Kaart

Vliegtickets Libanon - Skyscanner

Genieten van historie en cultuur, en daarbij ook nog een beetje zon, zee en strand meepikken? Dat kan als u vliegtickets Libanon boekt, want in dit land aan de Mediterrane zee barst van de adembenemende historische bezienswaardigheden die u absoluut een keer in uw leven gezien moet hebben.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen om Libanon te bezoeken. Het visum kunt u aanvragen zodra u geland bent in Libanon. Let er wel op dat uw paspoort bij aankomst in Libanon nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Seizoen

De beste seizoenen voor een bezoek aan Libanon zijn de lente en herfst. De zomers kunnen soms zeer warm zijn, de winters zijn mild maar meestal te koud voor het strand.

Vervoer

In Libanon kunt u de meeste bestemmingen prima per bus bereiken, maar als u bijzondere plekken van het land wilt zien kunt u het beste een auto huren.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van zondag tot en met donderdag van 9:00 tot 19:00 en op vrijdag van 9:00 tot 12:00. Kleine winkels zijn tussen de middag enkele uren gesloten. Grote winkels en warenhuizen hebben vaak juist ruimere openingstijden.

Cafés en restaurants: meestal open van ca. 8:00 of 11:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca

Banken: meestal open van zondag tot en met vrijdag van 8:30 tot 18:00. De meeste banken gaan op vrijdag eerder dicht, en sommige banken tijdens de lunch enkele uren gesloten.

Fooien

In Libanon is het gebruikelijk om in restaurants en aan privéchauffeurs 10% fooi te geven. Taxichauffeurs verwachten geen fooi, maar uiteraard kunt u het te betalen bedrag wel naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 112. (politie), 175. (brandweer), 140. (ambulance)

Nederlandse ambassade: The Netherlands Tower, Avenue Charles Malek 2073-0802 Achrafieh, Beirut. Tel.: +9611211150.

Bezienswaardigheden

Libanon staat niet bij veel reizigers op het verlanglijstje. Dit is eigenlijk heel opmerkelijk, want er is geen land dat zoveel historische bezienswaardigheden herbergt als Libanon. Overal verspreid door het land vindt u prachtige oude steden met indrukwekkende archeologische overblijfselen. Neem bijvoorbeeld Tripoli, dat in het jaar 800 voor onze jaartelling werd gesticht door de Feniciërs, en meer dan 45 historische bouwwerken (moskeeën, paleizen, burchten, hamams) uit de veertiende eeuw of nog ouder telt. Of denk aan de Fenicische stad Sidon, waar u prachtige overblijfselen kunt bewonderen die een goed beeld geven van de rijke historie die deze stad kende. Andere adembenemende bezienswaardigheden in Libanon die u zeker niet mag missen zijn de Romeinse stad Baalbeck, de archeologische opgravingen van Anjar, het eeuwenoude stadje Byblos, de Fenicische stad Tyrus en het cederwoud van Bsharreh. Indien u tijdens uw vakantie in Libanon ook nog even aan het strand wil liggen kunt u het beste naar de stranden van Jbeil of Byblos gaan, want deze niet vervuild zoals in Beirut het geval is. In diverse kustplaatsen kunt u bovendien de heerlijkste visgerechten proeven, die op Libanese wijze zijn klaargemaakt.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.