Kaart

MEA

MEA, wat de afkorting is van Middle East Airlines, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Libanon en heeft haar thuisbasis gevestigd op Beirut–Rafic Hariri International Airport. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1945 en voert tegenwoordig lijnvluchten uit naar ruim 31 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië, waaronder Brussel, Kopenhagen, Rome, Accra, Lagos en Abu Dhabi. MEA is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe onder meer ook KLM en Air France behoren. Daarnaast is MEA aangesloten bij de Arab Air Carriers Organization en de International Air Transport Association (IATA). Middle East Airlines is in eigendom van Banque du Liban en heeft 5 dochtermaatschappijen, waaronder Cedar Executive en Mideast Aircraft Services Company.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Middle East Airlines

Inchecken MEA

Wie met Middle East Airlines gaat vliegen kan vanaf 24 uur tot 3 uur voor vertrek online inchecken. Zodra je ingecheckt hebt kun je de instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon en vervolgens naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van MEA. Uiteraard kun je bij MEA ook op de luchthaven inchecken, dit kan al vanaf 3 uur tot uiterlijk 60 minuten of 45 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken bij de incheckbalies of self service kiosks van MEA. De maatschappij adviseert minimaal 3 uur voor het vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven omdat het inchecken en de douane- en beveiligingsprocedures soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. De gate sluit bij Middle East Airlines altijd 15 minuten voor vertrek. Kom je later aan bij de gate, dan kun je niet meer instappen en is je vliegticket niet meer geldig.

Bagage MEA

Als je met Middle East Airlines vliegt mag je handbagage maximaal 10 kilo wegen en een maximale omtrek (l x b x h) hebben van 115 cm. Naast je handbagage mag je ook nog kleine persoonlijk items bij je hebben, zoals een paraplu, laptop, camera of handtasje. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is bij MEA afhankelijk van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Vlieg je bijvoorbeeld van Brussel naar Beirut in de Economy Class, dan mag je maximaal 1 stuk ruimbagage gratis inchecken dat maximaal 23 kilo weegt. Heb je een ticket in de Business Class, dan mag je op deze route maximaal 3 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken. De maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage is in alle vliegklassen bedraagt 158 cm. Voor reizigers die met een baby reizen en frequent flyer kaarthouders (SkyTeam Elite, SkyTeam Elite Plus en Platinum, Gold & Presidents Club) gelden ruimere bagagevrijstellingen. Wil je meer ruimbagage meenemen dan gratis is toegestaan dan dient altijd bijbetaald te worden. Op de website van MEA vind je een handige calculator waarmee je kunt uitrekenen hoeveel ruimbagage jij in jouw situatie gratis mag meenemen op jouw vlucht.

Stoelen reserveren MEA

Tijdens het boeken van je vliegticket bij MEA kun je gratis een standaard stoel reserveren. Doe je dit niet, dan wordt er tijdens het inchecken automatisch een stoel aan je toegewezen. Voor het reserveren van voorkeursstoelen (stoel met extra beenruimte, stoel vooraan in het vliegtuig) gelden speciale voorwaarden.

Boekingskosten MEA

MEA brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je meestal voor ticketwijzigingen te betalen, de hoogte van de wijzigingskosten hangen bij Middle East Airlines af van de tariefvoorwaarden van je ticket en de beschikbaarheid.

Service aan boord

Op alle vluchten van MEA zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis, allen voor champagne (US$ 30) en Libanese cake (US$ 20) dient extra betaald te worden. Op korte vluchten krijg je een snack of lichte koude maaltijd aangeboden, op langere vluchten worden warme maaltijden geserveerd waarbij je kunt kiezen uit zowel Libanese als Westerse gerechten. Heb je speciale dieetwensen, dan kun je die tijdens het boeken van je ticket kenbaar maken. MEA biedt op alle lange vluchten een inflight entertainmentprogramma aan dat aangeboden wordt via een centraal of persoonlijk videoscherm. Via dit scherm kun je onder andere films kijken, spelletjes doen en muziek beluisteren. Daarnaast heb je afhankelijk van je klasse de beschikking over een gratis selectie aan kranten en tijdschriften. In alle vliegklassen bevindt zich in elke stoelzak het boordmagazine van Middle East Airlines, dat boordevol leuke tips en interessante wetenswaardigheden staat over de bestemmingen waar Middle East Airlines heenvliegt. Aan boord van internationale vluchten van MEA kun je tevens belastingvrije artikelen kopen. Een volledig overzicht van het aanbod is te vinden in het Inflight Tax Free Magazine, die in de stoelzak voor je te vinden is.

Punctualiteit MEA

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van MEA.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.