschikt. U kunt van te voren reserveren zodat u profiteert van een voordelig 24 uur tarief. Voordeel is dat u dichtbij de luchthaven geparkeerd staat. P3 is voor lang parkeren, en auto’s die hoger zijn dan 2 meter.

 

Standaard

 

0 - 0,5 uur

EUR 2,00

- 1,0 uur

EUR 4,00

- 1,5 uur

EUR 6,00

- 2,0 uur

EUR 8,00

- 2,5 uur

EUR 10,00

- 3,0 uur

EUR 12,00

daarna per uur

EUR 4,00

  

Maximaal

 

0 - 24 uur

EUR 29,50

48 uur

EUR 59,00

72 uur

EUR 88,50

daarna per 24 uur

EUR 29,50

Prijzen zijn gebasseerd op okt 2011

 

Reserveren kunt u op de website van Schiphol airport, voor de eerste dag/nacht zijn de kosten 28 euro voor 24 uur.

 

 

Treinen verbergen 

Het station ligt direct onder Schiphol Plaza. Bij de gele kaartjesautomaten of de loketten van de NS kunt u treinkaartjes kopen voor binnenlands treinvervoer. De loketten bevinden zich in de buurt van het rood-wit geblokte meetingpoint. Wanneer uw vlucht 's nachts vertrekt kunt u gebruik maken van het nachtnet. Deze treinen rijden 1 x per uur tussen Utrecht CS - Amsterdam CS - Schiphol - Leiden CS - Den Haag CS - Delft en Rotterdam CS.

De hogesnelheidstrein Fyra rijdt tussen Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS en Breda, deze trein brengt u sneller op de plaats van bestemming.

Vanaf luchthaven Amsterdam gaan er frequent treinen naar buitenlandse bestemmingen. Thalys, ICE International, CityNightLine en Eurostar stoppen op Schiphol station, voor internationale treinkaartjes kunt u terecht bij de loketten die zich bevinden in de buurt van het rood-wit geblokte meetingpoint. 

Bussen verbergen 

Schiphol heeft frequente rechtstreekse busverbindingen vanuit verschillende plaatsen, zie Schiphol website. Deze diensten worden verzorgd door Schiphol sternet, Zuidtangent en Interliner. Sommige buslijnen bieden nachtvervoer aan. Daarnaast gaan er pendelbussen vanaf de hotels.

Taxi verbergen 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor taxivervoer naar de luchthaven, de Schiphol Transfer Assistance is daar een van. U kunt een taxi reserveren op de website van Schiphol. Taxi’s op het vliegveld Amsterdam zonder te reserveren vindt u buiten Schiphol Plaza.  

 Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Amsterdam Schiphol

 Contactgegevens

Amsterdam Schiphol Luchthaven

Adres:
Evert v/d Beekstraat 202,
Schiphol,
1118 CP,
Nederland

Tel:' 0900 0141 (Nederland) +31 207940800 (Buitenland

Website:

 Locatiegegevens

Lengtegraad:4° 46' 5'' E
Breedtegraad:52° 18' 29'' N
IATA-code:AMS
ICAO-code:

 Locatie Luchthaven

Google map

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.