Kaart

Vliegtickets Armenië - Skyscanner

Armenië ligt in de bergen van het zuiden de Kaukasus, tussen Turkije, Georgië, Azerbeidzjan en Iran. Het land kent een wervelende geschiedenis en is vooral om die reden zeer geliefd bij toeristen uit de hele wereld. Daarnaast is het bergachtige gebied van Armenië zonder meer prachtig, dus als u kiest voor vliegtickets Armenië staat u een vakantie te wachten die een grote indruk op u zal maken!

Visum

Indien u houder bent van een geldig Nederlands paspoort en van plan bent om maximaal 180 dagen in Armenië te verblijven heeft u geen visum nodig om het land te bezoeken.

Seizoen

De beste periode om naar Armenië op vakantie te gaan is tussen mei en oktober, want dan is het overdag heerlijk warm en meestal droog. De winters in Armenië kunnen zeer koud zijn, vooral in hoger gelegen gebieden.

Vervoer

In Armenië kunt u zich het beste per (mini)bus verplaatsen, want deze zijn goedkoop en efficiënt. Als u veel bagage bij u heeft of met een kleine groep reist is vervoer per taxi een goede alternatief. Zelf een auto huren is ook een optie, al dient u er rekening mee te houden dat de wegen in Armenië, en dan vooral buiten de stedelijke gebieden, van minder goede kwaliteit zijn dan in Nederland.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00. Winkelcentra in grote steden zijn vaak zeven dagen per week open van 10:00 tot 22:00.

Restaurants en cafés: open vanaf 8:00 of 12:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 16:30

Fooien

Het is in Armenië gebruikelijk om in restaurants en taxi’s het bedrag naar boven af te ronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 101 (brandweer), 102 (politie), 103 (ambulance)

Nederlandse ambassade: Sheraton Metechi Palace Hotel 20, Telavi Street, 0103 Tbilisi. Tel.: +995 32 2276200.

Bezienswaardigheden  

Indien u op zoek bent naar een vakantie vol cultuur en natuur dan is Armenië een perfecte keuze, want dit West-Aziatische land is zeer bergachtig en bezaaid met pittoreske dorpjes, adembenemende kloosters (waarvan enkele op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, waaronder het Haghpat, Sanahin en Geghard klooster), archeologische trekpleisters en bruisende steden. Tot de hoogtepunten van Armenië behoren onder meer de historische vindplaats Carahenge, met 204 rechtopstaande rotsen die minimaal 500 jaar oud zijn en aan Stonehenge doen denken, en de grottenstad Khndzoresk, waar de huizen in de heuvels zijn gebouwd. Voor interessante musea, kerken en monumenten dient u ook zeker even de hoofdstad Jerevan te bezoeken. Hier kunt u ook heerlijk uit eten gaan, uitgebreid winkelen en het bruisende nachtleven induiken.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.