Kaart

Vliegtickets Beiroet

Houdt u van een veelzijdige stedentrip met zowel kunst en cultuur als een dagje aan het strand? Dan zijn vliegtickets Beirut misschien wat voor u, want in en rondom deze prachtige historische stad aan de Middellandse zee bevinden zich talloze adembenemende historische bezienswaardigheden die u absoluut gezien moet hebben. Daarnaast zijn er nabij Beirut prachtige stranden te vinden waar u heerlijk kunt relaxen.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen om Beirut te bezoeken. Het visum kunt u aanvragen zodra u geland bent in Beirut. Uw paspoort dient bij aankomst in Beirut nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

U kunt Beirut het beste in de lente of herfst bezoeken, wanneer de temperaturen zeer aangenaam zijn en rond de 20C liggen. De zomers in Beirut kunnen soms zeer warm zijn, de winters zijn mild maar het regent dan vaak en meestal is het tijdens de wintermaanden te koud voor het strand.

Vervoer

Het centrum van Beirut is prima te voet te verkennen, maar als uw voeten moe zijn of als u grotere afstanden wilt afleggen kunt u ook een bus of taxibus nemen. Indien u de omgeving van Beirut wilt bezoeken kunt u het beste een auto huren.

Openingstijden

Winkels: geopend zondag tot en met donderdag van 9:00 tot 19:00 en vrijdag van 9:00 tot 12:00. Kleine winkels zijn tussen de middag enkele uren gesloten.

Cafés en restaurants: meestal open van 7:00 of 11:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca

Banken: meestal open van zondag tot en met vrijdag van 8:30 tot 18:00. De meeste banken gaan op vrijdag eerder dicht, en sommige banken zijn tussen de middag enkele uren gesloten.

Fooien

In Beirut is het gebruikelijk om in restaurants en aan privéchauffeurs 10% fooi te geven. Indien u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 112 (politie), 175 (brandweer), 140 (ambulance).

Nederlandse ambassade: The Netherlands Tower, Avenue Charles Malek 2073-0802 Achrafieh, Beirut. Tel.: +9611211150.

Bezienswaardigheden

Beirut is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en wordt vaak “de Poort naar het Oosten” of “het Parijs van het Midden-Oosten” genoemd. In de stad zijn veel Fenicische, Hellenistische, Romeinse, Byzantijnse, Arabische en Ottomaanse overblijfselen te vinden, maar naast die overdaad aan cultuur kunt u in Beirut ook heerlijk shoppen, uit eten gaan en dansen tot in de kleine uurtjes. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Beirut behoren de Eglise Saint-Maron (Mar Maroun), de Mohammed al-Amin moskee en de Immeuble Barakat. Daarnaast telt Beirut een aantal interessante musea, waaronder het Nationaal Historisch Museum, waar talloze archeologische schatten te vinden zijn, het Sursock museum, waar u hedendaagse Libanese kunst kunt bewonderen, en het museum van de American University Beirut, waar ook veel archeologische vondsten te bekijken zijn. Indien u daar de tijd voor heeft moet u zeker een auto gaan huren om de omgeving van Beirut te verkennen, want op diverse plekken in Libanon vindt u indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de historische stad Tripoli, de Fenicische stad Sidon, de Romeinse stad Baalbeck, de archeologische opgravingen van Anjar, het eeuwenoude stadje Byblos, de Fenicische stad Tyrus en het cederwoud van Bsharreh. Als u tijdens uw vakantie in Beirut ook nog even van de zon wilt genieten kunt u het beste naar de stranden van Jbeil of Byblos gaan, want deze zijn wat schoner dan de stranden in Beirut.

Goedkoopste vluchten naar Beiroet van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

Vliegvelden in de buurt van Beiroet:

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.