Kaart

Londen - Amsterdam

Vluchtinformatie van Londen naar Amsterdam Schiphol

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 38

Directe luchtvaartmaatschappijen

9

Vluchten per week

430

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 338 kilometer

1u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Londen – Amsterdam

 

Londen - Amsterdam

 

Wanneer zijn vliegtickets van Londen naar Amsterdam het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Londen naar Amsterdam zijn vaak het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven doorgaans onder de reguliere prijs. Wil je te weten komen wanneer een vliegticket Londen Amsterdam het goedkoopst is lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht en 10 tips voor het vinden van goedkope vliegtickets. 

 

Als je reisplannen flexibel zijn en benieuwd bent wanneer vliegtickets Londen Amsterdam de laagste prijs hebben, dan kun je het beste in de hele maand zoeken want dan zie je direct wanneer de betreffende vluchten het goedkoopst zijn. Wil je er nog even over nadenken voordat je gaat boeken, gebruik dan het Prijsalarm van Skyscanner om de prijs van je ticket Londen Amsterdam in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je meteen een melding als je vliegticket Londen Amsterdam duurder of goedkoper wordt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Londen naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van Londen naar Amsterdam worden uitgevoerd door onder andere KLM, British Airways, Easyjet, Flybe en BA Cityflyer. Met een overstap vanuit Londen naar Amsterdam vliegen is ook mogelijk maar niet aan te bevelen aangezien dit niet in verhouding staat tot de vliegduur, die bij rechtstreekse vluchten maar 40 tot 45 minuten is en bij indirecte vluchten vaak 5 uur of meer. Niet-rechtstreekse vluchten zijn bovendien vrijwel nooit goedkoper dan directe vluchten van Londen naar Amsterdam.

 

Hoe lang is het vliegen van Londen naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van Londen naar Amsterdam duren gemiddeld 40 tot 45 minuten. Neem je een indirecte vlucht, dan kan je vliegreis tussen de 5 en 10 uur of nog meer in beslag nemen, afhankelijk van waar je dient over te stappen en hoe lang je overstaptijd duurt.

 

Informatie over vliegvelden in Londen

 

Londen heeft 6 vliegvelden, te weten Londen Heathrow, Londen Gatwick, Londen Luton, Londen Stansted, Londen City en Londen Southend. Vanaf alle 6 vliegvelden in Londen kan er naar Amsterdam gevlogen worden.

 

Vliegveld Londen Heathrow

 

De meeste luchtvaartmaatschappijen die vluchten van Londen naar Amsterdam aanbieden vliegen vanaf vliegveld Heathrow, dat zo’n 23 km ten westen van het centrum van de stad ligt. Vliegveld Londen Heathrow is de drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk en tevens van Europa, en is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij British Airways.

 

Van het centrum van Londen naar Heathrow: Het snelst reis je van hartje Londen naar Londen Heathrow met de Heathrow Express, een sneltrein die elk kwartier vanaf Paddington Station vertrekt. De trein is echter niet goedkoop (22 pond per persoon voor een enkele reis, 36 pond voor een retourtje), dus als je een klein budget hebt kun je beter met de metro (Piccadilly Line) naar Heathrow reizen, je bent dan wel iets langer (ca. 1 uur) onderweg. Daarnaast zijn er nog diverse lokale treinen en bussen die vanaf diverse wijken in Londen en omgeving naar de luchthaven rijden, maar dan ben je nog meer reistijd kwijt. Uiteraard zou je ook een taxi naar London Heathrow kunnen nemen, maar dit is meestal zeer kostbaar en zeker ook niet sneller, want meestal komen zij in files en opstoppingen terecht, ook buiten de spits.

 

Vliegveld Londen Gatwick

 

Diverse luchtvaartmaatschappijen die vluchten van Londen naar Amsterdam aanbieden vertrekken vanaf Gatwick Airport, dat ongeveer 48 kilometer ten zuiden van het centrum van Londen ligt, nabij het dorpje Crawley. Na Heathrow is vliegveld Gatwick de drukste luchthaven van Engeland.

 

Van het centrum van Londen naar Gatwick: Verreweg de snelste manier om vanaf het centrum van Londen naar Gatwick Airport te reizen is met de Gatwick Express, een sneltrein die non-stop binnen 30 minuten van Victoria Station naar Gatwick rijdt. Een taxi naar Gatwick nemen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden, maar hier zit een flink prijskaartje aan omdat je vaak in een file of opstopping zult belanden.

 

Vliegveld Londen Luton

 

Het vliegveld Londen Luton ligt ca. 47 km ten noorden van het centrum van Londen. De enige luchtvaartmaatschappij die vluchten van Londen Luton naar Amsterdam aanbiedt is de prijsvechter Easyjet.

 

Van het centrum van Londen naar Luton: De beste en snelste manier om van het centrum van Londen naar Luton Airport te reizen is met de trein, die vanaf station St Pancras vertrekt en je binnen 25 minuten naar het station nabij de luchthaven brengt. Tussen het treinstation van vliegveld Luton en de luchthaven rijdt een shuttlebus, hiervoor dien je apart te betalen. Iets goedkoper maar niet sneller is de bus. Er zijn diverse busmaatschappijen die vanaf het centrum van Londen naar Luton Airport rijden, waaronder National Express, easyBus en Green Line. Natuurlijk zou je ook een taxi naar London Luton kunnen nemen, wat soms handiger is als je veel bagage hebt of met kinderen reist. Taxi’s zijn vaak wel vrij kostbaar en zeker niet per definitie sneller, aangezien zij vaak in files en opstoppingen terechtkomen, ook buiten de spits.

 

Vliegveld Stansted in Londen

Luchthaven Londen Stansted ligt ca. 48 km ten noordoosten van het centrum van Londen. Wil je vanaf Londen Stansted naar Amsterdam vliegen dan ben je aangewezen op Easyjet, want dat is de enige luchtvaartmaatschappij die vliegtickets Londen Stansted Amsterdam aanbiedt.

 

Van het centrum van Londen naar Stansted: Vanaf Liverpool Street Station kun je de Stansted Express nemen naar Stansted Airport. De Stansted Express rijdt elk kwartier en brengt je in iets meer dan drie kwartier naar de luchthaven. Heb je een klein budget dan kun je ook de expresbus van National Express naar Stansted Airport nemen. Daarnaast is de taxi een optie, maar dat is meestal vrij kostbaar, niet alleen vanwege de afstand maar ook omdat je vaak in files en opstoppingen terecht komt, ook buiten de spits.

 

Vliegveld Londen City

 

Het vliegveld Londen City wordt vooral gebruikt door zakenreizigers, omdat het slechts 11 kilometer ten oosten van het centrum van Londen ligt.

 

Van het centrum van Londen naar Londen City Airport: Het snelst ben je op vliegveld Londen City als je de Docklands Light Railway neemt, een bovengrondse metro die in directe verbinding staat met het gehele metrosysteem van Londen. Als je veel bagage bij je hebt of met kinderen reist zou je ook een taxi kunnen nemen vanaf London City, maar dit is een stuk duurder dan het openbaar vervoer en zeker ook niet sneller, want met de taxi kom je vaak in files en opstoppingen terecht, ook buiten de spits.

 

Vliegveld Londen Southend

 

De luchthaven Londen Southend ligt ca. 68 km ten zuidoosten van het centrum van Londen. Vanaf Southend kun je alleen met Easyjet naar Amsterdam vliegen.

 

Van het centrum van Londen naar Southend: Tot 6 maal per uur vertrekt er een exprestrein vanaf Victoria station die je in ca. 53 minuten naar het treinstation van Southend Airport brengt. Uiteraard zou je ook een taxi kunnen nemen naar Southend, maar dit de kosten daarvan kunnen hoog oplopen omdat het vliegveld ver van het centrum van de stad ligt.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Amsterdam

 

Amsterdam heeft 1 vliegveld, te weten Amsterdam Airport Schiphol.

 

Vliegveld Amsterdam Airport Schiphol

 

Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Je kunt op verschillende manieren vanaf Schiphol naar je eindbestemming reizen.

 

Van Schiphol naar het centrum van Amsterdam: Als je vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam wil gaan is de trein je beste optie. Het treinstation bevindt zich op Schiphol Plaza in de kelderverdieping en is vanuit de aankomsthal gemakkelijk te voet te bereiken. Op dit treinstation stoppen behalve treinen richting het centrum van de stad ook treinen naar onder meer Amsterdam Bijlmer, Amsterdam Zuid en Utrecht. Daarnaast kun je hier enkele internationale treinen nemen, waaronder de Thalys. Een treinrit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis. Daarnaast zijn er diverse bussen die vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam en omgeving rijden, waaronder lijn 397 (Amsterdam Airport Express), welke naar het Leidseplein rijdt. Alle bushaltes op Schiphol bevinden zich buiten aan de voorkant van Schiphol Plaza, hier is ook de officiële taxistandplaats.

 

Als je op Amsterdam Airport Schiphol een auto wilt huren en vervolgens naar het centrum van Amsterdam gaat rijden dien je vanaf het vliegveld de borden naar de A4 richting Utrecht / Haarlem / Amsterdam te volgen. Vervolgens neem je de afslag naar de A10 en daarna afslag S112, waarna je borden naar het centrum van Amsterdam ziet. Een autorit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam duurt zonder files en opstoppingen meestal niet langer dan een klein half uurtje.

 

Visum Amsterdam

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft uiteraard geen visum aan te vragen om van Londen naar Amsterdam te vliegen. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Amsterdam

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Amsterdam

 

Het klimaat van Nederland is gematigd met milde zomers en niet al te koude winters. In de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur gemiddeld 20C, en in de winter wordt het meestal niet kouder dan 5C. Alle seizoenen zijn geschikt voor een stedentrip naar Amsterdam, maar als je het liefst in een rustige periode gaat kun je het beste in de maanden januari, februari of november een stedenreis naar Amsterdam maken.

 

Vervoer in Amsterdam

 

In het centrum van Amsterdam rijden trams, bussen en de metro. Een enkele reis met het openbaar vervoer kost €3,00 als je deze bij de chauffeur of conducteur koopt. Met dit enkeltje kun je 1 uur reizen in alle openbaar vervoer (met uitzondering van de trein) in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen, Schiphol en Weesp. Ga je veel van het openbaar vervoer gebruik maken dan kun je het beste een dagkaart of meerdagenkaart kopen die 1 tot 7 dagen geldig is en waarmee je onbeperkt met alle trams, bussen en de metro kunt reizen. De kosten voor deze kaart bedragen €7,50 tot €34,50, afhankelijk van voor hoeveel dagen je een meerdagenkaart wenst.

 

Zien en doen in Amsterdam

 

Gratis doen in Amsterdam: de beste tips en uitjes

Wat te doen in Amsterdam-Noord: de ultieme gids met hotspots

Romantiek ten top met deze 10 Valentijntips in Amsterdam

10x bijzonder en origineel overnachten in Amsterdam

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per september 2018

 

Amsterdam: vliegvelden

Amsterdam: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Amsterdam

Vergelijk hier hotels in Amsterdam

Autoverhuur in Amsterdam

Vind hier huurauto’s in Amsterdam

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.